Seinän purku – Valkoinen lasiseinä osa 2/5

Tarkoitukseni oli pantata lasiseinä-projektin purkutyön tuloksia siihen saakka kunnes sähkömies on torstaina käynyt laittelemassa johdot uuteen uskoon ja teräksiset kannakkeet saadaan irroitettua. Niin moni on nyt kuitenkin kysellyt väliaikatietoja, että helpompi on julkaista tilannekatsaus suoraan tänne blogiin kuvineen, kuin tekstin avulla yrittää kertoa jokaiselle erikseen missä mennään. 🙂

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Rakennuspiirustuksissa seinän keskelle oli piirretty epämääräinen ”palkki”, jonka raksa-alan tuttavani sanoi olevan kantava tukirakenne tai vastaava. Kyselin keväällä asiasta sisustusremppakohteeseen palkatulta timpurilta, joka vakuutti että mikäli kyseessä on kantava pystypilari, voidaan se silti katkaista ja asentaa tuki kattoon vaakalinjaan. Tämä tieto riitti minulle ja lasiseinähanke laitettiin tulille.

Heti purkutöiden alussa kävi ilmi ettei kipsilevyseinän sisällä ollutkaan piirustuksiin merkittyä ”palkkia”. Tämä oli mahtava ylläri ja kerrankin remonttiyllätys oli positiivinen. Seinän sisältä ei ilokseni löytynyt mitään muutakaan ihmeellistä ja toistaiseksi vaikuttaisi siltä että asiat lutviutuvat yhtä sujuvasti kuin Strömsössä. 🙂 Olen silti edelleen kuitenkin varautunut myös negatiivisiin yllätyksiin, remonttihommissa on hyvä olla vähän pessimisti niin ei pety pahasti. 😀

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Kipsilevyt on nyt siis purettu ja torstaina seuraavan kerran tapahtuu edistystä, kun sähkäri tulee virittelemään johdot ja pistokkeet uusiin paikkoihin. Vaihtoehtoja pistorasioiden ja valokatkaisimien asennuspaikaksi on kaksi, joista sähkömies saa torstaina valita omasta mielestään paremman variaation.

Vaihtoehto 1 on se, että huoneen sisäpuolella ollut jakorasia, valokatkaisin ja pistorasia asennetaan vaaleanpunaiselle gyproc-seinälle ja vastaavasti seinän ulkopuolella olleet vastapuolelle sähkökaapin alle. Vaihtoehto 2 sisältää pientä nikkarointia, jossa lasiseinän aukkoa kavennetaan noin 20cm rakentamalla pieni kaistale kipsilevytettyä seinää tuohon sähkökaappi-seinän jatkeeksi (puretun seinän tilalle). Kumpikin vaihtoehto sopii minulle ja sähkäri saa torstaina tutkailla kumpi olisi fiksuin tapa. 🙂

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Tältä meillä siis näyttää parhaillaan ja ihanasti tulvii valo sisään nyt kun väliseinä on pois tieltä. Ikkuna näyttää valtavalta ja hauska illuusio on myös se että nopeasti vilkaisemalla tulee peiliefekti – ihan kuin seinän tilalla olisi massiivinen peili, joka heijastaa keittiön ikkunan ja alla olevan patterin peilikuvana. 🙂

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

Lasiseinästä tulee mielettömän upea valmistuessaan, enkä malta odottaa että nuo rimat saadaan pois tieltä ja tila aukeaa kunnolla. Sähköhommien jälkeen vuorossa on pintojen viimeistelyä, eli paklausta ja maalaamista. Raitaseinälle sanotaan maalauksen myötä hyvästit ja lähes 6 vuotta se meitä ilostutti ja palveli, ensin keltaisena, sitten mustana ja nyt vaaleanpunaisena. Oli haastava homma aikanaan saada raidat piirrettyä seinälle suoraan ja toiste en moiseen urakkaan heittäydy, vaikka raidat ovatkin ihanat! Konmari-raivausmetodista tuttuun tapaan kiitos ja kumarrus rakkaille maaliraidoille kuluneista vuosista ja heissuliveit historiaan! 🙂

Iloista alkanutta viikkoa kaikille!

28 kommenttia “Seinän purku – Valkoinen lasiseinä osa 2/5

  1. Minpe: yhden postauksen jo kirjoittelintytön uudesta huoneesta ja sen löydät täältä. 🙂

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/09/10/koululaisen-uusi-huone/

   Tytön tv on postauksen jälkeen siirretty huoneeseen omalla uudelle paikalleen ja sen näet täältä:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/09/21/luppaset-suomen-suloisin-tuotemerkki/

   Sängyn päältä puuttuu vielä katosverho ja keijuvaloja ei ole viritelty paikoilleen. Kun nämä saan tehtyä niin kuvaan uuden postauksen teille. 🙂

 1. Näyttää mukavan valoisalta ja avaralta jo nyt! Mitö tuohon keittiön ja lasiseinän väliin tulee? Entä mitä mieltä olet siitä että sängystä näkee suoraan rappukäytävään ja toisin päin, kun asunnon oven avaa?

  1. Noora: Lasiseinän eteen keittiön puolelle tulee näillä näkymin Mademoiselle tuoli ja lattiaruukussa oleva viherkasvi, mutta lopullisen valinnan teen vasta kun kaikki on valmista. 🙂

   Sängystähän ei siis näe rappukäytävään eikä toisinpäin, keittiösaareke plokkaa näkyvyyden navasta alaspäin kokonaan. 😀

 2. Uskon, että tulee hieno lasiseinä. Vai onko se seinä ja ovet/ovi vai ihan vaan liukuovea kokonaan? Meillä on jälkimmäinen vaihtoehto eli koko huoneen levyinen liukuoviseinä (4 ovea muutamalla eri kiskolla, jotta saa vaihtelua “oviaukkoon”), ja valkoisena. Suuret ruudut (noin 80×80 cm) kuten sinullekin käsittääkseni tulossa. Eikä ole seitsemän vuoden kriisiä, vaan edelleen olen tyytyväinen 😉

  1. Lasiliukuovet: Tulee sekä seinä että liukuovet, ovien olessa auki kehystyksen vaakalinja on samassa kohdassa jolloin näyttää siltä ettei liukuovia olisi ollenkaan. 🙂 Suuret ruudut tulossa myös meille, pienet ovat omaan makuuni liian romanttiset. 🙂

 3. Hei Miia! Täällä innoissani ruudun toisella puolella odottelen projektin etenemistä, tulee varmasti upea lopputulos. Nämä kuvat havainnollistivat paljon ja nyt jo näyttää upealta, saati sitten kun kaikki on valmista ☺️

  1. Liisa: Kuvien avulla on aina helpompi kertoa lopputuloksesta, minulla visio on tietysti valmiina jo mielessä mutta vieraan kodin remonttijuttuja on vaikea hahmottaa pelkän tekstin avulla. 🙂 Lasiseinästä tulee varmasti upea eikä tässä malttaisi itsekään odotella. 😀 😀

 4. Meille tehtiin kahdelle seinälle aukot samalla lailla kipsiseiniin ja laitettiin mustat tupla kehysovet sekä vielä ikkunat ovien päälle, niin että tuli lasia lattiasta kattoon. Tuli ihanat!!! Ovissa on neljä lasia päällekkäin ja kaikissa ovissa keskellä on yksi osa raitalasia, antaa kivasti ilmettä. Valoakin kulkee nyt ihanasti huoneiden välillä.
  Onnea projektiin, kiva nähdä aikanaan lopputulos!

  1. Soili: oi kuulostaa ihanalta! <3 Kiitokset tsempistä, heti kertoilen blogiin kuulumisia lasiseinästä kun tilanne edistyy. 🙂

 5. Miten tuon valon kanssa, eli haluatko huoneestasi täysin pimeän yöksi mikä itselläni on ehdoton jotta saan nukuttua kesällä? Laitatko jotkut verhot siis lasiseinien eteen jotka sitten avataan? Tai yksityisyys parisuhde elämässä kun tyttäresi asuu vielä kotona?

  1. Ninni: Rakastan valoa enkä kaipaa pimeyttä. Parhaimmat unet saan päiväsaikaan ja ihaninta on herätä hyvin harvinaisilta päikkäreiltä auringon paisteeseen. 🙂

   Pimeyttä saa monin tavoin jos sitä kaipaa, nykyaikana on sellaisia pimennysverhoja (rullaverho joissa jopa moottori, jota voi ohjata puhelimen sovelluksella) että ne plokkaavat valon kokonaan. Sellaiset saa viritettyä halutessaan myös lasiseinän sisäpuolelle katonrajaan, jossa verhorulla jää listan taakse piiloon ja sen huomaa vain huoneen sisäpuolelta katonrajaan katsoessa.

   Mitä yksityisyysasioihin tulee niin en tarvitse arjessa privaattitilaa sen ihmeemmin ja henkilökohtaisemmat asiat hoituvat vallan mainiosti luovuutta soveltaen. 😀 😀

 6. Tuleepa hieno. Innolla odotan jatkopostauksia. Meillä samanlaisia suunnitelmia uudiskohteessa. Valintaa toimittajasta emme vielä ole tehneet. Toivottavasti kirjoitat myös kokemuksia toimittajasta. Kiva olisi myös tietää hintahaarukkaa. Kiitti ja upeita syyspäiviä:)

  1. KastehelmiB: Kirjoittelen kattavat postauksen asennuksesta ja lopputuloksesta kun remppa etenee, juttua siis on tulossa. 🙂 Tsemppiä valintojen tekoon ja remonttipuuhiin! <3 <3

   1. Vähän niinkuin sä lupasit kirjoittaa kattavat postaukset ja näyttää kaiken kuvin ja videoin ”vuoden suurimmasta remppaprojektistasi”, jonka piti olla valmis heinäkuussa. Ens viikolla ollaan jo lokakuusssa, ilmeisesti siellä on vielä kaikki kesken? Huhut kiertää ettei siellä kaikki ole mennyt niin kuin strömsössä ja sulla on jäänyt kaikki taas puolitiehen ja suunnittelun ja tyhjien lupausten tasolle niin kuin useasti ennenkin..?

    1. Oona: no huhuihin ei kannata koskaan uskoa. 😀 Remppakohteesta julkaisen monta postausta ja ne aikataulutettiin uudestaan, jotta järjestys on selkeä. 🙂 Kaikki ei mennyt kuten Strömsössä, mutta tämä on isoissa remonteissa normaalia. Sähkötyöt ja ilmastointi olivat suurin ylläri, joiden vuoksi aikataulut viivästyivät. Kohde on porraskaidetta lukuunottamatta jo valmis ja asukkaat nauttivat jo uudesta arjestaan, postauksia tulossa kyllä ja hyvää kannattaa odottaa. 🙂

 7. Hei!

  Pakko tulla kertomaan, miten älyttömän inspiroiva tämä sinun blogi on!! Tekee heti mieli sormet syyhyten lähteä järjestelemään kaappeja ja karsimaan tavaraa oikein huolella, koska tämä avaruus ja selkeys ja kaikki miellyttää niiiin paljon silmää! Ihanaa, kun on löytänyt tämmöisen blogin ? ihanaa syksyä!

  1. Laura: kiva että olet löytänyt kylään tänne blogiini. 🙂 Karsimiseen liittyviä uusia postauksia on tulossa kunhan remonttihommat etenevät. Myös sisustusremonttikohteessa karsittiin reippaalla kädellä ja siitä koostan oman postauksensa, jossa kohteen omistava pariskunta kertoo oman tarinansa. Paljon mielenkiintoisia juttuja siis luvassa tässä loppuvuoden aikana, lämpimästi tervetuloa seurailemaan mukaan! ?

 8. Huhtikuussa juuri maalasitte raidat ja nyt jo uudet jutut? Ei kauhean kauaskantoista tai kestävää sisustamista kyllä.

  1. Ansku: raidat maalattiin seinälle jo monta vuotta sitten, niiden väri vaan vaihtui kolmesti vuosien aikana. 🙂

   Maali on kaikista helpoin ja paras tapa uudistaa kotia ja itse olen sitä mieltä että mielummin uutta maalia seiniin kuin koko kalustus uusiksi. 🙂

   1. Silke: Sitäkin kyllä, oikeassa olet. Teen sisällöntuotantoa omaan blogiini ja ulkoistettuna yritysblogeihin ja -sivustoille, sekä sosiaaliseen mediaan. Lisäksi pyörin hyvin aktiivisesti sisustuskentässä ja sitä kautta luonnollisesti myös kodissani tapahtuu muutoksia. Juttelin itseasiassa ystävän kanssa tässä illalla pitkään siitä, miten haasteellista on sovittaa kaupallisella alalla toimiminen ja ns. minimalistinen elämäntapa toisiinsa. Työn puolesta saan yhteistyöehdotuksia valtavat määrät ja jos jokaiseen suostuisin, olisi blogini täynnä pelkästään yhteistyökumppanin kanssa tuotettuja blogipostauksia, parhaimmillaan kahdesti päivässä. Ihanaahan se olisi kokeilla kaikkea kivaa omaan kotiin, uusia verhoja, sohvia, tyynyjä, astioita ynnä muita vaikka viikottain, mutta en halua tavarakaaoksen valtaan enkä myöskään perustaa blogiani lainatuotteiden varaan.
    Yhteistyö tarkoittaakin minun tapauksessani aina sitä että olen aidosti kiinnostunut tuotteesta ja haluan sen omaksi. Pari kertaa olen tehnyt yhteistyökokonaisuuksia lainatuotteilla, mutta niissäkin alkuperäinen ydin oli jokin tietty minua kiinnostava tuote, jonka ympärille päätimme yhteistyökumppanini kanssa yhdessä rakentaa isomman kokonaisuuden. Tuossa yhdistyy oma tahto ja tarve, sekä yrityksen tarve saada esiteltyä valikoimaansa kattavammin, etenkin jos yritys on suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi. win-win tilanne siis ja aina olen kertonut postauksessa suoraan jos jokin tuote on kuvauslainassa. Jos ei mainintaa lainasta ole, on tuote tullut jäädäkseen siitä syystä että se kaunis, ihana, mielenkiintoinen tai tarpeellinen. 🙂

    Tämä on siis kahden kauppaa ja välillä vaikeitakin päätöksiä siitä mitä teille haluan esitellä. Vaikuttajamarkkinoijana vastuu sisällöstä on aina minulla velvoitteineen, veroineen ja lakipykälineen ja olen hyvin tarkka että tuote josta teille kerron on hyvä, aidosti itseäni kiinnostava ja ajankohtainen. 🙂

  2. Haittaako se Ansku jotenkin sinua jos joku tykkää tehdä muutoksia OMAAN kotiinsa vaikka viikon välein? Ja jos haittaa, niin miksi ihmeessä?

   1. Minä vaan: Jokainen saa ja jokaisen pitäisikin omassa kodissaan sisustaa tai olla sisustamatta juuri niin miten hyvältä tuntuu. 🙂 Julkista blogia kirjoittavana jokaisella on tottakai oikeus ilmaista oma mielipiteensä asiallisesti enkä siitä pahastu, sillä se kuuluu toimenkuvaan. 😀 Kiitokset sinulle tsemppihenkisestä kommentistasi! ❤️?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *