Puhtaan veden puolesta – Memobottle

Maailmassa myydään vuosittain yli 50 miljardia kertakäyttöistä vesipulloa ja kertakäyttöpulloista tuleva turhan muovijätteen määrä ylittää ihmismielen käsityskyvyn, vai mitä ajattelette siitä että pelkästään Amerikassa avataan 1500 vesipulloa joka sekunti – hurja luku. Kertakäyttöpulloista tuleva turhan muovijätteen määrä on valtava, päihittäen monet muut teollisuuden muovitarpeet moninkertaisesti. Meillä Suomessa juodaan enimmäkseen hanavettä, kiitos puhtaan pohjavetemme, ja vaikka kaupoissa pullovettä myydäänkin, me suomalaiset kannamme laukuissamme mielummin hanavedellä täytettyjä kestopulloja…

Memobottle - vesipullo puhtaan veden puolesta
Memobottle - vesipullo puhtaan veden puolesta

Ekologinen Memobottle-kestopullo

Australialainen Memobottle on käynyt maailmanlaajuiseen taisteluun kertakäyttöisiä vesipulloja vastaan tarjoamalla kestävän ja ennen kaikkea tyylikään vaihtoehdon vesipullomarkkinoille. Memobottlen pullovalikoima on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana useammalla uudella tuotteella ja lisävarusteella, joiden avulla jokaisessa maailman kolkassa voidaan nauttia vettä tyylikkäästi ja ekologisesti kestopullosta.

BPA-vapaasta muovista valmistettuja Memobottleja jälleenmyy Suomessa Mukama, jonka valikoimasta löydät kaikki suosituimmat Memobottle-tuotteet. Memobottle-pullon ostamalla tuet samalla maailman vesijärjestön toimintaa (www.water.org) ja autat pitämään maailman meret ja vesistöt puhtaina. Jokaisesta myydystä pullosta lahjoitetaan yksi dollari tärkeän asian tukemiseen – puhtaan veden puolesta!

Memobottle - vesipullo puhtaan veden puolesta
Twinings Cold Infuse juoma kylmähauduke kokemuksia omakotivalkoinen

Monta kokoa ja lisävarustetta

Meidän perheen kaikki vesipullot ovat Memobottlelta ja olleet käytössä jo useamman vuoden. Minulla on pieneen käsilaukkuun mahtuva A6-kokoinen pullo ja tytöllä hieman isompi A5, johon mahtuu 7,5dl vettä. Täällä Suomessa pärjää hyvin pienemmälläkin vesipullolla, sillä hanavetemme on raikasta ja juomakelpoista, ja täyttöpisteitä on runsaasti lähes jokaisessa mahdollisessa rakennuksessa kauppakeskuksista kuntosaleihin ja kirjastoihin. Memobottle-pulloja löytyy neljää eri kokoa, joista yksi on pitkulainen korkeampi pullomalli. Jokaiseen pulloon on saatavana lisäkorkkeja, ripustusnauhoja sekä nahkaisia Memobottle Sleeve -pullopussukoita mustana ja konjakinruskeana.

Monet meistä juovat aivan liian vähän vettä ja vuoden takaisessa kehonkoostumusanalyysissä sain kunnolla noottia kehon kuivuudesta. Sain ohjeeksi lisätä juomista reippaasti ja pitää veden juomisesta päiväkirjaa. Etenkin kesäaikaan sekä liikunnan yhteydessä on hyvin tärkeä huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Vettä saa toki monissa muodoissa myös ruoasta, mutta ehta juomavesi on voitehista parhain. Veden juomisella on suuri vaikutus myös ihon kuntoon ja näläntunteiden säätelyyn – ja lukuiset tutkimukset kertovat että jos tunnet janoa, on kehosi ehtinyt jo kuivua.

Memobottle - vesipullo puhtaan veden puolesta
Memobottle - vesipullo puhtaan veden puolesta

Puhtaan veden puolesta!

Puhtaan veden puolesta voit antaa tukesi myös kotimaiselle Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry:lle, tutustumalla mm. heidän jätevesioppaaseensa. Alueellisen vesiensuojeluyhdistystoiminnan tavoitteena on saada kunnat, kaupungit, kansalaisjärjestöt ja toiminnanharjoittajat toimimaan yhteisen tavoitteen eteen, suomalaisen puhtaiden vesien puolesta.

Myös Suomen Lions-liitto kampanjoi puhtaan veden puolesta. Leijonien kolmivuotisessa hankkeessa synnytetään vesileijonien verkosto, jossa eri-ikäiset leijonat ja leot haastetaan toimimaan yhdessä sekä innostamaan mukaan uusia kumppaneita. Toimimalla puhtaiden vesien puolesta Suomen Lionit pääsevät näyttämään pohjoisen leijonavoimansa ja viitoittamaan tietä maailmanlaajuisille vesileijona-aktiviteeteille. Hankkeen tavoitteena on luoda uusia, energisiä yhteistoiminnan malleja, joita voidaan lähteä levittämään kansainvälisesti.

Pienillä teoilla on suuri vaikutus, kun riittävän moni lähtee mukaan muutokseen. Ota sinäkin kestopullo käyttöön ja jätä ensi kerralla kertakäytöinen vesipullo ostamatta. Nautitaan meidän puhtaasta ja maukkaasta hanavedestä! ♥

Ihanaa iltaa kaikille!8 kommenttia “Puhtaan veden puolesta – Memobottle

  1. Pilvi: ei ollut. Toiveiden torstain postausta ei viime viikolla ilmestynyt ollenkaan ja tällä viikollakin on poikkeusaikataulu sillä postaus ilmestyy torstain sijaan perjantaina liittyen viikonloppuun. 🙂

 1. Hei
  Ihan hyvä idea tuo kestopullo, mutta noita Tvinings makupusseja en ostanut; koska niissä on tuollainen muovinen pakkaus! Jos sen muuttavat pahviseksi voin harkita, tosin jää vielä nuo makupussit kuitenkin, jotka nekin pitäisi vaihtaa paperisiksi (ovatkohan nekin nyt muovia?)

  1. Soili: Juon nykyään vain vihreä teetä ja niissä pussi on paperinen. Ainoa miinus on pussien suljennassa käytetty liima, asiaan perehtynyt ystäväni sanoi että ainoastaan Pukka-merkillä on täysin biohajoava teepussi, heillä jokin ompelutekniikka pusseissa. Ilmeisesti sulkuliima on jokin sellainen aines, ettei teepussia saisi biojätteeseen laittaa, vaikka pussi itsessään maatuva onkin. Teepusseissa pitää lisäksi aina muistaa ottaa narun päässä oleva niitti irti ja varmistaa ettei lipukkeessa ole käytetty sellaista painomustetta joka estää bioroskiin laittamisen. Nuo Twinigsin makuvesipussit ovat valitettavasti jonkinlaista muovimaista ainetta enkä siksi laita niitä bioroskien joukkoon. 🙁

   Kaikista paras olisi ostaa tee irtoteenä, silloin ei tule turhaa roskaa niin paljoa ja kierrätys on huomattavasti selkeämpää. 🙂

  1. Noora: On edelleen viltti, mutta nämä kuvat ovat yhdistelmä vuosien varrella kuvattuja Memobottle-otoksiani. 🙂

 2. Eikös noista muovisista teepussesita irtoa mikromuovejakin. Muistelisin niin ja siksi käytänkin vain perinteisiä pusseja tai irtoteetä.

  1. Komppis: Voi olla että irtoaa, siitä en löytänyt tosin tietoa. Onneksi irtoava mikromuovi ei siirry pussista viemäriin vaan suolistoon. 😀 😀 Eli hyvä luonnolle, huonompi juttu ihmiselle. 😀 Irtotee on paras, sen kanssa ei tarvitse murehtia mikromuoveista tai liimoista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *