Vaihtoehtona vihreä – Sana vapaa!

Olen pari vuotta pyöritellyt mielessäni ajatusta tunnelmallisesta metsänvihreästä seinästä ja nyt olisi oiva hetki repäistä ja päättää maalaisinko remontin viimestelytöiden yhteydessä yhden seinän vihreäksi vai en… Maali on sikäli helppo, että kyllästymisen koittaessa yhden seinän maalaa nopeasti uudelleen. Makuuhuoneen päätyseinä houkuttelisi maalata vihreäksi, mutta toisaalta myös olohuone-ruokailutila kaipaisi ripauksen eloisuutta – vaikea valinta.

Metsänvihreä seinämaali inspiraatio Omakotivalkoinen olohuoneen sisustus
Metsänvihreä seinämaali inspiraatio Omakotivalkoinen olohuoneen sisustus

Virtuaalisesti vihreä seinä

Olohuoneeseen aikoinaan kokeilin virtuaalista vihreää seinää, mutta en sitten rohjennut sitä silloin maalata. Tuo sävy on edelleen aivan ihana, suorastaan täydellinen kumppani valkoiselle. Ainut ongelma on se että seinä kaartuu yhtenäisenä pintana eteiseen aina ulko-ovelle asti, enkä tiedä haluanko ihan niin runsaasti vihreää.

Makuuhuoneen päätyseinä ei olisi niin massiivinen ja sitä vasten valkoinen sänky ja sen molemmilla puolilla olevat valkoiset valaisimet tulisivat upeasti esille.

Metsänvihreä petaus makuuhuoneen sisustus omakotivalkoinen
Metsänvihreä petaus makuuhuoneen sisustus omakotivalkoinen

Vihreät kodintekstiilit

Vihreää voisin tuoda sisustukseen toki muussakin muodossa, esimerkiksi tekstiilien avulla. Tällöin olisi myös enemmän mahdollisuuksia vaihteluun. Vihreä seinä on kuitenkin se mikä eniten kiinnostaa, siinä on eri tavalla lämpöä ja tunnelmaa kuin vaikkapa alimpien kuvien petauksessani.

Pientä sisustustavaraa en halua ostaa, eli vihreät maljakot ja muut koristeet eivät tule kysymykseen. Puntaroitavat vaihtoehdot ovatkin siis seinämaali tai tekstiilit. Innolla odotan että Mujin lippulaivamyymälä kohta aukeaa Kampin keskukseen – toivon että siellä olisi valikoimassa yksi tietty vihreä pussilakanasetti, johon YouTubessa törmäsin ja joka voisi olla oikea ratkaisu… vai ehkäpä sittenkin se seinämaali? En tiedä. 🙂

Metsänvihreä petaus makuuhuoneen sisustus omakotivalkoinen

Mitä olette mieltä, maalaanko makuuhuoneen seinän metsänvihreäksi vai onko se jo liian nähty sävy? Kannatatko ehkäpä enemmän sisustustekstiili-linjaa ja vaihtelun mahdollisuutta vihreän ja muiden sävyjen välillä? Kerro mielipiteesi kommenttiboksissa – sana on vapaa! 🙂

Iloista iltaa kaikille!

Lue myös: ➤ Villinä vihreään


22 kommenttia “Vaihtoehtona vihreä – Sana vapaa!

 1. Enpä kyllä maalaisi.Pysyisin sisustustekstiili ym.linjalla.Aika hallitseva tuo väri,vaikka ihan nätti.

 2. Olen samaa mieltä että vihreä seinä toimisi upeasti valkoisen sängyn taustalla ja siinä pääsisi sekä sänky että seinä hienosti oikeuksiinsa. Toki vihreä sävy on sellainen että siihen varmaan jossain kohti kyllästyy, mutta toisaalta se on helppo maalata piiloon, ja sinä remonttikonkari jos kuka sen äkkiä kyllä tarvittaessa uudelleen maalaat ☺️

  Vihreät tekstiilit ovat varmasti myös tyylikkäitä, mutta uskoisin että näyttävämpi ja “puhuttelevampi” lopputulos tulisi kuitenkin maalaamalla. Ja näin ei tarvitsisi myöskään ostaa uusia tekstiilejä (ellei niille sitten muuten tarvetta ole).

  Päätit kummin tahansa, uskon että lopputulos on upea, ja sitä innolla odotan nähtäväksi ☺️ Tsemppiä remontteihin!

  1. Liisa: Maalaamisessa parasta on juurikin sen helppous, alle tunnissa saa uuden värin päälle ja makuuhuoneen osalta lasiseinä vielä helpottaa tilannetta kun sängyn saa tuupattua avoimesta oviaukosta ulos ilman purkamista tai bodaamista. 🙂 Vihreä houkuttelee kovasti mutta tein aamupäivällä päätöksen että maalaan ensi alkuun vain valkoisella ja mietin myöhemmin asiaa uudelleen. 🙂

   Sellainen iloinen uutinen tuli nyt illalla että remppamies saapuukin jo huomenna aloittelemaan työt lasiseinän koteloinnin osalta ja olen niin superiloinen juuri nyt ettei malta mennä nukkumaankaan. 🙂 Siivoilin tavarat jo pois tieltä valmiiksi ja jokainen minuutti on lähempänä valmista – kyllähän tässä on joutunut odottamaankin jo ihan riittävän kauan. 😀 Kiitokset kommentistasi ja tsempeistä! <3

 3. Olohuoneen seinää en itse maalaisi vihreällä. Sen verran iso seinä että vihreänä näyttää tila melko pieneltä ja synkältä. Jos välttämättä pitää saada joku seinä maalata vihreällä niin sitten se makkarin seinä varsinkin jos se on helppoa maalata uudestaan kun/jos kyllästyy vihreään. Itse henkilökohtaisesti en varmaan seiniä maalaisi vihreällä vaan toisin sitä tekstiileillä esiin 😊

  1. Tuulia: Päätin aamupäivällä että maalaan valkoisella nyt kaikki seinät ja myöhemmin sitten zoomailen josko kokeilisin makuuhuoneeseen tuota vihreää. Remonttimies saapuukin nimittäin jo huomenna ja päätöksiä piti tehdä vauhdilla. 🙂

 4. Rohkeasti vaan makkarin seinä vihreäksi niinkuin meillä! Yli vuosi sitten maalattu, eikä vielä yhtään kyllästytä. Vihreä on juurikin makkarissa erittäin rauhoittava väri. Mulla on aina superlevollinen olo siellä.

  1. Heidi: Teidän seinä on ihana! <3 <3 Samaa sävyä mutta asteen tummempana mietin meille, mutta nyt kävi niin että sain tänään kuulla että remppamies saapuukin jo huomenna ja päätöksiä piti tehdä vauhdilla – valkoisella mennään ainakin nyt alkuun. 🙂

 5. Tuo on yksi omista lempiväreistäni. Maalattiin lastenhuoneen seinä 2 vuotta sitten muistaakseni tikkurilan Vuonolla, ja ei merkkiäkään kyllästymisestä. Päinvastoin, haluaisin tuota juurikin omaan makkariin tai olkkariin, että saisin ihastella sitä enemmän. Muissa huoneissa vaan sattuu olemaan hyväkuntoiset tapetit, ja niiden poistaminen ei ole ollut nyt niin ajankohtaista. Mutta vielä joskus! Ja ainakaan tuota suurehkoa lastenhuonetta ei tehnyt yhtään pienen näköiseksi.

  1. Nipsuuh: Tuo aistikas ja pehmeä metsäinen vihreä on todella kaunis ja rauhallinen. <3 Laitan sen harkintaan mutta nyt oli tänään pakko tehdä nopeita päätöksiä ja päätin maalata ensi alkuun kodin seinät valkoisella. Myös katto pitää maalata joten maalaushommaa riittää ja nopeammin saa valmista kun yhdellä sävyllä vetelee katon ja seinät. 🙂 Huomenna saapuu nimittäin jo remppamies hommia aloittelemaan ja olen aivan into piukeana. 🙂 Viimeinkin! 🙂

 6. Aika hallitsevalta näyttää ainakin kuvissa. Muutenkin itse olen jo poistunut tehosteseinien kannattajalistalta;) Tekstiilit ovat oiva valinta, mikäli vihreä miellyttää. Mutta kaikki tekevät lopulta ne omat päätöksensä!

  1. Leila: Tehosteseinä-ajattelua en itsekään suosi, ainakaan jos värierot ja kontrastit ovat suuria. Tässä tapauksessa en kuitenkaan halua makuuhuoneen ikkunaseinää maalata (näkymä jatkuu suoraan keittiön puolelle kun lasiseinä on välissä) ja ikkunaa vastapäätä oleva seinä on sen verran pieni ettei siinä olisi ideaa maalata vain kahta seinää. Siksi makuuhuoneeseen harkitsin vain päätyseinän maalausta, mutta nyt päädyin kuitenkin sitten valkoiseen väriin kuten moni ounasteli. 🙂

 7. Maalaa rohkeasti vaan! Vihreä seinä tuo ihanan rauhallista, lämmintä ja ‘pesämäistä’ tunnelmaa makkariin. Ja kuten on monessa yhteydessä todettu, saat sen tarvittaessa vaihdettua ihan suit sait:)

  1. minä: Vihreä on todella kaunis ja rauhaisa, mutta päätin lopulta valita valkoisen värin. 🙂 Remontti aikaistui ja remppamies saapuukin jo huomenna joten päätöksiä piti tehdä nopeasti. Yhden seinän maalaaminen on onneksi sen verran nopeaa ja vaivatonta että halutessani voin myöhemmin kokeilla sitä. Kunhan nyt saisin huoneet kaikki käyttöön ja makuuhuoneen itselleni niin se riittää. Olohuoneessa kaaoksen keskellä nukkuminen on alkanut käymään hermoille – remontin riemuja 😀 😀

  1. Sila: Valkoiseen päädyin ja myöhemmin on onneksi helppo maalata yksi seinä vihreäksi tai muullakin värillä jos mieli tekee. 🙂 Remppa aikaistui ja päätös piti tehdä nopeasti joten tällä mennään. 🙂 Toivottavasti Mujilta löytyy se kaunis vihreä pussilakanasetti, sellaisen voisin ostaa ja saisin samalla makuuhuoneeseen tuota lemppariväriä. 🙂

 8. Vihreä seinä voisi olla upea! Miettisin myös hillitymmän vihreää sävyä, tummanvihreä yhdistettynä vaaleaan sisustukseen voisi olla aika iso kontrasti.

  Oletko miettinyt tällaista, olisiko enemmän salvianvihreä? (Toimiikohan linkkaus…) Voisi toimia todella hyvin makuuhuoneessa. Tuota sävyä vasten nousee kasvien väritkin kauniisti esiin.

  1. Sini: Vaaleampaa vihreää en koe omakseni vaikka kaunis varmasti olisi myös sekin. Tällä haavaa maalaan seinät valkoiseksi ja katson remontin valmistuttua lähdenkö kokeilemaan vihreää maalia makuuhuoneeseen vai en. 🙂

 9. Minä ennemmin haluaisin pitää seinät valkoisina ja tekstiileillä toisin vihreää esille. 🤗

  1. Pitju: Näin teen, remontti aikaistui ja päätös piti tehdä nopeasti. Valkoista siis nyt ainakin alkuun ja helppo on onneksi yksi seinä maalata vihreällä jos myöhemmin tulee se tunne että haluan kokeilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *