KonMari – Uusi verkkokauppa

KonMari -siivous- ja järjestelymetodistaan tunnettu Marie Kondo on avannut verkkokaupan KonMari-sivustonsa yhteyteen ja asia on aiheuttanut paljon keskustelua ympäri maailman. Onko tavaroiden raivaus- ja siivousexpertin sivustolleen avaama nettikauppa ristiriidassa KonMari-metodin kanssa?

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

KonMari-verkkokauppa – mitä ihmettä?

KonMari-verkkokaupassa myydään noin 100 tuotteen valikoimaa, jotka Marie Kondo on itse henkilökohtaisesti poiminut myyntiin. Osa tuotteista on sellaisia, jotka löytyvät Kondon omasta kodista, ja osa taasen mukailee hänen omistamiaan tavaroita, joita ei syystä tai toisesta ole enää mahdollista identtisenä ostaa.

Kondon nettikaupan valikoima kuvastaa hänen henkilökohtaista makuaan arjen toimivuutta parantavista ja iloa tuottavista esineistä. Hän kertoo, että idea omasta nettikaupasta syntyi tuhansien ihmisten esittämistä kysymyksistä, joissa tiedusteltiin mistä mikäkin tavara hänen kodissaan on hankittu. Marie Kondo kertoo verkkokaupan tarjoavan mahdollisuuden tehdä laadukkaita hankintoja helposti yhdestä paikasta ja olevan osoitettu heille, jotka ovat kiinnostuneet hänen henkilökohtaisesta elämäntyylistään. Kohderyhmänä ei suinkaan ole koko maailman kansa, vaan KonMari-metodin elämänlaatua parantavasta filosofiasta kiinnostuneet ja arjen iloa ja toimivuutta etsivät ihmiset – kuten vaikkapa minä. 🙂

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

Minimalismi vs kerskakulutus?

KonMari-verkkokaupan avaaminen on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä, mikä on täysin ymmärrettävää, sillä monen mielestä KonMari-metodi painottuu tavaran karsimiseen ja turhasta luopumiseen. Todellisuudessa KonMarissa ei kuitenkaan ole kyse vähentämisestä tai poistamisesta, vaan siitä että kodissa ja elämässä säilytetään vain ne asiat jotka tuottavat iloa. KonMari-metodissa edetään posiitiivisuudella – ei keskitytä siihen mikä häiritsee vaan niihin seikkoihin jotka ovat hyvin.

KonMari ei ole sama kuin minimalismi, nuo kaksi asiaa menevät monella sekaisin. KonMarissa ei pyritä pärjäämään mahdollisimman vähällä tai sisustamaan mahdollisimman eleettömästi, vaan painotus on ilon tunteissa ja onnessa – kerää ympärillesi kaikki mikä tuottaa iloa, ihania muistoja, hyvää mieltä ja mukavuutta arjen pakollisuuksiin.

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

Karsi vanhaa, osta uutta – vai älä sittenkään

Tavaran määrällä ei KonMari-metodissa ole varsinaisesti merkitystä, vaikkakin se toki liittyy vahvasti aiheeseen – jos tavaraa on kodissa ylenpalttisesti, eivät iloa tuottavat esineet ja muistot pääse arvoiseensa käyttöön tai tule huomatuksi.

Turhasta tavarasta luopuminen vapauttaa posiitivista energiaa ympärilleen ja parantaa elämänlaatua, se tuo iloa tuottavat tavarat lähemmäs itseä ja tekee arjesta sen myötä aurinkoisempaa. Omistaa voi silti mitä vain, määrällä ei ole väliä kunhan jokainen esine, tavara ja vaate on mieluisa ja heijastelee iloa ja tyytyväisyyttä… ja kyllä, myös varrellinen wc-harja tuottaa iloa siinä vaiheessa kun pesu on ajankohtaista. 😀 Olisi aika kurjaa pestä pytty käsivaralla, joten tavanomaisetkin esineet kuuluvat arjen iloihin, kun miettii asiaa käyttötarpeen kannalta.

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

KonMari Shop – Oikotie ostoksille!

Uuden KonMari-nettikaupan tarkoitus ei ole tuputtaa kenellekään ostettavaa tai kannustaa kerskakuluttamaan, vaan tarjota oikotie Marie Kondon tyylistä inspiroituneille laatuhankintojen tekemiseen. Minultakin kysellään lähes päivittäin mistä olen mitäkin ostanut ja voisin helposti kuvitella laittavani pystyyn vastaavanlaisen verkkokaupan, jonne poimisin meidän kotoa löytyviä tuotteita, joita suosittelen muutenkin täällä blogissa ja somekanavienkin puolella.

KonMari-nettikaupan tuotevalikoima on hyvin rajattu ja perustuu puhtaasti Marie Kondon omiin kokemuksiin ja näkemyksiin. Siellä shoppailevat toivottavasti he, jotka ovat pääseet KonMari-metodissa viimeiseen vaiheeseen, eli ovat keränneet ympärilleen vain iloa tuottavia tavaroita, oppineet tuntemaan oman tyylinsä ja tapansa, ja karsineet pois kaiken turhaksi luokiteltavan. Tähän päätepisteeksi kuvattuun tilanteeseen ei kukaan pääse kevein askelin, itsetutkiskelu on välttämätön tie ja oma suhde omistamiseen, säilömiseen, kuluttamiseen ja ostamiseen muovautuu tavaroiden läpikäymisen aikana – konmarittajat jos ketkä tietävät että matkalla on mutkia ja kumpareita.

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

Järkevän kuluttamisen puolesta!

Se että kodista ei enää löydy mitään turhaa, ei suoraan tarkoita etteikö mitään uutta voisi ostaa. Itse tarvitsen säännöllisesti mm. siivousvälineitä, pannulappuja ja kynttilöitä, ja mielelläni vaihtaisin nykyisen kahvipurkkinikin parempaan versioon jos silmääni miellyttävä purnukka vastaan osuu. Ensimmäiset mainitsemani asiat ovat perusteltavissa järkisyillä, kahvipurkki taasen on pelkkää estetiikkaa ja siksi monien mielestä turhaa ja kerskakuluttavaa.

Kävin selaamassa KonMari-verkkokaupan tarjonnan ja löysin muutaman tuotteen jotka kiinnostavat jopa siinä määrin että jäin harkitsemaan tilauksen tekemistä. En häpeile lainkaan sitä että haluan omistaa kauniita asioita ja joskus myös korvata jotakin vanhaa uudella piristääkseni tavanomaista arkeani. Kerskakuluttajaksi en itseäni koe, en vaikka vaihtaisin 5 vuotta vanha kahvipurkkini huomenna uuteen, tai jos lopulta päätän tilata KonMari-kaupasta aivan ihanan tarjottimen, jota en varsinaisesti tarvisisi… Näiden rinnalla jää nimittäin paljon muuta ostamatta, sillä olen löytänyt kultaisen keskitien ja panostan mielelläni laatuun määrän sijaan. Korkea laatutaso vaikuttaa usein myös hintaan, joten harkintaa tulee käytettyä jo siitäkin syystä etten ole miljönääri. 🙂

KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa
KonMari Shop nettikauppa Marie Kondo minimalistinen koti elämäntapa

Marie Kondo – Muutakin kuin KonMari

Kytkös KonMari-metodin ja KonMari-verkkokaupan välillä on Marie Kondo, upea nainen, joka on löytänyt oman kultaisen keskitiensä ja auttanut satojatuhansia muita saavuttamaan sisäisen rauhan ja parantamaan elämänlaatuaan. En itse näe tai koe minkäänlaista ristiriitaa siinä, että paremman elämän puolesta omia vinkkejään jakavalla Marie Kondolla on myös verkkokauppa, jonne on poiminut myyntiin tuotteita joita vankasti suosittelee. Ristiriita syntyisi siitä, jos tuotteet olisi valinnut joku muu tai jos valikoima olisi yltäkylläinen – silloin verkkokauppa ei enää henkilöityisi Kondoon vaan olisi yksi muiden joukosta.

Iloa tuottavia tavaroita ja vaatteita on ilo katsella ja käyttää. Tavaroiden ihanuuden pitäisi nimenomaan olla osa arkea – tekemällä arjesta mahdollisimman parasta ja viihtyisää, nousee elämänlaatu ja sen myötä pääsee hyvän mielen kierteeseen. Tiedän omasta kokemuksestani mistä puhun; on mahtavaa omistaa vain ihania asioita ja nauttia niiden toiminnallisuuksista ja ulkoisesta kauneudesta joka ikinen päivä. Upean näköinen sänky hyvällä patjalla, hyvä tyyny rapsakan sileällä tyynyliinalla, täydellisesti toimiva pumppupullo, jonka sisällä on ihanan tuoksuista käsisaippuaa… kaikki nuo ovat asioita joista saan iloa joka kerta kun pesen kädet tai menen nukkumaan – ja listaa voisin jatkaa, mutta ymmärsitte varmasti mitä tarkoitan. 🙂

Tutustu KonMari-verkkokauppaan täällä: ➤ konmari.com/shop

Yläpuolelta löydät kolme videota, joissa Marie Kondo kertoo ja näyttää mistä uudessa verkkokaupassa on oikein kyse ja mitä hänen elämänfilosofiansa edustaa. Lyhyet videot tarjoavat vastaukset jokaiseen kysymykseen – mikä KonMarissa oikein on niin mahtavaa ja miksi verkkokauppa on erinomainen lisä KonMari-siivousmetodin rinnalla!

Olisi ihana jutustella aiheesta enemmänkin, joten jaa ajatuksiasi kommenttiboksiin – mitä mieltä sinä olet, onko sinusta verkkokauppa liikaa ja koetko sen olevan ristiriidassa KonMari-metodin kanssa?

Ihanaa iltaa kaikille!

Kuvat: KonMari.com

Lue myös: ➤ KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “KonMari – Uusi verkkokauppa

 1. Kyllä mäkin oon naureskellut tuota KonMari-verkkokauppaa, mutta meninpä nyt sitten oikein katsomaan mitä siellä on. Ja täytyy sanoa, että nyt naurattaa vielä enemmän. Ymmärtäisin, jos siellä olisi jotain säilytysratkaisuja ym ja jotain koreja ja purnukoita siellä onkin. Mutta kyllä 98 dollaria maksava vesipullo, jonka pohjalla on jotain kiviä, on ihan silkkaa kusetusta. Kuten myös ääniraudat ja kristallit ym hömpötys. No, tähän Marien kannattajajoukko sanoo että eri asiat tuottavat iloa eri ihmisille, mutta kyllä mun täytyy vaan sääliä ihmistä, joka saa iloa 98 dollarin vesipullosta…kyllä ei ole ihan kaikki muumit laaksossa sillä, joka sellaisen katsoo tarvitsevansa itselleen iloa tuottamaan.

  1. Vanha Jäärä: minusta valikoima on juuri sellainen millainen sen pitääkin olla, Marie Kondon maun mukainen ja sillä tavalla suppea että voidaan puhua lisäpalvelusta heille jotka ovat kiinnostuneet nimenomaan Marie Kondon näkemyksistä ja kokemuksista. Säilytystuotteisiin perustuvia verkkokauppoja on maailmassa jo tarpeeksi, MUJI nyt ensimmäisenä tulee mieleen, ja vaikka säilytysideat ja säilytysvinkit ovatkin KonMarin ydin, on se paljon muutakin. Hinta-asiaan en ota kantaa, monille 100€ vesipullo on varmasti hurja hinta, enkä itsekään ehkä ihan noin arvokasta pulloa raaskisi ostaa, mutta toisaalta jos etsii tuotetta joka kestää käyttöä vuosikymmeniä niin kokonaiskuvassa mitattuna se maksaa itsensä takaisin muutamissa vuosissa ja paljon materiaa jää ostamatta kun pulloa ei tarvitse uusia. 🙂

 2. Taitavaa bisnestähän tuo on. Toki kaupan ympärille on rakennettu tarina, joka on mahdollisimman hyvin linjassa Marie Kondon filosofian kanssa. Mutta hyvin kyllä kirjoitit aiheesta 🙂

  1. Unelma säleikkö: asiassa on tämäkin puoli kyllä, lisäpalvelun tottakai odotetaan tuovan myös lisätuloja. Yritystoiminnassa hyötysuhde on aina tärkeää ja uskon että Marie Kondon yrityksen taustatiimi on ollut vahvasti mukana verkkokaupan tekemisessä. Sitä en tietenkään tiedä millainen linja yrityksen taustahahmoilla ja Marie Kondolla on – ovatko samaa mieltä vai onko Kondo joutunut perustelemaan esim verkkokaupan valikoiman. Hyvä businesshan tuossa KonMarin ympärillä ja on voisin uskoa että siellä olisi ollut vähän mielipide-eroja, puhtaasti liiketoiminnan kannattavuuteen keskittyvät yritysneuvojat ja -osaajat ”takovat silloin kun on kuumaa”, kun Marie Kondolle KonMari taasen on elämisen mielekkyyteen perustuva elämäntapa. Tälläiset ajatukset ovat syntyneet omasta kokemuksestani erääseen yhteistyöhankkeeseen liittyen, jonka torppasin lopulta kokonaan sillä se ei lopulta edustanut yhtään sitä linjaa mitä itse arvostan ja elän. Tulosta olisi varmasti tehty, siitä ei epäilystäkään, mutta oma henkilökohtainen panos minuna itsenäni kyseisen liiketoimintakuvion kasvona ei ollut sellainen mihin voisin lähteä mukaan.

   Minusta KonMari-nettikauppa on mukava lisä ja tuollaisena pienenä ja täsmällisenä valikoimana sopii hyvin täydentämään Marie Kondon brändiä ja arvoja. 🙂

 3. Hyvä kirjoitus. Ja löytyyhän KonMari verkkokaupasta nyt jo suomalaisenkin yrityksen valmistamia tuotteita! Hyvä Suomi ja hyvä Marie!

  1. Yuhai: Juuri olen postausta tekemässä jossa aiheena Marie Kondo <3 Suomi! 🙂 Het-ki-nen -tuotteet ja Verso Designin säilyttimet ovat saaneet todella hyvää näkyvyyttä! <3 Siellä olisi muutama ihana tuote jotka haluan, etsiskelen parhaillaan löytyisikö niitä vähän lähempää jotta logistisesti olisi toimitus ekologisempaa. Yritän saada postauksen valmiiksi tässä viikonlopun aikana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *