Konmarittajan joululahjavinkit

Lukijani Laura toivoi minulta postausta joululahjoihin liittyen – mitä ostaa ihmiselle lahjaksi, jolla on meneillään kodin konmaritus eli tavaroiden läpikäynti ja turhuuksien raivaaminen. Postauksessa jaan teille pari vaihtoehtoa, joista itse ilahtuisin! ♥︎

Lumivalkoinen valkoinen jouluinen sisustus joulusisustus koristeet diy

Anna lahjaksi aikaa!

Suurin osa konmarittajista tykkää muistamisesta joululahjan muodossa, kuten varmasti jokainen meistä kodin tavaramäärään tai karsimisen tarpeeseen katsomatta. Muistaa voi monella tapaa ja tavaralahja on vain yksi monien joukosta. Yhteinen aika on itselleni tavaraakin tärkeämpää ja joululta odotan eniten sitä että pääsen nauttimaan perhejoulusta isolla kokoonpanolla vaihtaen kuulumisia myös sellaisten sukulaisten kanssa, joita en säännöllisesti näe. Moni haluaa ajan lisäksi antaa jotakin konkreettista ja minäkin mieluusti lahjon perheenjäseniä, vaikka joka vuosi sovitaankin ettei lahjoja ostella. 🙂

Valkoinen joulukoristelu tarratulostimella Brother P-touch Cube joulukuusi paketointi

Aineeton lahja palvelun muodossa

Minusta olisi ihana saada joululahjaksi lahjakortti hierojalle, kampaajalle, kosmetologille, elokuviin, kahvilaan, Linnanmäelle, hotelliin, ravintolaan, museoon jne. Kaikenlaiset hemmotteluhoidot ja huvitukset ovat mielestäni hyvä vaihtoehto lahjapaperiin kääritylle tavara- tai vaatelahjalle.

Viime vuonna sain tytöltä lahjaksi itsetehdyn lahjakortin, jolla sai lunastaa imuroinnin ja tiskikoneen tyhjennyksen / täyttämisen. Tämä oli ajatuksella ja rakkaudella annettu lahja ja ehdottomasti paras jonka olen ikinä saanut. ♥︎ Raha ei mielestäni ratkaise lahjan parhautta, vaan ajatus lahjan takana – saada olla avuksi ja tehdä äitille hyvempi mieli. 🙂

Mutakakku vadelmamuruilla - Omakotivalkoinen

Herkkulahja ei mene hukkaan

Jokaisen pitää jotain syödä ja siksi kaikenlaiset herkku- ja ruokalahjat sopivat myös tavaraähkystä kärsiville. Mitä paremmin lahjansaajan tuntee, sen yksityiskohtaisempia herkkuja ja ruoka-aineksia voi lahjaksi antaa.

Tänä vuonna sujautan kuusen alle useampia herkkulahjoja aikuisille ja lapsille. Nämä olen ajatuksella koonnut ja pahvista leikatun soikiopohjan päälle aseteltuna sellofaaniin itse käärinyt, jottei herkkukorista jäisi myöhempää riesaa. Vältän ostamasta valmiita herkkukoreja juurikin korin takia – niille vain harvalla on tarvetta ja kirpparit on täynnä kaikenkokoisia koreja, joissa joskus kenties on ojennettu joulumuistamiset.

Kahvi, tee, mausteet, hillokkeet, keksit, suklaat ja muut herkut maistuvat yleensä aina ja jos sattuu käymään niin ettei lahjan saaja esimerkiksi allergian takia voikaan lahjaa itse hyödyntää, löytyy lähipiiristä joku joka voi lahjasta nauttia. Mitään ei siis mene hukkaan, vaikkei herkkulahja ihan nappiin olisi mennytkään.

Jouluinen kukkakimppu pitkäkestoinen havukimppu

Jos lahjansaaja ei ole kertonut toiveistaan tai muulla tavoin tuonut juttelun yhteydessä esille omalla tarvelistallaan olevia juttuja, ovat herkut, lahjakortit, laatuaika ja henkilökohtaiset palvelukset erinomainen ratkaisu tavarattomaan joulumuistamiseen – ajatus on aina lahjaa tärkeämpää! ♥︎

Ihanaa iltaa kaikille!

Vielä ehdit osallistua Muuramen VIISTO -designruokapöydän arvontaan blogipostauksessani täällä: ➤ Uusi ruokapöytä Muurame Viisto & ARVONTA


3 kommenttia “Konmarittajan joululahjavinkit

 1. Jos lahjansaajalla on jo kaikkea ja varallisuudesta ei ole huutavaa pulaa toteuttaa itselleen hyvinvointia ja hemmottelua, niin eettinen lahja on yks tosi hyvä vaihtoehto (esim worldvisionin kautta).
  Ollaan itse ostettu lahjaksi ja saatu myös ja se lämmittää kyllä todella sydäntä❤️
  Siinä ilahtuu aidosti useampi ihminen. Yks parhaista vaihtoehdoista aikuisille!

  Toinen lahjavaihtoehto jos ajasta ja/tai lastenhoitajista on pulaa.
  Eli esim leffalippujen/teatterin tms kanssa lupaus lastenhoidon järjestymisestä, tai siivousapu.

  1. White: Pahoittelut tosiaan että julkaisin kommenttisi vasta nyt. Meidän automaatinen roskapostisuodatin oli analysoinut kommenttisi roskapostiksi, luultavasti johtuen nimimerkistäsi White, joka toistuu monien ulkomaalaisten roskapostirobottien nimimerkeissä ja teksteissä.

   Eettinen lahja on myös hyvä vaihtoehto, jos tietää ennakkoon lahjansaajan tykkäävän sellaisesta ja tukevan jotakin tiettyä järjestöä tai aihepiiriä, kuten vaikkapa luonnonsuojelu, kodittomat eläimet tai ulkomaanapu. Automaattisesti en kuitenkaan uskalla suositella tätä ratkaisua, sillä kaikki eivät ilahdu ulkomaille ostettavasta vuohesta tai kaivosta. Itse tykkään lahjoittaa pääasiassa kotimaisiin kohteisiin, lahjoituskohteina on ollut vuosien varrella HESY, VVA ry, WWF ja itämeren pelastus, HOPE sekä erilaiset joululahjakeräykset joihin myös tänä jouluna otin osaa.

   Oman ajan antaminen siivous- ja lastenhoitoapuna on puhdasta kultaa. Etenkin pikkulapsiperheissä aikaa ei parisuhteelle tai omalle hemmottelulle paljoakaan ole ja esim isovanhempien antama vapaa-ilta aikuisille on sellaista luksusta joka antaa energiaa ja voimia pitkälle eteenpäin. Tälläisiä lahjoja kannustan sydämeni pohjasta antamaan ja itsekin joulun aikaan annoin aikaani suursiivousavun ja kauppareissun muodossa. Meidän konkkaronkan tämän vuoden lahjat olivat hyötytavaraa, syötäviä ja lahjakortteja erilaisiin palveluihin ja hemmotteluihin. Yhtään lelua ei ostettu, tosin lapset ovat jo kaikki siinä iässä ettei lelut enää muutenkaan jaksa kiinnostaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *