Hyvinvointitavoitteet 2020

Uusi vuosikymmen on aluillaan ja kynäilin hyvinvointiin liittyvät ajatukseni ja tavoitteeni postauksen muotoon. Aikaisempina vuosina olen asettanut itselleni kestävämpään kulutukseen, työhön, painonhallintaan ja ihmissuhteisiin liittyviä tavoitteita ja onnistunut ne myös saavuttamaan. Tänä vuonna tavoitteeni ovat simppeleitä tavallisia arkijuttuja, kuten ruokavalion monipuolistamista ja manikyyriä…

Vegemania hyvinvointi Omakotivalkoinen

Vatsavaivaisen ruokavalio

Vatsa on oikutellut viimeisen vuoden ajan lähes päivittäin ja kiukustunut sellaisistakin ruoka-aineista, joita aiemmin olen voinut syödä ilman närästystä ja kipua. Vatsahaava todettiin jo yli 10 vuotta sitten ja siitä asti olen vältellyt mm. mausteisia ruokia, sipulia ja hitaasti sulavia jättipihvejä jne. Tuore keliakiatesti näytti negatiivista, vaikka oirekuvaus on lähes identtinen ja viljaton ruokavalio on auttanut vähentämään vatsakivun määrää. Refluksiakaan minulla ei ole, joka selittäisi polttavan tunteen, joka pahimmillaan kärventää kurkussa asti.

Kokeilun kautta olen onnistunut rajaamaan pahimmat närästyksen ja turvotuksen aiheuttajat pois ja yksi niistä on lakritsi / salmiakki, josta luopuminen on ollut suorastaan tuskaa. Kahvi ei kohtuullisissa määrin ainakaan vielä aiheuta ongelmia, mistä olen todella kiitollinen – ilman kahvia ei ole elämää. 😀

Varasin ajan ravitsemusterapeutille ja toivon sen tuovan apua ja monipuolisuutta nykyiseen salaatti- ja kasviskeittopainotteiseen ruokavaliooni. Tavoitteena on löytää sellaisia ruoka-aineita, joita vatsani kestää kiukuttelematta, ja joista saan kaikki tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot jne.

Ranskalainen manikyyri kotona Omakotivalkoinen

Viikottainen kotimanikyyri

Remonttiurakan takia kädet joutuivat koville ja olenkin piilotellut käsiäni syksystä asti enimmäkseen taskuissa. 🙂 Haluan palauttaa viikottaisen tapani hoitaa kädet ja kynnet kauniiksi ja vuoden ensimmäinen manikyyri onkin jo hoidettu. Kauniit kädet ja luonnollinen ranskalainen manikyyri ovat minulle kauneudenhoidossa tärkeä yksityiskohta, entisenä kynsien nakertelijana en enää koskaan halua häpeillä käsiäni esimerkiksi kätellessä.

Pitkäksi en kynsiä halua kasvattaa, vaikka sinkki- ja biotiinilisää syönkin. Terveet, vahvat ja luonnolliset lyhyehköt kynnet ovat omasta mielestäni kauneimmat, ja ne sopivat kaikkiin tilaisuuksiin ja tyyleihin. Kirkkaanpunainen kynsilakka on ainoa värilakka, jota itse satunnaisesti käytän.

Valkoista ja vihreää minimalistinen sisustus omakotivalkoinen

Henkinen hyvinvointi

Henkiseen hyvinvointiin vaikuttaa moni asia ja kodin viihtyvyys on yksi niistä. Useampi päällekkäinen remontti ja kuukausiksi venähtänyt remppakaaos koettelivat sietokykyä ja sen myötä toleranssini sietää keskeneräisyyttä on selvästi aiempaa parempi. Tämän kodin remontit on toistaiseksi purkissa ja tavarat melkolailla paikoillaan, mistä olen hyvin onnellinen. 🙂

Tekemistä tottakai vielä on ja sisustajan koti tuskin koskaan onkaan valmis, mutta tällä hetkellä olen äärettömän tyytyväinen kodin nykytilaan. Edes joulun pyhät eivät saaneet aikaan sekasotkua ja perussiivous sujuu kuin itsestään muun elämisen lomassa. Tämä tuo minulle onnellisuutta ja rauhaa, kotona ei ole mikään asia rempallaan, ja ikkunatkin on puhtaat. 🙂 Tästä tunteesta haluan pitää kiinni ja vuoden tavoite onkin olla onnellinen siitä mitä omistan ilman keskeneräisyyden kammoksumista tai kiirettä saada kaikki “valmiiksi”.

omakotivalkoinen sisustuskollaasi

Elämä on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan hyvää ja mistään muusta en luopuisi paitsi vatsavaivoistani. Kotona on mukava olla ja työni on mielekästä ja inspiroivaa. Päätyöni ohessa teen sivuprojekteina sisustussuunnittelua, minkä ansiosta pääsen toteuttamaan rakasta harrastustani myös oman kodin seinien ulkopuolella. Seuraava isompi sisustusprojektini vie minut Kymenlaaksoon vanhan kerrostalon täysuudistuksen merkeissä ja luvassa on tähän astisista sisustuskeikoista suurin. Paljon kaikkea kivaa on kevääksi tiedossa ja blogissa sekä Instagramissakin tulette varmasti pieniä paloja näkemään matkan varrelta. 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Hyvinvointitavoitteet 2020” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *