Joogatreeni – Kehon & mielen hyvinvointia

Ihanaa syksyistä sunnuntaita kaikille! Tänään on jo paljon parempi fiilis ja siihen suurena vaikuttimena on varmasti ollut olohuoneessa tehty tunnin joogatreeni ja pitkän kaavan mukaan saunominen. Tämä kombinaatio on ollut sunnuntain vakioruutinina jo keväästä asti ja rentoutuneen fiiliksen kruunaa sohvalle tehty peittopesä, kuppi teetä ja hyvä elokuva!

Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen
Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen

Hyvän olon tavoiteita

Tein vuodenvaihteessa itselleni lupauksen pitää itsestäni parempaa huolta, liikkua enemmän, syödä paremmin, panostaa rentoutumiseen ja palautumiseen ja muistaa nauttia myös arjen kivoista pikkuhetkistä. Hienosti alkanut uusi vuosikymmen saikin yllättäen myrskypilviä ylleen, kun äitini ensin sairastui hyvin vakavasti ja sen jälkeen koko maailma seisahtui pandemiapöpön takia. Harrastustoiminta laitettiin kertalaakista jäähylle ja päivän ainoa ilonhetki liittyi iltaherkutteluun, jonka myötä aloin lopulta voimaan huonosti.

Herkuttelusta tulleet kilot on sittemmin karistettu ja hyvinvointiin keskittynyt ryhtiliikkeeni on nykyisin elämäntapa, jos puolen vuoden sykliä voi sellaiseksi vielä kutsua. Aamut alkavat vesilasillisella, ruoka on mahdollisimman monipuolista ja liikun jossakin muodossa joka päivä niin että saan pintaan vähintään kevyen hien.

Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen
Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen

Treenaaminen kotona

Ulkolenkkejä lukuunottamatta liikun kotosalla joogaten, tanssien ja jumpaten. Kotitreeni tuntui aluksi vähän puulta ja helposti etenkin jumpatessa tuli lipsuttua selailemaan samalla Instagramia, joka häiritsi keskittymistä.

Nykyisin olen luonut itselleni selvät sävelet ja puhelin pysyy treenatessa poissa räpylästä. Motivaatiota ja vaihtelua haen YouTuben treenivideoilta, joiden tahdissa kotijoogat ja -jumpat tuntuvat vähemmän yksinäiseltä puurtamiselta. Joogatreenejä teen kahdenlaisia – rentouttavaa kevyeen venytykseen ja hengittelyyn perustuvaa kevytjoogaa sekä hikoiluttavaa lihaksissa polttelevaa tehojoogaa.

Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen
Joogatreeni kotona pitää kehon ja mielen kunnossa omakotivalkoinen

Joogatreeni tekee hyvää keholle ja mielelle

Joogatreenini perustuu oman kehon liikkuvuuden parantamiseen, tasapainoiluun ja pienten lihasten aktivointiin. Yhdessä asennossa ollaan kerrallaan noin minuutti ja hengittelyn avulla pyritään aktivoimaan tiettyjä lihaksia ja lihasryhmiä, joissa polte ja venytys tuntuu. Jooga-asennoissa ei pidä tuntua kipua ja on tärkeä osata erottaa hitaasti kasvava kipristely äkillisistä kiputuntemuksista. Liikkeitä on yhteensä parisenkymmentä, joiden päätteeksi hiljennyn hetkeksi kuuntelemaan omaan hengitystäni. Tämä saa aikaan euforisen olon ja mieliala paranee aidosti. 🙂

Rentoa ja lempeää sunnuntai-iltaa kaikille & huomiseen!

Lue myös: ➤ Hyvinvointitavoitteet 2020


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Joogatreeni – Kehon & mielen hyvinvointia

    1. Annika: Tätä käytin apuna kun aloitin ja olen joitakin asanoita muokannut haastavammaksi oman kehityksen mukaan. 🙂

      Lisäksi katselen Adrienen -youtube jogatiliä, jossa on loistavia treenejä. Hänet löydät tubesta nimellä Yoga with adriene

    1. Johannes: niin tekee. 🙂 Vaatii tosin alkuun vähän opettelua jotta saa ajatukset ikään kuin nollattua liikkeiden ajaksi. Harjoitus ja toisto auttaa ja pikku hiljaa on helpompi ja helpompi keskittyä olennaiseen ja sulkea stressaavat asiat pois mielestä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *