Ruokailutila & hyggenurkkaus

Ruokailutilaksi yhdistyneen olohuoneen sisustus on vielä keskeneräinen, mutta haluan silti jakaa muutaman kuvan teille nähtäväksi. Ikkunanurkasta löytyy pikkuruinen hygge-nurkkaus, jossa halutessaan voi istua ihastelemassa olohuoneen toiselta puolelta avautuvaa lasiseinää…

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Kirppistelin jo syksyllä 3-istuttavan Söderhamn-sohvamoduulin pois ja isosta sohvakokonaisuudesta jäi jäljelle 2kpl yhden istuttavia tuolimoduuleja. Toinen näistä on nyt tytön huoneessa leffatuolina, mutta luultavasti nappaan sen myöhemmin tuohon olohuoneeseen takaisin.

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Yksittäinen Söderhamn-tuoli mahtuu ikkunanurkkaan vinottain, mistä tykkään kovasti. Jos ikkunaseinä olisi 50cm leveämpi, saisin toisenkin tuolin mahtumaan peilikuvaksi viistoon sen rinnalle ja pienen pöydän (tai jakkaran) siihen väliin. Neliöt eivät siihen kuitenkaan taivu, joten ainoat mahdollisuudet ovat kuvan mukainen yksi tuoli vinottain tai kaksi vierekkäin ikkunaseinän suuntaisesti.

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Muuramen Viisto-ruokapöydästä on tullut meidän kodin keskus. Sen ääressä touhutaan kaikenlaista muutakin kuin syömistä tai kahvittelua, kuten töitä, läksyjä, hengailua ja pelaamista. Eilen illalla askarreltiin tytön kanssa niin että koko pöytä oli täynnä paperisilppua, liimaa ja glitterpulveria. 🙂

Ison pöydän ääressä on ilo tehdä töitä, tämä on ollut loman jälkeen ehdottomasti parasta arkeen paluussa. Toisessa päässä pöytää on tietokone papereineen ja nyt mahdun samanaikaisesti levittelemään sisustussuunnitelumateriaalitkin kunnolla esille. Värilastuja, kangastilkkuja, tapettinäytteitä ja lattianpaloja on kertynyt vuoden aikana kaksi laatikollista, joiden sommittelua varten piti aiemmin levittäytyä lattialle. Nyt työasento on himppasen ergonomisempi. 🙂

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Kokeilin pöytää myös toisinpäin, jossa pääty on kiinni seinässä. Keskilattialle jäi kivasti tilaa, mutta maton kanssa tuli ongelma – en tykkää sitä että matto on toisesta päästä kiinni seinässä ja pöytää ei tasaisesti saa keskelle mattoa.

Mattojen kanssa on muutenkin ollut pähkäiltävää; valkoinen Pappelina-muovimatto kyllästyttää näin 8 vuoden jälkeen ja Annon paksu juuttimatto on vuorostaan epäkäytännöllinen tuolien alla. Tuolien jalakset ovat paksun punoksen päällä kiikkanat ja lisäksi jäävät jumiin juuttisilmukoihin. Kummastakaan matosta en silti ole luopumassa, vaan yritän keksiä ratkaisun tai hyödyntää ne muulla tapaa. Uudet tuolit ovat jossakin vaiheessa ajankohtaiset ja se mahdollisesti ratkaisee asian.

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Verhotanko rysähti eilen toisesta päästä alas ja siksi ikkunanurkasta puuttuu verho. Huomenna menen rautakauppaan asioille ja ostan samalla proppuja, joilla saan tangon takaisin kiinni betoniseinään ja verhon paikalleen.

Jos ihmettelitte mitä nuo katonrajassa olevat hopeiset koristeet ovat, niin ne on peruja uudenvuodenjuhlista ja tytön toiveesta jätettiin ne vielä toviksi paikalleen. 🙂

Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Yhdistetty olohuone ja ruokailutila skandinaavinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Tämmöinen tilannekatsaus tähän väliin tammikuuta. Onhan tuossa vielä tehtävää, mutta mitään kiirettä ei ole. Varsinkin ruokapöydän päälle ripustettavan valaisimen / valaisinrykelmän valinnassa haluan olla tarkka ja perinpohjainen.

Ihanan valoisa päivä oli tänään ja värikäs kukkakimppu sai aikaan kevätfiiliksen. Ei haittaisi ollenkaan vaikka talvi jäisi kokonaan välistä, en kaipaa pakkasta enkä enää luntakaan. 🙂

Kivaa illanjatkoa kaikille!

12 kommenttia “Ruokailutila & hyggenurkkaus

 1. Kivan näköinen lamppu tuolla pöydällä. Mikä lamppu on kyseessä? Raikas sisustus. Ihanaa, kun näkee välillä olohuoneita, jotka ovat massasta poikkeavia, tarkoitan, että ei ole sohvaa, kahvipöytää jne… jään kumminkin kaipaamaan sohvaa, joka sinulla oli ja ihania asetelmia kahvipöydällä. 😀 Minullakin sisustus vimma kasvaa, kun kevättä kohden mennään, mutta tämän vuoden olen hyvin tiukka rahan säästämisessä, jonka jo aloitin tammikuussa 2019. Ensi kuussa pidän erittäin säästeliään kuukauden,( frugal February )tyylisen. Tällöin neljän viikon ajan ostan vain niitä, mitä ilman en voi elää jne…

  1. Pitju: Olohuone on vielä vaiheessa, mutta pikkuhiljaa sieltä valmistuu kunhan töiltäni ehdin paneutua oman kodin sisustukseen. 😀 uudet tuolit tai uusi matto on tulossa, ja luultavasti myös Söderhamn-sarjan toisen istuinmoduulin siirrän tytön huoneesta takaisin olohuoneeseen. Olohuoneen pöydän vein varastoon, sellaista ei enää tarvita koska istumme pääasiassa ruokapöydän ympärillä. Tikashyllyt etsivät myös vielä paikkaansa, niitä olen sovitellut vähän sinne tänne mutta toistaiseksi en ole löytänyt silmää miellyttävää kombinaatiota. Ovat nyt ns. eteisen seinällä keittiösaarekkeen läheisyydessä odottamassa parempaa ideaa. 🙂

   Valaisin on tytön joululahja mummilta, lainasin sitä hyggenurkkaa varten kun sivupöytänä käytössä oleva Artekin jakkara on sen verran pieni ettei muita sopivia valaisimia ollut käden ulottuvilla. Valaisimen oikea paikka on siis tytön yöpöydällä sängyn vieressä.

   Tuo on hyvä haaste, kannatan! 🙂 Yritän itsekin pitäytyä vain sellaisissa ostoksissa jotka ovat tarpeen, mutta lasken sisustuksenkin siihen kyllä mukaan. Olohuoneeseen tarvitsen pöydän päälle valaisimen (esteettisistä syistä enimmäkseen) ja mattoasia pitää myös ratkaista. Rakastan sekä Pappelinan valkoista mattoani että juuttimattoa, ja siksi uuden maton ostaminen tuntuu tyhmältä. Uusia tuoleja olen katsellut jo monta vuotta, teimme jo 2015 miehen kanssa diilin että kun löydän “paremmat tuolit” niin hän ottaa nämä Visut. Vielä ei ole vaihtoa tapahtunut. 😀 Suorajalkainen tuoli sopisi juuttimaton kanssa ja Poiatilla on yksi malli jota vakavasti harkitsen. En halua kuitenkaan katua valintojani jälkikäteen, joten mietin asiaa rauhassa ja tyydyn toistaiseksi elämään ilman mattoa. Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa edes on. 😀 😀

 2. Kun nyt on pimeää suurin osa vuorokaudesta kuinka työnteko, askartelu, pelaaminen, ruokailu onnistuu ilman valaisinta ruokapöydän päällä?

  1. Lamppu: Meillä on olohuoneessa valolista, joka valaisee koko tilan. Lisäksi myös keittiö on samassa yhteydessä, sekä muutama muu epäsuoraa valoa tilaan tuova valaisin. Olohuoneessa on hyvinkin kirkasta eikä minulla ole siksi ollut kattovalaisimia olohuoneessa moniin vuosiin. 🙂

   1. Meilläkään ei ole olohuoneessa kuin jalkalamppu, mutta olohuoneen yhteydessä olevassa keittiössä on valoa enemmän, samoin kaipaan kyllä suoraa valoa ruokapöydän päälle. Jos lamppu ei ole päällä, on mielestäni näin sydäntalvella klo 15 jälkeen mahdotonta syödä, pelata, askarrella tai lukea siinä 😉

    Tsemppiä lampun valintaan. Käsitin, että sellainen kuitenkin tulossa?

    1. Lamppu: Meillä tuo valolista on sen verran kirkas että ei ole pimeää kohtaa koko olohuoneessa. Pöydän päälle haluan kuitenkin vielä lisävaloa, vaikka pääosin esteettisistä syistä valaisinta kaipailen. Kokonaisuus näyttää paremmalta valaisimen kanssa kuin ilman. 🙂 Valaisin on siis tulossa kunhan ensin teen päätöksen siitä millainen valaisin on paras, ja panostanko ensin valaisimeen vai uusiin tuoleihin… sekin pitää miettiä. 😀

  1. Nanna: Kuten kirjoitin, on keskeneräistä vielä, mutta halusin silti näyttää teille tämänkin välivaiheen. 🙂 Matto ilman muuta tulee pöydän alle kunhan teen päätöksen ostanko uuden maton vai uudet tuolit. Juuttimatto olisi ihana, mutta näiden tuolien jalat jäävät sen punokseen kiinni enkä halua että matto menee rikki. Muutama tuolimalli houkuttelee, mutta en halua kiireessä tehdä pikapäätöksiä joita sitten joudun ehkä katumaan myöhemmin – been there and done that. 😀 Pappelinan paluu on myös yksi vaihtoehto, mutta ensisijaisesti haluaisin nyt jotain uutta, vaikka Pappelinoistani en eroon koskaan hankkiudukaan.

  1. Nina: Kiitokset! ♥︎ Seinissä on kotimaisen Eskaron Silk-sisustusmaali ja sävynä puhtaanvalkoinen sävy NCS S 0500-N. Hyllykkö on suomalaisen BEdesignin Deer-seinähylly. 🙂

 3. Olisi kiva nähdä uudenvuoden juhlien kuvat.
  Varsinkin pitopalvelun herkut kiinnostaisi, kun itse en oo raaskinut koskaan tilata. Olisin kiinnostunut kuvista ja kokemuksista ja suosituksista.

  1. Teija: Postaus juhlakattauksesta on nyt julkaistuna ja se löytyy täältä:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2020/01/13/juhlahetkia-brother-p-touch-cube-arvonta/

   Pitopalvelua en sen ihmeemmin tuonut postauksessa esille ja myös asukuvat jätin toiseen kertaan. Suosittelen lämpimästi GVC:n pitopalvelua ( https://www.cafeteria.fi/ ), heiltä saa erinomaista palvelua hyvällä hinta-laatusuhteella. Annokset ovat myös hyvän kokoisia, eivät sellaisia pitopalvelulle ominaisia pikkuannokosia, muttei myöskään liian suuria ettei tule hävikkiä. Iso yläpeukku tälle porukalle! 🙂 Täältä kirjaimellisesti saa sitä mitä tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *