DIY – Matala japanilaishenkinen taso

Suunnittelin nikkaroivani matalan japanilaishenkisen tason / podiumin rautakaupan puutavarasta, mutta viime viikonloppuna löysin täysipuisen VÄRMER-penkin Ikean poistopisteeltä alennuksella. Saarnipuinen penkki oli kuin taivaanlahja – juuri oikean korkuinen, näköinen ja pituinen! 🙂

DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Ikean valikoimasta poistuneella VÄRMER-penkillä on pituutta 145cm, syvyyttä 34cm ja korkeutta 26cm. Ajatus matalasta tasosta syntyi jo viime vuoden puolella ja sen ideana oli alunperin toimia korokkeena huonekasveille. Mujin diffuusorivalaisimen ja sängyn kanssa identtisen korkeuden takia päätin tehdä siitä lisätason ja yöpöydän korvikkeen makuuhuoneeseen. ♥︎

DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Ikea Värmen penkki maalaaminen valkoiseksi tuunaus Omakotivalkoinen

Saarnin sävyinen puupenkki olisi sellaisenaankin sopinut meidän sisustukseen, sillä bambulattia on väriltään todella lähellä saarnia. Penkissä oli pari pientä kolhua, tumma vauhtiraita ja jalkojen kiinnitysruuvien reiät, jotka halusin piiloon. Paklasin puukitillä kolhut ja ruuvien reiät piiloon ja maalasin penkin puhtaanvalkoisella kalustemaalilla.

Maalikerroksia telasin vaahtomuovitelalla ohuesti kolmeen otteeseen, jotta puun syykuviot jäivät näkyville. Lopputuloksesta tuli todella onnistunut, tasaisen peittävä ja kaunis!

Ikea Värmen penkki maalaaminen valkoiseksi tuunaus Omakotivalkoinen
DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Kalustemaalilla menee lopullisen kovuutensa saavuttamiseen muutamia päiviä ja vasta sen jälkeen mallailen tason päälle viherkasveja ruukkuineen, ettei maalipinta naarmuunnu.

Olen niin iloinen tästä aarteestani – sen muoto on aivan ihana ja ulkonevat jalat tekevät pelkistetystä peruspenkistä japanilaishenkisen. ♥︎

DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
DIY itse tehty matala taso japandi japanilaishenkinen minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Ihanaa lauantaita kaikille!

Lue myös: ➤ DIY – Itsetehty kanvaasitaulu 150x150cm8 kommenttia “DIY – Matala japanilaishenkinen taso

    1. Vanilja: Oli kyllä todellinen löytö! <3 Niin super iloinen olen ja valkoisena tuo sopii makuuhuoneeseen täydellisesti! 🙂

    1. Ulla: Todella edullinen ostos oli, täyttä puuta kuitenkin ja painaa kuin synti. 🙂 Penkki näyttää ihan siltä kuin olisi sängyn kanssa samaa sarjaa, ja hauskinta on se että tuo penkin kansi on saman paksuinen kuin keittiö taso, joka näkyy lasiseinän toisella puolella. 🙂

  1. Tosi hieno! 🙂 Aikoinaan ostin sun suosituksesta Casa Stockmannin lakanat…. Sitten alkoi himottaa vielä paremmat, ja nyt kaappissa onkin vain laadukkaita lakanoita, joita on ilo käyttää ja katsella.

    1. Annika: ostitko ”hotellilakanat” eli ne perkaalipuuvillaiset? 🙂 Familonin perkaalit on minun lempparit, aluslakana on edelleen casa Stockmannin kun familonilla ei ole kuminauhallista mallia. 🙂

  2. Kaunista on ! Minäkin olen hankkinut Familon ultra percale vuodetekstiilejä juurikin blogisi ansiosta. Parhaat ikinä. Tyynyliinan koko on myös sopiva muhkealle untuvatyynylle. Hankin näitä vähän kerrallaan tarjouksen osuessa kohdalle. Yksivärisinä miellyttävät silmää varmasti vuosia.

    1. Minimalistimama: Familonin Ultra perkaalipuuvilla lakanat on parhautta! ❤️ Minulla on tasan yhdet joita olen käyttänyt yli vuoden pese ja pidä taktiikalla. Ovat edelleen ihan kuin uudet pesun jälkeen, eivät ole ohentuneet, rispaantuneet, nukaantuneet tai tummuneet. ❤️ Toiset samanlaiset ostan varmasti jossakin vaiheessa. Luulen että siksi pysyvät kunnossa nämä minun ainokaiset kun eivät jää pyykkikoriin pinttymään ja pesen ne säntillisesti kerran viikossa. 🙂 tyynyjä on tosin 4kpl joten ne vaihtuvat välillä miten sattuu, en usko että yhdellä samalla tyynyliinalla olisin voinut näin pitkään mennä, ihan jo kasvorasvoista johtuen – ne kun tuppaavat imeytymään puuvillakuituun ajan saatossa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *