5 värikästä sisustusvinkkiä

Valkoisen sisustuksen paras puoli on sen muunneltavuus. Hyvinkin pienillä yksityiskohdilla saa muutettua sisustuksen tunnelmaa ja yksinkertaisimmillaan se tapahtuu kukkien ja tekstiilien avulla. Lukijani Tainan toiveesta kokosin 5 värikästä sisustusvinkkiä, joilla taiot hetkessä kotiin keväisen tunnelman!

5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen
5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen
5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen

Valkoinen korostaa värien kirkkautta

Värittömät perusvärit valkoinen ja musta näyttävät parhaat puolensa muiden värien rinnalla – keltainen on kirkkaampaa, vihreä on väkevämpää, sininen on syvempää ja pinkki on pirteämpää. Hyvä esimerkki on mustan ja keltaisen näyttävä yhdistelmä, joka oli pitkään sisustajien suosikki.

Nyt valloillaan on pehmeämpi sävymaailma, jossa yhdistellään puuterisia ja hiekkaisia beigen ja harmaan sävyjä taka-alalle jäävään valkoiseen taustaan. Tässä yhtälössä vaaleanruskeat heinät ja haaleanvihreät eugalyptykset sekä mehikasvit ovat todella upean näköiset, ja kontrastiksi sopii tummat ja syvänvihreät viherkasvit.

5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen
5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen

5 värikästä sisustusvinkkiä

Tässä 5 värikästä sisustusvinkkiä sinulle joka tahdot kotiinsi keväistä tunnelmaa ja energisoivaa fiilistä mahdollisimman edullisesti ja vaivattomasti.

1. Pienetkin asiat tekevät suuren vaikutuksen! Varsinkin keittiössä on helppo vaihdella sisustuksen tehostevärejä – laita ruokapöydälle kaunis pöytäliina tai pöytätabletit, osta maljakkoon värikäs kukkakimppu ja sujauta paperiservetit kattaukseen tavallisen perheruokailun yhteydessä.

2. Tummuusasteiden vaihtelulla saat syvyyttä ja mielenkiintoisuutta sisustukseen. Saman värin eri sävyjä yhdistelmällä saat pidettyä sisustuksen rauhallisena. Tämä on loistava keino tuoda värikkyyttä mm. makuuhuoneeseen, jossa on tärkeää saada levättyä. Koristetyynyt ja torkkupeitto näyttävät petauksessa upealta asteen pari vaaleampana tai tummempana kuin lakanat tai päiväpeitto.

3. Kokeile kuvioita! Kuvioidut tekstiilit ovat loistava keino tuoda sisustukseen useita eri värejä yhdellä kertaa ilman riitasointuja. Tästä esimerkkinä on postauksen kuvat, joissa keskipisteenä on Schlossbergin kukkakuvioidut ja todella suloiset puuvillasatiinilakanat. Värikkäistä kuvioista huolimatta sisustus on hyvin rauhallinen ja siitä kiitos on valkoisen taustavärityksen sekä lakanoissa että sisustuksessa.

4. Vihersisustus sopii kaikille! Huonekasvit ovat itsestäänselvä, mutta yksiselitteisesti myös paras keino lisätä värikkyyttä sisustukseen kohtuullisen pienillä kustannuksilla. Vihreä väri on meille ihmisille samanaikaisesti elvyttävä, energisoiva ja rauhoittava, ja sinisen ohella sillä on myös terapeuttisia vaikutuksia. Huonekasvit sopivat kodin kaikkiin tiloihin ja osalla niistä on myös huoneilmaa puhdistavia vaikutuksia. Sirovuoripalmu etenkin on makuuhuoneessa erinomainen raikastaja poistaen ilmasta tehokkaasti hiilidioksidia ja muutakin moskaa. Pelkkä vihreäkin riittää monesti piristämään sisustusta – kokeile ja näe! 🙂

5. Nauti ja iloitse! Sisustamisen kuuluu aina olla kivaa ja siksi tärkein vinkki tuleekin tässä – kuuntele aina omaa sydäntä ja lisää värejä oman mielen ja maun mukaan juuri niin paljon tai vähän kuin tahdot. Paras koti on sellainen, missä asuu onnellinen ihminen! ♥︎

5 värikästä sisustusvinkkiä kevääseen skandinaavinen sisustus Omakotivalkoinen

Iloista iltaa & huomiseen!


Mainos alkaa

Mainos päättyy

6 kommenttia “5 värikästä sisustusvinkkiä

  1. Marine: VertiPlantsilla, Ferm Livingillä ja Ecopotsilla on kivoja seinäruukkuja. By Lassenin Kubus-kulhoille on saatavana nykyään seinäkiinnike, ne näyttävät todella hyvältä seinällä. Ikeassa on myös muutama malli ja lisää varmasti tulee vaihtoehtoja kun kevättä kohden mennään. Tavalliset muoviruukut voi myös ripustaa seinälle kun kovertaa niihin ruuvin ja meisselin avulla ripustusreiät. Näissä pitää kuitenkin olla tarkkana että muovi on hyvälaatuista ja kestävää ettei ruukku halkea. 🙂

 1. Hei, olisin kaivannut vähän innovatiivisempia vinkkejä, nämä olivat mielestäni aika itsestäänselvyyksiä, ei mitään uutta.
  Olisi kiva lukea jotain oivaltavia juttuja, sellaisia, joita ei itse tulisi ajatelleeksi 🙂

  1. Maija: Yksityiskohtaisempia vinkkejä olen jakanut moneen otteeseen, tässä pari postausta jotka voivat olla sinusta kiinnostavia:

   Sisustus:

   5 vinkkiä hyllyjen somistukseen
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/03/05/5-vinkkia-hyllyjen-somistukseen/

   Uskalla olla sisustamatta!
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/11/03/uskalla-olla-sisustamatta/

   10 pahinta sisustusvirhettä
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2017/11/13/10-pahinta-sisustusvirhetta/

   Värien käytöstä löytyy runsaasti materiaalia, jotka löydät alla olevasta linkistä. Sieltä voit poimia sinua kiinnostavia postauksia luettavaksi esimerkiksi värien tai tilojen mukaan. 🙂
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/tag/varit/

   Materiaalit ja trendit:

   Trendiraportti 2020 – puu tekee paluun
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/tag/sisustusvinkit/

   Syksyn sävyjä – Sisustusanalyysi
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/08/29/syksyn-savyja-sisustusanalyysi-syyssesongin-varitrendeista/

   Pesunkestävät sisustusvinkit eläinkotiin
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/08/24/pesunkestavat-sisustusvinkit-elainperheeseen/

   Remontointi:

   6 vinkkiä maalisävyn valintaan
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/07/22/6-vinkkia-taydellisen-maalisavyn-valintaan-suuri-sisustusremontti/

   6 vinkkiä onnistuneeseen sisustusremonttiin
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/06/30/6-vinkkia-onnistuneeseen-sisustusremonttiin/

   5 vinkkiä keittiöremonttiin
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/05/16/5-vinkkia-onnistuneeseen-keittioremonttiin/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *