Kevätsiivous – Kodin parhaat siivousvinkit

Kaupallinen yhteistyö: Eko Eko Solutions Oy

Kevätsiivous on maaliskuulle vakiintunut rituaali. Tällöin koti pestään ja puunataan perusteellisemmin jääkaappia ja pyykinpesukoneen taustaa myöten. Poimi keväiset siivousvinkkini extramotivaatioksi ja hyödynnä myös ekologisesta tuotevalikoimastaan tunnetun Eko Eko Shopin -10% alennus, johon löydät alekoodin postauksen lopusta!

Kevätsiivous siivousvinkit Befree ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Befree sopii koko perheen siivoushetkiin!

Koko perheen siivoushetkiin soveltuvat ekologiset Befree-tuotteet ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä, eläinkokeettomia ja vegaanisia. Ne sopivat kodin kaikille pinnoille ja tarjoavat vihreän vaihtoehdon tehokkaaseen siivoukseen.

Testasin Befree-tuotteita ensimmäisen kerran viime kesänä ja siitä asti ne ovat kuuluneet meidän kodin vakiovarusteisiin. Päivittäin tartun Shine-siivoussuihkeeseen, jolla puhdistan kodin kaikki pinnat pöydistä ovenkahvoihin, muita Befree-tuotteita käytän viikottain tarpeen mukaan ja sotkusta riippuen. 🙂

Kevätsiivous tuo koko sisustukseen uutta puhtia ja siihen kannattaakin valjastaa koko perhe osallistumaan. Pienetkin lapset voivat auttaa imuroimisessa, pölyjen pyyhinnässä ja moppailussa. Meilläkin tyttö siivosi tänään oman huoneensa itse lattiasta kattoon ja huikkaili huoneensa ovelta välillä onko imuri tai moppi vapaana. 🙂

Kevätsiivous siivousvinkit Befree Shine ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Hohtavan puhdasta – Befree Shine

Befree Shine on monikäyttöinen siivousaine, joka soveltuu kodin herkimmillekin pinnoille. Shine-siivoussuihke koostuu 97,7% biohajoavista aineksista eikä se sisällä ponnekaasua.

Myrkytön ja miedon tuoksuinen Shine on meidän kodin monitoimituote ja siitä on tullut korvaamaton nyt kun lasipintaa on lasiseinän vuoksi enemmän. Nimensä veroisesti se kiillottaa ja puhdistaa myös lasipinnat ja saan kätevästi pyyhittyä lasiseinän puhtaaksi samalla kun siivoilen keittiössä ja olohuoneessa. Shine on käytössä päivittäin ja tyytyväisenä suosittelen sitä aivan jokaiselle! ♥︎

Lue lisää Befree Shine -puhdistussuihkeesta: ➤ ekoekoshop.fi/befree-shine

Kevätsiivous siivousvinkit Befree Shine ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen
Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Keittiön siivous Omakotivalkoinen
Kevätsiivous siivousvinkit Befree Smart ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Keittiön tehopesu – Befree Smart

Befree Smart on keittiön vakiovaruste, jolla saan sellaisetkin pinttymät puhdistettua, joihin ei tavallinen tiskiaine tehoa. Pahimpia ovat tiskialtaan pohjalle jäävät kahvirinkulat ja juureksista tarttuvat tahrat. Ne nappaavat kiinni valkoiseen komposiittipintaan nopeasti ja siivousaineilta vaaditaan siksi toimintatehoa, ja mieluiten ilman myrkkyjä.

Todella tehokkaasti rasvaa poistava hajusteeton ja väriaineeton Befree Smart sopii myös astioiden pesuun. Torjunta-aineista vapaa NSF-sertifikaatin lunastanut tuote soveltuu käytettäväksi ruoan läheisyydessä ja on erinomainen apu etenkin rasvaisten uunipeltien ja -vuokien puhdistuksessa. Kokeile sinäkin ja ylläty miten tehokas voi ekologinen siivousaine olla! 🙂

Lue lisää Befree Smart -puhdistussuihkeesta: ➤ ekoekoshop.fi/befree-smart

Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Keittiön siivous Omakotivalkoinen
Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Keittiön siivous Omakotivalkoinen
Kevätsiivous siivousvinkit Befree Greenfloor ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Hellästi tehokas – Befree Greenfloor

Miellyttävän ja raikkaan tuoksuinen Befree Greenfloor -lattianpesuaine soveltuu kaikille lattiamateriaaleille, kuten laatta-, linoleum-, kivi-, muovi- ja puupinnoille. Todella riittoisa pesuainetiiviste laimennetaan kylmään veteen ja 5 litran vesimäärään riittää puoli korkillista pesuainetta.

Entsymaattisen pesuaineen biologiset raaka-aineet takaavat erinomaisen pesutehon ja oikealla annostuksella Greenfloor on sekä tehokas että ekologinen. Tällä pestään meillä bambulattioiden lisäksi myös kylpyhuone ja sauna seinälaattoineen.

Lue lisää Befree Greenfloor -puhdistussuihkeesta: ➤ ekoekoshop.fi/befree-greenfloor

Kevätsiivous siivousvinkit Befree Sanit ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Turvallinen puhdistaja – Befree Sanit

Befree Sanit on 4 in 1 -tehotuote, joka puhdistaa, desinfioi, poistaa kalkkia ja karkottaa pahat hajut myrkyttömästi ja turvallisesti samaan aikaan. Se on fosfaattivapaa, suolaton ja 100% biohajoava. Se ei myöskään syövytä pintoja, eikä ärsytä hengitysteitä, ja siksi sopii myös allergiakodin wc:n desinfiointiin.

Lue lisää Befree Sanit 4 in 1 -pesuaineesta: ➤ ekoekoshop.fi/befree-sanit

Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Omakotivalkoinen

Täsmävinkit kylpyhuoneen siivoukseen:

1. Laatikot ja kaapit järjestykseen! Tyhjennä kaikki kaapit ja laatikot ja kerää tavarat omiin ryhmiinsä lattialle (pesuaineet, ihonhoito, hygienia, meikit jne). Heitä vanhentunut kosmetiikka roskiin ja kysy kaverilta haluaisiko hän kokeilla tuotteita, jotka ovat vielä käyttökelpoisia mutta itsellesi sopimattomia. Pyyhi hyllyt, laatikot ja mahdolliset säilytysboksit puhtaaksi. Järjestele säästettävät ja säilytettävät tavarat takaisin paikoilleen käyttötarkoituksen mukaan – useimmin tarvittavat etualalle, harvemmin käytettävät taaemmas.

2. Tyhjennä tasot ja lattiat! Laita kylpyhuoneen allastasolta kaikki purtilot ja muut tavarat oikeille paikoilleen. Pyyhi likaantuneet pullot puhtaiksi. Kerää likapyykit pyykkikoriin ja laita pesukone vaikka heti pyörimään. Tee tilaa kunnon siivoukselle ja nosta pyykkikorit ja kuivaustelineet pois jaloista. Imuroi pölyt lattialta.

3. Siivoa ylhäältä alaspäin! Aloita siivoaminen ylhäältä ja etene alaspäin. Jynssää seinälaatat huolella ja tee tarvittaessa kalkinpoisto hanaan ja suihkusuuttimeen. Jos voimasi riittävät tai saat apua, siirrä pesukone pois paikaltaan ja puhdista seinä- ja lattiapinnat pesukoneen takaa ja alta. Etene siivouksessa määrätietoisesti ja pese myös wc-pytty huolella sisältä ja ulkoa.

4. Kiiltävän puhdasta! Pyyhi lopuksi peili, tasot, hana ja allas. Anna pintojen kuivahtaa. Vaihda puhtaat pyyhkeet, lisää haluamasi somisteet ja nauti!

Vinkki: Kalkinpoistoon ja pinttyneeseen likaan suosittelen Befree Whitelime -tehopesuainetta, josta on tullut luottotuotteeni!

Befree siivoustuotteet ympäristöystävällinen turvallinen ekologinen omakotivalkoinen
Kevätsiivous siivousvinkit Befree Pure ekologiset siivousaineet Omakotivalkoinen

Befree Pure – Sano heipat hajuille!

Hajuja poistava ja huoneilmaa neutralisoiva Befree Pure on alkoholiton ja 98% biohajoavista ainesosista valmistettu ponneaineeton suihke, joka sopii käytettäväksi kotona, autossa ja jumppakassissa. Sitä voi huoletta suihkuttaa suoraan tekstiileihin, kuten mattoihin, kenkiin, vaatteisiin ja auton penkkeihin.

Jos mattosi haiskahtaa karvaisen perheenjäsenen ansiosta märältä koiralta, tai treenikassi kirpeältä sukkamehulta, suihkauta Purea, odota vartti ja hajut ovat poissa! Tämä tuote on herättänyt kaikkien ystävieni kiinnostuksen ja testaamisen jälkeen heistä jokainen on vakuuttunut sen tehosta.

Lue lisää Befree Pure -suihkeesta: ➤ ekoekoshop.fi/befree-pure

Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Omakotivalkoinen
Befree siivoustuotteet ympäristöystävällinen turvallinen ekologinen omakotivalkoinen

Kevätsiivous – Älä unohda näitä!

Kevätsiivous tuo kevään! Sen pohjana toimii tavanomainen viikkosiivous, jossa pyyhitään pölyjä, imuroidaan, mopataan, pestään pyykkiä, vaihdetaan lakanoita ja katsotaan että kodin yleisilme on siisti. Noin kahdesti vuodessa tehtävä perusteellisempi siivous ajoittuu yleensä kevääseen ja jouluun, eli kevät- ja joulusiivoukseen. Tällöin heilutellaan rättiä sielläkin minne ei aurinko yleensä paista, eli pesukoneen taakana, ilmastointikanavassa, uunissa ja jääkaapissa. 🙂

Aloita siivous aina perusasioilla:

Kevätsiivous alkaa kuten muutkin siivoukset; tavaroiden ja vaatteiden keruulla. Kokoa kaikki levällään lojuvat tavarat, lelut ja vaatteet yhteen kasaan tai koriin. Lajittele ne nopeasti omille paikoilleen. Kerää kaikki kodin roskat eteisen ovensuuhun odottamaan poisvientiä.

 • Nappaa likaiset lakanat pesuun ja imuroi patjat ja patjan aluset.
 • Imuroi pikaisesti myös matot ja rullaa ne pois tieltä.
 • Laita astiat ja likapyykit koneisiin peseytymään.

Kevätsiivous – 5 koottua vinkkiä:

1. Imuroi pölyt katoista ja seinistä. Muista myös valaisimet. Imuroi kirjahyllyt, seinäryijyt, sohvat ja nojatuolit, ja jatka imurointia läpi koko kodin lattioita ja listoja myöten. Imuroi myös roskakaappi.

2. Käy silmämääräisesti läpi kodin kaikkien kaappien sisältö – poimi vanhentunut ruoka ja rikkinäiset tavarat roskiin, siisti pinot ja pyyhi hyllyt jos tarvetta. Pyyhi kaikki tahrat, tasopinnat ja likaiset kaapinovet kostealla liinalla, järjestele tavarat samalla paikoilleen.

3. Tyhjennä ja pese jääkaappi, sulata ja pese pakastin (jos mahdollista) ja jynssää uuni sekä uunin aluslaatikko puhtaaksi. Puhdista ja pese liesituulettimen suodatin, irroita ja puhdista astianpesukoneen roskasuodatin. Pyyhi / pese myös kodin ilmastointijärjestelmän venttiilit / suodattimet.

4. Pese sauna ja kylpyhuone (yksityiskohtaiset vinkit löydät pari pykälää ylempää). Puhdista ja pese myös lattiakaivot. Jos sinulla on sauna, laita se lämpiämään!

5. Moppaa lattiat puhtaaksi ja levitä matot takaisin paikoilleen. Laita puhtaat lakanat sänkyihin. Jos pistit myös verhot pesuun, ripusta tilalle uudet. Lopuksi vie roskat.

Keitä kuppi kahvia, istu hetkeksi ihailemaan työn tulosta ja valmistaudu puunaamaan myös itsesi puhtaaksi suihkussa ja saunassa. Palkintona on keväisen raikas ja siisti koti, siivoamisesta sopivan rasittunut keho ja putipuhtaat lakanat, joiden väliin on ihana illalla sujahtaa! ♥︎

Befree ekologiset siivousaineet kevään siivousvinkit Omakotivalkoinen

Alekoodi – Eko Eko Shop

Tee sinäkin perusteellinen kevätsiivous ja tutustu ekologisiin Befree-tehotuotteisiin. Lunasta -10% alennuksesi Eko Eko Shop -verkkokaupassa koodilla OKV10, alekoodi voimassa 25.3.2020 asti!

ekoekoshop.fi

Touhukasta päivää kaikille!

Lue myös: ➤ UUTTA: Befree-tuoteperhe kasvaa9 kommenttia “Kevätsiivous – Kodin parhaat siivousvinkit

 1. Itsekin pitäisi tehdä kevätsiivous. Patja pitäisi myös imuroida. On kyllä hienoa siivouksen jälkeen kun on raikas ja siisti koti.

  1. Nimetön: Puhdas ja siivottu koti on parhautta! <3 Ja ultimaattisesti parasta on sujahtaa nukkumaan puhtaiden lakanoiden väliin… itse lakanoiden vaihto taasen ei ole niin kivaa, mutta kaiken vaivan arvoista. 😀

 2. Kivoja vinkkejä, vaikka juuri nyt kevätsiivous ei olekaan ihan ajankohtainen. Olen kuitenkin huomannut kotitoimistoon siirtyessäni, että siivouksen määrä on kasvanut huimasti. Enää ei pelkkä viikkosiivous riitä. Voisikohan laittaa kotitalousvähennykseen jos tilaisi kotitoimistoon yrityssiivouksen?

  1. Tuula: Kotona työskentelystä tulee kieltämättä enemmän päivittäistä sotkua. Ihan jo kahvikuppien muodossa saa enemmän tiskiä aikaiseksi ja työpisteen ympärys on myös ihan oma lukunsa se. 😀

   Jos itse maksat henkilökohtaisesti siivouslaskun, saat tietysti normaalin kotitalousvähennyksen. Jos yritys maksaa siivouksesta, ei vähennystä tietenkään saa. Lisäksi tuossa on pari muuta muttaa, siivous pitää selkeästi eriyttää ja koskea vain työpisteen sijaitsevaa huonetta tai muuten laskutus ei ole kirjanpidollisesti validia merkitä yrityksen kuluiksi. Olisi kyllä mahtavaa että siivooja kävisi kerta viikkoon, arjen luksusta tosiaankin! 🙂

 3. Kiitos informoivasta postauksesta, tästä saan motivaatiota suursiivoukseen. Varsinkin nyt flunssakauden alkaessa tuntuu, että erityinen desinfioiva siivous olisi paikallaan useamminkin. Itse olen kamppaillut tuon tiskialtaan kellastumisen kanssa, kiitos tuotevinkistä!

  1. Elina: kiitokset kommentistasi ja tsemppiä siivoiluun! 🙂 Lopputulos ja puhtaus palkitsee uurastuksen jälkeen!

 4. Kiitos hyvistä vinkeistä! Joulun alla tein suursiivouksen, mutta nopeasti sitä pölyä ja likaa vaan kertyy uudestaan. Varsinkin nyt kun teemme puolisoni kanssa kumpikin töitä kotoa käsin. Tuntuu, että toimistohuoneessa saa koko ajan olla pyyhkimässä ja lakasemassa. Kiva, että tuollaisia myrkyttömiä tuotteita on markkinoilla yhä enemmän, niillä siivous on paljon mukavampaa.

  1. SariH. Etätyö tuo kieltämättä sotkua kotiin, meillä sama juttu. 🙂 Toisaalta hyvä puoli on se että pesen astiat nykyään aamuisin aamupalan jälkeen, kun kone ei jää vahtimatta yksinään. Ennen pesin aina iltaisin ja aloitin aamut tyhjentämällä puhtaat pois koneesta. Jotain myönteistäkin siis seurannut kotona työskentelystä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *