Muurame Viisto – Maailman kaunein ruokapöytä

Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy

Muurame Viisto -malliston erikoisuus on kolmiulotteinen jalkasarja, joka muuntautuu sirosta ja ohuesta paksuksi katsontakulmasta riippuen. Mallistoon kuuluu klassikkokalusteisiin perinteisen sokkelin tilalle vaihdettava jalusta, sekä useita erilaisia pöytiä, kuten ruokapöytiä, työpöytiä ja oleskelutiloihin sopivia matalia pöytiä. Kokoja on laidasta laitaan pienestä neliönmuotoisesta pöydästä jatkettavaan malliin ja väreinä valkoisen ja lasin lisäksi on erilaisia variaatioita metallinsävyistä, mustasta ja tammesta. Oma pöytäni on kokonaan valkoinen – tietenkin. 🙂

Muurame Viisto maailman kaunein ruokapöytä
Kolmiulotteinen jalkasarja muuntautuu sirosta ja ohuesta paksuksi katsontakulmasta riippuen

Muurame Viisto – Kolmiulotteinen design

Yllä olevasta kuvasta näkee hyvin miten kolmiulotteinen design toimii. Lähellä oleva jalka näyttää erittäin ohuelta. Kuvassa taaempana vasemmalla olevan jalan katsontakulma vaihtuu ja pöydänjalka näyttääkin leveältä ja hieman tolppamaiselta.

Muurame Viisto -ruokapöydän jalusta on yhdistelmä massiivipuuta ja terästä. Tämä luo erittäin järeärakenteisen tuen vain 8mm paksuiselle alumiinivahvisteiselle pöydän kannelle. Kaikki Viisto-ruokapöydän osat on maalattu kulutusta kestävällä polyuretaani-maalilla, minkä vuoksi se kestää vuosikymmenien käyttöä ilman värjäytymiä, kellastumista tai maalipinnan lohkeamista.

Muurame Viisto maailman kaunein ruokapöytä
Ruokailutilan kalusteet Muuramelta
Muurame Viisto maailman kaunein ruokapöytä

Viisto-malliston suunnittelu ja tuotekehitys

Viisto-malliston suunnittelu ja tuotekehitys on kestänyt vuosia. Prototyyppejä valmistettiin kymmeniä ja niitä testattiin Muuramen tehtaalla kovissa olosuhteissa, sekä tavanomaisissa kotioloissa. Näin löydettiin paras ja kestävin kombinaatio mahdollisimman ohuelle pöytälevylle ja sitä kannattelevalle rungolle.

Muurame vaatii tuotteiltaan täydellisyyttä juuri niin kuin Muuramen luoja ja suomalaisen designin äitihahmo Pirkko Stenros teki jo heti ensimmäisten lapsiperheiden tarpeisiin suunnittelemiensa tuotteiden suunnittelussa 1950-luvulla. Materiaaleilta vaaditaan kestävyyttä ja komponentit ovat parhainta mahdollista laatua pienintä mutteria myöten. Esimerkiksi Muurame-kalusteiden saranat tulevat Blumilta, joka tunnetaan oman alansa parhaana tuottajana.

Muuramen kalusteissa kaikki ylimääräinen on riisuttu pois ja jäljelle jää vain kaikista oleellisin, kuten Viisto-ruokapöydästä hyvin voi todeta. Minimalistinen lähestymistapa kalustemuotoilussa on erittäin haastavaa ja vaatii aitoa intohimoa ja taitoa nähdä ja uskaltaa korostaa kalusteiden syvintä ja yksinkertaisinta olemusta. Juuri siinä piilee Muurame-kalusteiden ajattomuus, käytettävyys ja kestävyys.

Kolmiulotteinen jalkasarja muuntautuu sirosta ja ohuesta paksuksi katsontakulmasta riippuen
Muurame Viisto maailman kaunein ruokapöytä
Muurame Viisto maailman kaunein ruokapöytä

Ruokapöydät Muuramelta kaiken kokoisiin tarpeisiin

Ruokapöytä on kooltaan 182 x 91 cm ja sen ympärille mahtuu kuusi tuolia ja päätyihin vielä jakkarat, jos on tarvetta istuttaa kahdeksan henkeä saman pöydän äärelle. Viisto-pöytää saa parissakin isommassa koossa, jos säännöllinen istumatarve on isompi kuin meillä. Erittäin suloinen on myös neliönmuotoinen ruokapöytä…

Kaikki Viisto-malliston pöydät löydät kätevänä listana suoraan Muuramen verkkokaupasta!

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Lue myös: ➤ Uusi ruokapöytä – Muurame Viisto + ARVONTA


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *