Unelmia puutarhasta & KIRJA-ARVONTA

Kaupallinen yhteistyö: Docendo

Nyt on aika unelmoida! Puutarhaunelmia TV-ohjelmasta suurelle yleisölle tutuksi tullut hortonomi Paula Ritanen-Närhi on suosittu puutarhatoimittaja ja -kirjailija, jonka vinkit ja ideat ovat inspiroineet tuhansia suomalaisia vihersisustajia vuosien varrella. Hänen uunituore ja iloisen inspiroiva teoksensa Unelmia puutarhasta – Suunnittele ja toteuta on tänään julkaistu ja yhdessä kustantajana toimivan Docendon kanssa laitamme 2kpl kirjoja jakoon blogiarvonnan muodossa – ohjeet löydät postauksen lopusta!

Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo
Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo

Japanilainen puutarha savolaisittain

”Jokainen puutarha on omistajansa näköinen ja hänelle rakas. Kokosin tähän kirjaan valtavirrasta poikkeaviakin puutarhoja, jotta ihmiset näkisivät puutarhan monet mahdollisuudet.”

Paula Ritanen-Närhi on vieraillut sadoissa suomalaisissa kotipuutarhoissa ja koonnut kirjaansa niistä mieleenpainuvimmat ja inspiroivimmat. Innostuin kaikista eniten savolaisittain japanilaisesta suloisesta puutarhasta, joka edustaa juuri sitä tyylisuuntaa, josta olen itse tällä hetkellä eniten kiinnostunut. Suomalaiseen makuun sopivaa zen-henkisyyttä kyllä nyt kaivataankin ja Unelmia puutarhasta – Suunnittele ja toteuta -kirja tarjoaa hyviä vinkkejä ja ohjeita harmonisen puutarhatunnelman luomiseen.

Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo
Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo

30 innostavaa aihetta, ohjetta ja ideaa!

Unelmia puutarhasta – Suunnittele ja toteuta -kirjasta löytyy 30 erilaista aihealuetta ja yksityiskohtaisesti kuvattua puutarhavierailua. Kirjan välityksellä lukija pääsee kyläilemään suomalaisissa puutarhoissa aina viehättävästä maalaismiljööstä supermoderniin puutarhaan kivilaattoineen ja upeine istutuksineen. Kirjan selkokielisten ohjeiden avulla aloittelijakin osaa valita pihamaalleen parhaiten viihtyvät puut, kasvit ja kesäkukat, unohtamatta koristekivetyksiä, reunuksia, valaistusta ja kalustusta.

Kevät ja kenties kesäkin tulee olemaan kotoilun aikaa ja nyt jos koskaan kannattaa upottaa hyppyset multaan ja laittaa pihapiiri kerralla kuntoon; riivi irti rikkaruohot ja istuta tilalle kauniit perennat, ehkäpä haluat nikkaroida kauniin pergola-katoksen tai tuunata zen-henkisen vesiputouksen? Olipa pihasi pieni tai suuri, kirjasta löydät runsaasti ideoita unelmiesi puutarhan rakentamiseen! ♥︎

”Kurkista kukoistaviin, satoisiin ja ihastuttaviin puutarhoihin, joista voit poimia parhaat ideat omalle kotipihallesi – ja rakenna haaveittesi puutarha tämän kirjan esimerkeillä!”

Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo
Unelmia puutarhasta kirjavinkki vihersisustus sisustusblogi Omakotivalkoinen blogiarvonta Docendo

Osallistu Unelmia puutarhasta -kirjan arvontaan

Nyt laitetaan hyvää mieltä jakoon ja yhdessä Docendon kanssa arvomme teidän lukijoideni kesken 2kpl Unelmia puutarhasta -kirjaa!

Osallistu blogiarvontaan jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin vapaamuotoiset terkkusi keskiviikkoon 25.3.2020 perjantaihin 27.3.2020 klo 23:59 mennessä. Huom! Kommentoinnissa havaittiin teknisiä ongelmia ja android-laitteilla kommentointi ei ole onnistunut. Asia on nyt korjattu ja arvonta-aikaa pidennetty kahdella päivällä.

Arvonta suoritetaan heti seuraavana päivänä ja voittajille ilmoitetaan voitosta sähköpostitse kommentin yhteydessä jätettyyn sähköpostiosoitteeseen (sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti). Muistathan siis varmistaa että kirjoitat osoitteesi oikein! Palkinnot postitetaan voittajille THL:n hygieniasuosituksia turvallisesti noudattaen.

Lisätietoa Unelmia puutarhasta -kirjasta löydät täältä: ➤ docendo.fi/unelmia-puutarhasta

Inspiroivaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

58 kommenttia “Unelmia puutarhasta & KIRJA-ARVONTA

 1. Hienoa Paula! Inspirointia tarvitaan tänä haastavana aikana. Nyt on aikaa pysähtyä, kenties unelmoida ja olla luontoa lähellä.

 2. Voi, odotan kovasti kevättä ja kesää. Täällä Lapissa on vielä metri lunta, mutta nopeasti se sulaa pois ilmojen lämmettyä. Pääsen omalle pihalle touhuamaan, kaksi kesää on menny jalkaa sairastellessa. Uusia ideoita kuhisee päässäni ja tuosta kirjasta varmaan saa lisäinspiraatiota. Kiitos kivasta blogista, Miia!

 3. Kiitos postauksesta ja arvonnasta. ❤️ Kiva lukea välillä muutakin välillä kuin pelkkää koronaa. Tässä on nyt hyvin aikaa laittaa piha ja istutukset kuntoon ja maanantaina jo miehen kanssa aloiteltiin raijaamalla kottikärryllä isoja kiviä pois takapihalta. Uudet ideat on tarpeen ja ilmoittaudun mukaan arvontaan. T. Nina P

 4. Aina pitää olla unelmia, varsinkin tämmöisenä aikana. Odotan jo kovasti, että saisin laittaa sormeni multaan ja istutella uusia kukkia sekä laittaa kasvihuoneen kuntoon talven jäljiltä. Mutta vielä pitää malttaa odottaa. Mukana siis arvonnassa.

 5. Tämä olisi aivan ihana kirja. Kolmatta vuotta asutaan omakotitalossa mutta piha on jäänyt keskeneräiseksi.

 6. Hyvät hiihtokelit on vielä! Nyt on kuitenkin aikaa suunnitella kesää ja muutoksia vanhalle mökkipihalle. Haluan olla mukana arvonnassa.

  1. Mökillä on alkamassa puutarhan kunnostus ja ihanasta puutarhasta oon unelmoinut jo pitkään. Puutarhakirjoista saa hyviä ideoita, joten mukana arvonnassa.

 7. Mukana arvonnassa! Olisi kiva kuulla miten teillä arki sujuu tässä virus-tilanteessa!? Oletko ostanut mitään ruokatarvikkeita varastoon? Itse pyrin olemaan kaikinpuolin rauhallinen ( vaikka kotona on kaksi riskiryhmään kuuluvaa )! Pakkohan tästä on selvitä jotenkin..?!

 8. Pihan kunnostusta kesäksi suunnitteilla ja nyt kun ei enää kirjastoonkaan pääse, niin tämä puutarhakirja kotiin toimitettuna olisi erittäin ilahduttava yllätys!

 9. Mökillä on alkamassa puutarhan kunnostus ja ihanasta puutarhasta oon unelmoinut jo pitkään. Puutarhakirjoista saa hyviä ideoita, joten mukana arvonnassa.

 10. Niin keväinen ajatus! Josko nyt tänä vuonna kerkeisi oikeasti laittamaan oman pihan kuntoon. Ja siihen kyllä todella kaipaisi ideoita joita kirjasta varmasti löytyy.

 11. Mukana arvonnassa. Näin työttömänä rohmuan kirppareilta alle vitosen puutarhakirjoja. Viime syksynä aloitin japanilaista puutarhaa oululaisittain tekemään, kesken on vielä joten uudet ohjeet ja neuvot tulisivat todella tarpeeseen.

 12. Pitäkää unelmista kiinni, vaikka tämä aika pelottaisikin. Unelmien voimalla jaksetaan jatkaa eteenpäin.

 13. Äitini odottaa sairauslomalla käsileikkaukseen pääsyä (saapa nähdä joudutaanko siirtämään vallitsevan tilanteen vuoksi), joten antaisin hänelle lisää piristystä ja ajanvietettä tämän varmasti ihanan kirjan muodossa.

 14. Mukana ja mielelläni, juuri nyt ajatus laukkaa pihassa vaikka meillä onkin paksu lumikerros vielä .
  Olen tekemässä muutoksia istutuksissa ja muutakin pihasuunnittelua on tiedossa.

 15. Kirja vaikuttaa kivalta ja uusille ideoille on aina tarvetta. Pihan suunnittelu ja laittaminen ohjaa ajatukset muualle nyt haastavana aikana. Lasten kanssa ollaan yhdessä suunniteltu kasvimaata ja kylvetty tomaatit ja basilikat.

 16. Nyt kevään myötä ovat taas puutarhatyöt kovasti mielessä ja ensimmäiset taimetkin jo itäneet. Tästä kirjasta olisi varmasti iloa ja inspiraatiota pitkäksi aikaa.

 17. Puutarhaunelmat ovat kyllä tarpeellista mindfullnessia ja etäännyttämistä arjen haasteista tällä(kin) hetkellä. Kevät ja kesä tulevat kuitenkin! ? ??

 18. Kirja vaikutti juuri omiin tarpeisiini vastaavalta. Olisi valmiita puutarhoja suunnittelun tueksi ja opastusta mikä kasvi sopii mihinkin maahan ja paikkaan. Olen jättänyt pihan tekemättä, kun aina kaikki kuolee!!!
  Ihanaa kevättä ja mullan tuoksua ihan jokaiselle!

 19. Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! <3

  Unelmia puutarhasta -uutuuskirja lähtee matkaan Leenalle ja Ninnikselle. Mikäli voittajat eivät ilmottaudu 8.4.2020 mennessä, arvotaan lunastamaton palkinto uudelleen kaikkien osallistujien kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *