Mintunvihreä, valkoinen & vaaleanharmaa – Sisustuksen väripaletti

Hempeän mintunvihreän, valkoisen ja vaaleanharmaan yhdistelmä on todella kaunis ja tässä onkin tytön huoneen seuraava väripaletti. Instagramin tarinoissa jakamani kuvat herättivät paljon kiinnostusta ja ihastusta, joten jaan teille tänne blogiin muutaman kuvakollaasin, joita käytin sisustussuunnitelman pohjana.

Juliste omasta kuvasta kollaasijuliste mintunvihreä ja valkoinen sisustus Omakotivalkoinen
Mintunvihreä ja valkoinen sisustusideat Omakotivalkoinen

Sänky ja sänkyverho Ikea | Sisustustyynyt 4 Living | Pussilakana Familon | Kamera Fujifilm | Valosarja Ikea

Tyttö on hakenut sisustukseen inspiraatiota YouTuben jenkkiteinien Room Tour huone-esittelyvideoista ja sillä kulmalla itsekin lähdin ideoimaan hänen huoneeseensa uutta lookkia. Pohjavärinä on jatkossakin valkoinen ja se tulee olemaan enemmistönä huoneen koko värimaailmaa. Sisustuksen yksityiskohdista löytyy mintunvihreää ja vaaleanharmaata, joilla tytön toivoma tyyli on helppo luoda ilman suurta rahallista satsausta. Koristetyynyt ja pienet sisustusesineet on helppo vaihtaa, jos minttu alkaa joskus tökkiä ja haluaa muutosta.

Mintunvihreä ja valkoinen sisustusideat Omakotivalkoinen

Sisustustyynyt ja torkkupeitto Etsy

Tämän enempää en teille voi sisustusaikeista vielä kertoa, jotta varsinainen yllätys säilyy tytön synttäreihin asti. Kaikki valmistelut on tehtynä ja kun tyttö syntymäpäivänään lähtee kouluun, laitan minä hippulat vinkumaan ja huseeraan huoneen kuntoon sillä aikaa. 🙂

* * *

Meillä fiilistellään euroviisutunnelmissa YLE:n tarjoamaa viisuohjelmistoa sohvalta katsellen. Taustalla pyörii parhaillaan vuoden 2007 viisu-uusinta ja klo 22 alkaa tämän vuoden viisukattaus 41 osallistujabiisin ja euroviisufanien terveisten muodossa. Varsinaista kisaa ei siis pidetä, mutta kaikkien osallistujamaiden kisabiisivideot soitetaan. Suomella olisi ollut hyvä mahdollisuus pärjätä tänä vuonna ja Akselin kisakappale Looking back on saanut tässä kevään aikana ihan uudenlaisen merkityksen, jonka valossa kärkisijatkin olisivat voineet olla mahdolliset.

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen, jolloin luvassa DIY-juttuja pitkästä aikaa. 🙂12 kommenttia “Mintunvihreä, valkoinen & vaaleanharmaa – Sisustuksen väripaletti

 1. Tuosta sängystä sen verran että jos meinaatte ottaa tuon Ikean sängyn joka muistuttaa jenkkisänkyä, kannattaa valita sellainen koko, johon ei tarvita sitä ylimääräistä tukijalkaa. Minulla oli tuo sama setti 140cm kokoisena, ja se tukijalka oli todella lenkku, ei todellakaan tukeva tukijalka 😀 Siihen kun meni, tuntui että sänky huojui, miten tahansa tukijalkaa asetti.

  1. Scarlett’O: kiitos vinkistä, hyvä tietää että keskellä oleva tukijalka on kiikkana. Todella kurjaa. 🙁

 2. Hei
  Kysymykseni ei liity tähän, mutta olisko sinulla ideaa parvekesohvasta? Parveke on lasitettu ja lattia harmaata huopaa. Seinät valkoiset ja tummanharmaat ”kalterit” parvekkeen ala laskutuksessa. Parvekkeen koko on n 3,5×4 m. Parvekkeella on yksi hayn lepotuoli ja Hay trayn tarjoitunpöytä, molemmat valkoisia.
  Sohva saisi olla sellainen, että siinä voisi istua ja vaikka ottaa päiväunet. Asumme tyttären kanssa kaksin, joten enempää kalusteita ei parvekkeelle ole tarvetta hankkia.
  Kiitos jos ehdit vastata😊
  Sinulla on kaunis koti.

  1. Marita: Jyskissä on useampikin kiva sohvamalli, yksi sellainen on teräskehikkoinen jossa harmaat pehmusteet. Näyttää tyylikkäältä (ei ole polyrottinkia) ja sopisi Hay-kalusteidenkin kanssa. 🙂

    1. Marita: jyskissa on kivoja vaihtoehtoja, ja Ikeasta tietysti löytyy myös. Siellä olisi valkorunkoinen teräskehyksinen sohva jossa harmaat pehmusteet, sekin voisi näyttä hyvält Hay tuolien kanssa ja on sen verran ilmava ettei tuki tilaa umpeen. 🙂

 3. Tämä koristetyynyjen ja muun krääsän vaihtelu on kyllä ehkä maailman epäekologisin sisustustyyli. Mielummin maalaisi seinät, maalit ei sentään päädy kaatopaikalle omistajan kyllästyttyä värisävyyn.

  1. H: minusta epäekologisempaa on vaihdella kalusteita. Sisustustyynynpäällinen ja muki on loistava keino värien käyttöön ihmiselle joka kaipaa vaihtelua. Seinien maalaaminen on hyvä ratkaisu myös, mutta sen verran suuritöinen että toivoisi useamman vuoden viihtyvän. Mintunvihreäksi maalatut seinät ovat myös liian dominoiva elementti noinkin pienessä tilassa, tiedän jo valmiiksi että kyllästyminen tulisi alle vuodessa ja siksi meidän tapauksessa seinien maalaaminen ei ole fiksu ratkaisu, toisin kuin parin pienen sisustustavaran hankkiminen. Koristetyynyissä pelkkä päällinen vaihtuu, ei sisätyyny. Mitään kooltaan isoa en värikkäänä osta juuri siksi että maku saattaa muuttua, kuten itse hyvin tiedän menneisyydestä. 🙂

 4. Saako tytär itse vaikuttaa sisustukseen vai annatko sinä valmiit vaihtoehdot ? Eli mitä saa valita jne.

  1. Irene: tyttö saa itse valita vapaasti, sillä poikkeuksella että arvokkaat investoinnit kuten kalusteet jne viimeisen sanan sanon tietysti minä. 🙂 Tyttö on saanut aina päättää esimerkiksi huoneensa värit siitä asti kun on ollut siinä iässä että ylipäätään osaa asiaan mitään sanoa. Ensimmäinen väri minkä halusi oli keltainen ja sitä myös sai, myös vaaleanpunaista ja vihreää on nähty. Nyt hän on innostunut turkoosista ja lilasta, niistä puhunut jo viime joulusta asti ja pysynyt kannassaan. Hetken huumassa ei tietenkään muutoksia lähdetä tekemään eli malttia pitää olla ja vähintään muutama viikko pitää asiaa kunnolla miettiä ennen kuin värien tai tavaroiden suhteen aletaan tekemään mitään muutoksia. Tyttö on paljon maltillisempi kuin minä nuorempana ja monesti hyvien ideoiden jälkeen sanoo että haluaa miettiä vielä. Ei ole kuitenkaan jahkailija, joten päätöksen teko syntyy tarvittaessa nopeastikin. 🙂 Fiksuja juttuja yleensä sisustukseensa toivoo eikä monesti ole tarvinnut tyrmätä hänen ideoitaan. 🙂

  1. Hilima: tyttö haluaa leveämmän ”aikuisten” sängyn, jossa myös yökyläkaverit mahtuvat nukkumaan. Neiti nukkuu sen verran eläväisesti että se on myös unenlaadun takia fiksu valinta, hänellä monesti jalat retkottavat laidan ulkopuolella ja muutenkin tyynyt ja nallet on öisin aina pitkin lattioita. Tämän kummempaa syytä ei ole. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *