Siivousbuusti & laatikosto makuuhuoneessa

Sain tässä iltasella hirmuisen energiabuustin ja päätin vaihtaa vähän järjestystä, pestä kaikki lakanat ja moppailla lattiatkin puhtaaksi energisen Spotify-soittolistani vauhdittamana. Pussilakana ja tyynyliinat ovat kohta kuivia ja sen jälkeen pesen vielä iltapuhteena koneellisen pyyhepyykkiä.

Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen

Makuuhuoneeseen on miljoona ja yksi sisustusideaa itsetehtyä valaistua sängynpäätyä myöten, mutta tällä hetkellä en viitsi lähteä kaupoille kiertelemään. Tytön huoneeseen siirtämäni klaffipöydän tieltä siirtyi matala laatikostomoduuli olohuoneen puolelle ja päätin kokeilla miten se istuu makuuhuoneeseen sängyn viereen. Ensin ajattelin että nääh, mutta hetken sitä katseltuani totesin että no mikä ettei – sehän on aika kiva. 🙂

Louis Poulsenin AJ-lattiavalaisimia ei huoneeseen tällä kombolla mahdu kuin toinen, mutta onneksi meiltä löytyy saman sarjan pöytävalaisin, joka kaiken kukkuraksi on laatikoston päällä lähes samalla korkeudella kuin toisella puolella sänkyä oleva lattiavalaisin.

Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen

Laatikostoon siirsin vaatteet ja kengät (ja laukun), jotka olivat olohuoneen laatikostossa aiemmin. Takit ripustin kaikki eteisen naulakkoon ja kaksi niistä tiputan pesulaan, kunhan seuraavan kerran käyn kauppakeskuksessa isommilla ruokaostoksilla.

Vaatteet ovat vähentyneet viime syksystä luontaisen kulumisen kautta ja yksiä puhkikulutettuja farkkuja lukuunottamatta olen tehnyt kaikista risoista vaatteista siivousrättejä. Parvekkeen siivouksessa niitä kuluikin vinot pinot ja pari paidasta suikaloitua rättiä on vielä jäljellä. Uusia vaatteita olen tilannut kevään aikana kaksi, poolokauluksellisen mekon ja nahkalegginsit, molemmat Wolfordilta. Omien vaateostosten osalta pyrin tekemään vain ekologisia ja kestäviä hankintoja puhtaasti tarveperusteella ilman mitään mutkuja tai sitkuja. Jos sinulla on vinkata laadukkaista mustista Euroopassa valmistetuista sukista, joista ei näy varpaat läpi ja malli saisi olla mielellään nilkkamittainen sneaker sock, niin kiitollisena otan suosituksia vastaan! ♥︎

Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus kalusteet siivousmotivaatiota Omakotivalkoinen

Olen saanut muutamalta teiltä kevään aikana palautetta, jossa toivotaan spontaaneja ja rentoja arjen lohkaisuja ja tämä postaus edustaa juurikin tätä genreä. 🙂 Mikään ei ole valmista, pesukone hyrrää kuivaustoiminnolla ja lattiapesuvesi viilenee parhaillaan ämpärissä (joka on roskakaapista napattu). Halusin kuitenkin postata teille tästä asiasta just nyt heti kaikkine epätäydellisyyksineen ihan vaan koska laatikosto näyttää makuuhuoneessa hyvältä ja sileä vastapesty kuminauhalakana patjan ympärillä vieläkin paremmalta. 😀

Ihanaa ja aurinkoista iltaa kaikille!

21 kommenttia “Siivousbuusti & laatikosto makuuhuoneessa

 1. Niin ihanan seesteistä ja nää sisustuspostaukset on ihania! Olisi tosi kiva myös pitkästä aikaa lukea vaatekaappipostausta. Kiinnostaisi sekä vaatekaapin sisältö, että myös säilytysniksit. Juuri sellainen inspiraatio tulisi tarpeeseen😊

  1. Kirsi: eiköhän sellainen saada aikaiseksi. 🙂 Nyt kun järjestelyn makuun pääsin niin motivaatiota riittää. 😀 Ajatuksena oli tehdä teille postaus jossa olisi erilaisia asukokonaisuuksia, joita näistä vaatteistani pystyy luomaan, mutta se idea jäi kun Korona ja kilot iskivät enkä mahtunut edes farkkuihini. 😀 Katsotaan millaisen postauksen saan aikaiseksi. 🙂

   1. Pirjo: lisäyksenä vielä – haisevan roskapussin ja pakkauspahvien vieressä. 😀 Nyt on roskat jo viety pois haisemasta ja pesuvesikin kaadettu viemäriin. Kyllä tulikin tummanharmaata pesuvettä, hyi! 😀

 2. Onko sinulla siis lattianpesuvesi roskasankossa? Eli käytät molempiin tarkoituksiin samaa ämpäriä. Jos näin on, on se varsin kätevää!

  1. Hilima: roskakaapista löytyy kaksi isoa ja kaksi pientä ämpäriä, joista vain toiset ovat varsinaisessa käytössä. Ns. Ylimääräisissä säilytän satunnaisesti mm. kierrätyspulloja ja pyrin viemään roskat päivittäin pois ohikulkumatkalla kotoa lähtiessäni. Näin ollen ämpäreitä on aina tyhjillään ja sieltä on helppo napata yksi lattianpesua varten kun tarvitsee. Pesen lattiat noin kerran kuussa, eteisen saatan pyyhkäistä rapa-aikana useammin jos tarvis. Näin ei ole tarvetta säilyttää erillistä pesuämpäriä kaapissa viemässä tilaa ja annoinkin oman siivousämpärini äidilleni joka tykkää pestä lattiat lankamopilla. 🙂

 3. Toivoisin uutta pussilakanapostausta 🙂 mitä merkkejä käytät ja vaikka taas vertailua eri valmistajilta.

 4. Kotimaisia sukkia on kauppojen hyllyissä vaikka kuinka. Sidoste -sukat valmistetaan Tampereella ja Tampereelta löytyy myös heidän tehtaanmyymälä. Ja kestää. Itsellä on käytössä tälläkin hetkellä vuonna 2002 ostettuja Sidosteen sukkia, kävin vaunulenkillä tehtaanmyymälässä ostoksilla kun esikoinen oli pieni.

  1. Kotimaiset sukat: Sidosteelta yritin löytää varretonta sneaker-mallia mutta vielä ei ole tärpännyt. Täytyykin katsoa josko heillä olisi oma verkkokauppa josta tilata, nyt olen katsellut vain markettien ja isompien nettikauppojen valikoimia. Kiitos vinkistä! 😊

  1. Jaana: se on olohuoneessa. 🙂 Sovitin sitä maaliskuussa sohvan eteen ja näytti niin kivalta että jäi niille sijoilleen. 🙂

  1. Sanna: iso kiitos, olin unohtanut koko suklaamestarin. Joskus Sokoksella törmäsin merkkiin mutta silloin etsin tytölle tarrapohjaisia sukkia liikkatunteja varten kun koulun salissa vetää niin pahasti ja lattia on talvella aivan jäässä. 🙂 Tämä pitää heti googlettaa, toivottavasti löytyisi verkkokauppa mistä tilata! Kiitokset! 😊

  1. Heidi Emma: Osittain totta. 🙂 Energiaa ainakin jää enemmän muiden ongelmien ratkomiseen kun kotona on vähemmän siivottavaa ja järjesteltävää. 🙂

 5. Todella jotenkin lämpimän näköinen silti tuo huoneesi, vaikka tuntuu, että helposti kokovalkoisesta tulee sellainen kolkko tunnelma. Itsekin pitäisi innostua taas kevätsiivouksista tässä kesään partaalla, mutta tuntuu, että jotenkin kokoajan vaan hirveää kiirettä. Ehkä tuo auttaisi, että laittaisi taustalle hyvät musat soimaan ja alkaisi vaan työn touhuun!

  1. Maija: kiitokset! ❤️ Valkoisessa sisustuksessa valaistus on todella tärkeässä roolissa ja etenkin himmennyksen avulla saa luotua monenlaisia tunnelmia tilaan kuin tilaan. Valkoinen peilaa valaistusta kauniisti. ❤️ Lempparimusiikkia soimaan sopivan kovalle ja johan alkaa pölyjen pyyhintäkin maistua paremmalta. 🙂 Minulla soi aina musiikki kun siivoilen ja lauleskelenkin mukana, nopeammin ja iloisemmin saa siistiä kun rokkaa samalla. 😁

 6. Itsellänikin on suurinosa tavaroista juurikin laatikostoissa piilossa, se tekee siivoamisesta paljon helpompaa ja yleisilme on siistimpi. Olen aika laiska siivoamaan itse, joten tekisi kyllä mieli ulkoistaa siivoaminen siivouspalvelulle. Ihanat valaisimet muuten!

  1. Tuula: pölyjen pyyhkiminen on todella nopeaa kun ei tarvitse montaa tavaraa tasoilta nostaa pois tieltä. 🙂 Viime vuoden lopussa valmistuneesta remontista jäi pitkään riesaksi valtava pölymäärä ja vasta nyt kesällä on alkanut helpottaa, se on kyllä ihme miten raksatomua vaan tulee ja tulee vaikka kuinka siivoilen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *