Pizza | Resepti nopeaan italialaiseen pizzaan

Pizza on meillä hemmotteluruokaa ja tänään sain idean kokeilla valmiita pizzapohja-aineksia ja pizzakastiketta. Yhden pizzan valmistukseen meni vain 20 minuuttia ja lopputulos oli niin herkullinen että haluan heti jakaa teillekin tämän yksinkertaisen ja supernopean italiaisen pizzareseptin, joka onnistuu kiireessäkin – ilman ylimääräistä tiskiä!

Pizza resepti - Nopea italialainen pizza pizzapohja pizzakastike ilmakuivattua kinkkua, parmesaania ja rucolaa Omakotivalkoinen
Pizza resepti - Nopea italialainen pizza pizzapohja pizzakastike ilmakuivattua kinkkua, parmesaania ja rucolaa Omakotivalkoinen

Italialainen pizza – resepti

2 pizzaa, 2-4 annosta

Ainekset:

 • 1 pkt Pirkka Pizzapohja-ainekset
 • 1 prk Pirkka Pizzakastike
 • 2 dl vettä
 • 1 rkl öljyä
 • 100g Pirkka Emmental-mozzarella juustoraastesekoitus
 • 100g Deluxe pancetta-kinkku tai muu ilmakuivattu kinkku
 • noin 60g parmesaanijuustoa
 • 80g kirsikkatomaattia
 • kourallinen rucolanversoja

1. Kaada pizzapohja-ainekset kulhoon, lisää kädenlämpöinen vesi ja paketin kyljessä olevasta ohjeesta poiketen vain 1 rkl öljyä. Vaivaa käsin kimmoisaksi taikinaksi.

2. Puolita pizzataikina kahdelle leivinparille, taputtele jauhotetuin käsin tai kauli litteäksi ympyräksi.

3. Lusikoi ja levitä pizzakastiketta, lisää emmental-mozzarellajuustoa ja parmesaania kevyesti, ja lohko muutamia kirsikkatomaatteja pizzapohjan päälle.

4. Paista uunin alatasolla 225°C kullanruskeaksi noin 15 min. Voit käyttää myös pizzakiveä jos sellainen löytyy.

5. Ota pizza uunista ja lisää pancetta- tai parmankinkkuviipaleet ja rucola. Tarjoile höyryävän kuumana!

VINKKI: Myös oliivit maistuvat hyvältä näiden täytteiden lisänä, kannattaa joskus kokeilla!

Pizza resepti - Nopea italialainen pizza pizzapohja pizzakastike ilmakuivattua kinkkua, parmesaania ja rucolaa Omakotivalkoinen

Pizza – Resepti täynnä makua

Rakastan välimerellisiä ruokia ja italialaisia makuja yhdistelevä pizza on herkku, jota söisin vaikka joka päivä. Sateisen ja viileän päivän päätteeksi parvekkeella nautittu höyryävän kuuma herkkupizza ja lasillinen viiniä torkkupeitoon kääriytyneenä (koska talvitakkia en halunnut kaapista hakea) oli juuri sitä mitä kaipasin. ♥︎

Yleensä en rättiväsyneenä jaksa väkertää kovinkaan kummoista ruokaa ja yllätyin miten vaivattomasti, nopeasti ja onnistuneesti valmiista jauhoseoksesta ja pizzakastikkeesta pizzat valmistuivat – enkä todellakaan häpeile kirjoittaa teille blogipostausta puolivalmisteiden hyödyntämisestä, sillä tiedän että siellä on paljon teitä muitakin, jotka elävät kiireen keskellä eivätkä välttämättä muulloinkaan viihdy keittiössä kauhan varressa. 🙂

Pizza resepti - Nopea italialainen pizza pizzapohja pizzakastike ilmakuivattua kinkkua, parmesaania ja rucolaa Omakotivalkoinen

Näillä säveleillä toivottelen kaikille mukavaa viikkoa ja huomiseen!

Lue myös: ➤ Lihapullapasta – Koko perheen suosikki


Seuraa myös Instagramissa 

45 kommenttia “Pizza | Resepti nopeaan italialaiseen pizzaan

  1. ?: Tulossa katsaus kunhan vaan ehdin. 😀 Kiloja on eilisen punnituksen perusteella pudonnut 5-7 (lähtöpainoa en koskaan punninnut, oli pelkkä arvio)ja olo on mainio. Vaa´an siis lainasin käyttööni ystävältä, jotta saan vähän paremmin pidettyä itseni kartalla siitä miten paino kehittyy. 🙂

 1. Kiitos, puolivalmisteet ovat oiva lisä keittiöön, vaikka välillä tekisi itse alusta astikin. Aina ei jaksa tai ehdi tai halua. Tämä oli kiva vinkki, kiitos!

  1. Kreeta: Olen samaa mieltä! 🙂 Bloggaajilta monesti vaaditaan tietynlaista täydellisyyttä missä pastakastikkeita haudutetaan padassa tuntikausia ja jokainen ainesosa mistä tahansa ruoasta on itse pilkottu, raastettu, kuorittu, muhennettu ja ehkä myös takapihalla itse viljelty ja kasvatettu. 😀 Jokaiseen ruoka-aiheiseen postaukseen olen saanut kritiikkiä puolivalmisteiden käytöstä ja ”liian helpoista resepteistä”. 🙂 Innolla ja ilolla kirjoittelen teille ruokajuttuja juuri niin kuin kotona kokkailen – monesti kiireessä ja lähikaupan antimista soveltaen. Yksinkertaista ja helposti valmistuvaa kotiruokaa meillä siis syödään ja joskus myös puolivalmisteet kuten pakastejuuressekoitukset ja vastaavat päätyvät meidän lautaselle asti. Ja tuo pizza oli aivan älyttömän onnistunut, yllätin todellakin myös itseni, sillä odotukset eivät olleet kovin korkeat. 😀 Kokeile ihmeessä, takaan että yllätyt iloisesti sinäkin. 🙂

 2. Hait sitten Kotipizzasta kuvausrekvisiitaksi Parmiano-pizzan 😀 Muuten varmaan olisimme saaneet kivat kuvat työvaiheista. Way to go Miia!

  1. heh: en sentään, itse pizzani tein ja minulla ei ollut tarkoitus postailla blogiin tästä ollenkaan. Valmiit jauhoseokset eivät yleensä ole olleet kovin hyviä (mm. Pannarijauheesta tehty pannukakku maistui pahvilta 😀 ), mutta pizzasta tulikin niin hyvää että halusin jakaa vinkin muillekin.

   Itse tehdyssä pizzassa täytteiden osalta on helppo säätää mm. kokonaiskaloreita oman ruokavalion mukaan mutta harva jaksaa vaivata ja kohottaa taikinaa itse. Pakastepohjat taasen eivät ole pizzaa nähneetkään, vaikka niistäkin kelvollista syötävää toki saa. Kuvat otin jälkimmäisestä pizzasta (tein kaksi) ja nyt lounaaksi söin yön yli jääkaapissa olleen pizzanpuolikkaan joka sekin oli oikein hyvää eikä haitannut että rucola oli vähän nahkeaa.

   Huomasin kommenttihistoriasta että olet aikaisemminkin kommentoinut ruokapostauksiini ja esittänyt samankaltaisia sutkautuksia. Uunikana- ja makaronilaatikko postauksiin kirjoittelit varsin ikävään sävyyn. Haluaisin kuulla onko sinulla jokin erityinen syy miksi juuri ruoka-aiheiset postaukseni kalvavat mieltäsi?

   1. Hieman nyt kyllä vainoharhaista, en ole sun uunikanasta tai makaronilaatikosta kyllä yhtään mitään kirjoittanut. Voi hyvin olla että joku muu on, sen verran hassuja nämä sun ”reseptit” ja jatkuvat lavastukset on. Kuvapankkikakku, itse tehty puuro suoraan pikapuuropussista, ”pitopalvelu”salaatti, pizzeriasta haettu pizza ”kotona tehty”. On mielenkiintoistä nähdä mitä kepulointia seuraavaksi keksit. 🙂 Noh, kai pääasia että blogiin on liikennettä – vaikka sitten vaan ihmettelemään näitä sun uusimpia vilunkeja ja tavararallia. Buy now – keep forever – eiku keep for a minute 😀

    1. heh: näen kommenttihistoriasta sinun aikaisemmat kommenttisi. Siitä tiedän milloin ja mitä olet kommentoinut.

     En tiedä mikä sinua motivoi kirjoittamaan minulle ikävästi ja miksi keksit satuja. Uskotko tosiaan itsekään puheitasi? Epäilen että olet ns. trolli, eli tahallasi haluat loukata ja aiheuttaa paheksuntaa, levittää valheita ja ehkäpä haet tällä tavalla myös oikeutusta omalle toiminnallasi muualla netissä valjastaen asiasta tietämättömiä jakamaan kanssasi tätä huuhaa-höpinöihin perustuvaa kiusantekoasi.

     Minusta on mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia ja erilaisia näkökulmia ihmisten kanssa, mutta kommenttisi paljastaa ettei kanssasi pysty käymään järkevää keskustelua. Et pidä minusta ja ruokit tätä negatiivista tunnetta, joka kumuloituu tuollaisena ylimielisenä asenteena ja provoiluna. Harmi.

     1. Hei Miia,

      Tämä on minun (muistaakseni) ensimmäinen kommenttini täällä. Jäin miettimään, kun sanoit, että sinulle näkyy kommenttihistoria. Onko tällaisten tietojen tallentuminen ja näkyminen sinulle ihan asiallista (esim. GDPR-säännöksen mukaan) ja eikö silloin tällaisen kommenttihistorian säilymisestä pitäisi kommentoijalle etukäteen kertoa? Koska kommentin yhteydessä pitää jättää nimi ja sähköpostiosoite, se taitaa täyttää jo henkilörekisterin tunnusmerkit, eli onko blogisi rekisteriselostetta saatavilla? Ja jos minun ja kaikkien muiden kommentoijien tiedot tallentuvat johonkin, silloin meillä on ilmeisesti oikeus myös pyytää sinulta kaikki meistä tallennetut tiedot itsellemme sekä myös tietojen poistamista?

     2. Maru: kiitos kysymyksestäsi. CASA Blogit verkkosivustolla käytetään evästeitä sivuston toiminnallisuuden varmistamiseen, palveluiden kehittämiseen, käyttäjiä kiinnostavien sisältöjen suosittelemiseen, palveluiden personointiin sekä markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Huomasin että linkki tietosuojaselosteeseemme on kadonnut sivun alapalkista tuoreen sivustopäivityksen yhteydessä ja laitoin tästä samantien ilmoituksen meidän sivustoa hoitavan it-firman päivystäjälle.

      Sivuston käyttäjillä on mahdollisuus jättää kommentteja sivustolle. Jättäessäsi kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta ja nopeuttaa jatkokommentointia, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Kommentoinnin yhteydessä keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi.

      Jokainen bloggaaja on vastuussa oman bloginsa kommenttiosion moderoinnista ja lainvastaisen sisällön poistamisesta. Emme kerää asiakasrekisteriä, emmekä varmista kommentoijan syöttämien tietojen oikeellisuutta. Voit vaikuttaa evästeiden käsittelyyn käyttämäsi selaimen tai laitteen evästeasetusten kautta. Evästeasetukset ovat selainkohtaisia, joten muutosten vaikutukset eivät rajoitu CASA Blogit verkkosivuston käyttöön ja halutut valinnat tulee tehdä erikseen jokaisella selaimella ja laitteella erikseen. Evästeiden käytön rajoittaminen evästeasetuksilla saattaa vaikuttaa sivuston toimintaan.

      Bloggaajana minulla on vastuu ja velvollisuus huolehtia asiattomien kommenttien poistosta ja minulla on oikeus ja velvollisuus luovuttaa rikosilmoituksen ohessa tutkintaan liittyvä tarvittava materiaali poliisin haltuun. Muille kolmansille tahoille ei minulla näitä eväste- ja ip-tietoja ole oikeutta jakaa, enkä näin ole tehnyt.

      Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi ja pahoittelut ettemme huomanneet tietosuojaselosteen linkin katoamista omatoimisesti. Kiitos että jätit kommenttia ja asia saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.

 3. Ihan kuin kotipizzan parmiano! Wau! On mun lempparia. 🙂 Miten sait noi upeat reunat? Mulla jää ne aina ”lötköksi”:( laitan itse tomaatit päälle tuoreena, niin tulee raikkaampi. Kiitos ohjeesta!

  1. Maria: paistoin pizzakiven päällä ja käytin grillivastusta. Ensimmäiseen pizzaan laitoin liikaa juustoa ja keskiosa ui rasvassa ja oli löysä, mutta tähän jälkimmäiseen pizzaan puolitin juuston määrän ja resepti blogissa on onnistuneemman pizzan mukaan tehty. 🙂 Hyvin kevyt kerros juustoa riittää ja reseptistä tulee siis kaksi pizzaa.

   Tomaatit eivät tuppaa pysymään leikkuu ja siirtovaiheessa pizzan päällä ja lentelevät minne sattuu. Tykkään että tomaatti on paistettu, mutta ehdottomasti ensi kerralla kokeilen sinun versiota ja laitan tomaatit vasta paiston jälkeen pizzan päälle, ei tarvitse pöydiltä poimia tomaatteja. 😀 Kokeile ihmeessä tuota pizzapohja-ainesta, tästä tuli oma suosikkini heittämällä ja nopeuttaa ruoanlaittoa kun ei tarvitse kohottaa taikinaa. 🙂

  1. italiainen pizza: Hupsis. 😀 Kiitokset että huomasit, korjaan sen heti kun pääsen kotiin koneen äärelle. 🙂

  2. Ihanan näppärä resepti. Taidan viikonloppuna kokeilla. Juuri tällaiset ruoat ovat arjen pelastus. Itselläni ei tuota luppoaikaa juurikaan ole. Kiitos. ?

   1. Pitju: kannattaa kokeilla! 🙂 Maistuu varmasti koko perheelle ja tulee parempaa pizzaa kuin pakastepohjista. Itse en jaksa enkä ehdi kovinkaan usein leipoa ja nostattaa taikinaa, tässä valmiissa pizzapohja-aineksessa nostatus jää kokonaan välistä ja valmis pizzakastike on myös todella maukas! 🙂 Täytteet oman mielen mukaan, uuniin 225 asteeseen vartiksi ja voila! 🙂

 4. Miten pizzakiveä käytetään? Olen kuullut että sen avulla saa hyvää pizzaa, osaatko sanoa mitä eroa tulee jos paistaa pizzakivellä verrattuna uunipeltiin?

  1. Kinkku-ananas: pizzakivellä tulee rapeampaa ja parempaa pizzaa. Pizzakiviä on monenlaisia ja ohut kivi sopii parhaiten tavallisen kotiuuniin. Paksut kivet taasen ovat grillaukseen parhaita, ja pizzaa voi siis tehdä myös pizzakiven avulla myös ulkogrillissä. 🙂

 5. Aika jännä, että ohjeessa kehotat laittamaan tomaatit pizzan päälle uuniin mutta kuvissa tomaatit ovat raakoja ja viimeiseksi päälle heitettyjen kinkun ja rucolanversojen päällä. Ja jep, tuo on rucolanversoa eikä rucolaa, kuten ohjeessasi väität. Laseissakaan ei taida olla viiniä vaan vettä, viinipullo on pöydällä korkkaamattomana. Miksi koet tarvetta feikata ruokakuvia? Hämmentävää.

  1. T: tomaatit eivät ole ”raakoja” vaan uunissa juuston päällä olleita. 🙂 Tomaateista osa on rucolan alla ja osa päällä, jos olet ikinä leikannut kirsikkatomaattia sisältävää pizzaa niin tiedät etteivät ne lautaselle nostaessa useinkaan pysy paikallaan vaan kellahtavat matkanvarrelle.

   Rucolanversosta olet oikeassa, epähuomiossa on tekstissä mainittu pelkkä rucola, kuvassa kuitenkin oikea tuote. Korjaan kirjoitusvirheen heti kun olen sinulle vastannut.

   Laseissa on valkoviiniä ja sitruuna bonaquaa. 2dl valkkaria ja noin 3dl bonaquaa. Kokeile itse niin näet. 😀

   Olisiko vielä jotakin muuta mikä sinua jäi mietityttämään? 😀 Eiköhän tässä ainoa feikkaaja ole sinä. Korostuneesti paheksut minua täysin kuvittelisin faktoin, vaikka oikeasti sinua tuskin edes kiinnostaa tuon taivaallista koko postaus tai sen sisältö. 🙂

  1. Ihmettelijä: osa on rucolan alla ja osa päällä. Pizzapaloja lautaselle nostaessa kirsikkatomaatin puolikkaalla on taipumusta lennähtää omille teilleen ja niitä sitten erikseen saa nostella takaisin pizzan päälle. 🙂

 6. Hei,
  pakko kysyä paria tarkennusta; mistä saa noin ohueksi viipaloitua pancettaa, Lidlistä kun on Deluxe? Lisäksi reseptissä on rucola mutta pizzassa itsessään rucolan versoja? Kirsikkatomaatit pizzoissa ei ole kypsennetty, reseptissä sanotaan että ne laitetaan ennen pizzan uuniin laittoa?
  Miten käytit pizzakiveä? Ihan yllätys että vähissä keittiötarvikkeissa sellainen on! Ja mitenhän tuo taikinamix toimii että pizzapohjassa on ilmaa vaikka taikinaa ei kohoteta?

  1. KaroP: Lidlin antipasto paketissa on noita ohuita pancettasiivuja. Varmasti muualtakin löytyy, kenties Herkusta tai ihan Prismastakin, en ole muualta koskaan ostanut niin en osaa tarkemmin sanoa. 🙂

   Pizzapohja-ainesten ohjeeseen voit tutustua tarkemmin Keskon sivuilla tai kaupassa tuotepakkauksessa. En osaa sanoa mikä on se mekaniikka miksei sitä tarvitse erikseen kohottaa.

   Pizzakiven osti mies Motonetistä. Oli tarjouksessa ja myyjä suositteli. 😀

   Tomaateista voit lukea vastauksen yllä olevasta kommenttivastauksestani.

   Rucola on rucolanversoa, kirjoitusvirhe päässyt reseptiin mutta kuvasta näkee onneksi mikä tuote kyseessä. Korjaan rucolan rucolanversoiksi reseptiin heti kun saan kommentteihin vastattua eli kohta puoliin.

   1. Kiitos vastauksesta! Vielä jäin odottamaan ohjetta siitä, miten tuota pizzakiveä käytit, grillivastus sen kanssa on minulle uusi juttu.

    1. KaroP: Pizzakivi on vähän kuin lautanen. Litteä kivi jonka päälle pizza nostetaan muotoiun / kaulinnan jälkeen ja uuniin. Uunista pois ottaessa on tärkeää ettei polta itseään. Minä onnituin hutaisemaan oikean käden ranteeseen ja siinä on todella kipeä palohaava. Mielummin siis pannukintaat kuin laput, kun tulikuumaa pizzakiveä käsittelee. Googlella löytyy paljon ohjeita pizzakiven oikeaoppiseen käyttöön, minä olen sitä vasta kerran testannut. 🙂

     1. Hei,
      olen ymmärtänyt että pizzakivi kuumennetaan uunissa jotta se tekee pizzaan rapean pohjan eikä sitä saisi ottaa kesken pois (jäähtyy ja voi myös haljeta), eli pizza pitäisi saada lastalla sen päälle uuniin. Pizza pitäisi käsittääkseni paistaa juuri pohjasta, näin kiven avulla, siksi ihmettelen tuota grillivastusta, toimiiko se? Ja miten se ei polta tomaatteja, jos paistoaika on noinkin pitkä?

     2. KaroP: hyvinkin mahdollista, tulikuuma kivi halkeaa helposti ja siksi onkin tärkeää jäähdyttää se ennen pesua. 🙂 En ole ehtinyt perehtymään käyttöohjeisiin vielä sen kummemmin, mutta ensikertalaisen tuurilla kivi ei ainakaan nyt ekalla kerralla haljennut pizzojen paistamisen välissä. 😀

      Grillivastuksella olen tehnyt ennenkin pizzaa, tulee rapeampaa, ja sen vuoksi tällä toiminnolla myös nyt paistoin. Pizzasta tulee kiven päällä ehkäpä ihan samanlaista tavallisellakin paisto-ohjelmalla, tätä en ole kokeillut kun todiaan yhden kerran vasta olen pizzakiveä käyttänyt. 🙂

 7. Minkä muotoinen pitsakivi sulla on käytössä? Teetkö aina pyöreitä pitsoja ja miten olet saanut noin tasaisen pyöreän reunan! Itse en saa koskaan tuon näköistä, vaan muoto on ameebamainen. En ole koskaan kokeillut valmista taikinaa, mutta tämän perusteella voisin kokeillakin! Mä teen pohjan aina 00-jauhoista ja nostattamalla taikinan. Mulla on ohuehko pitsakivi ja normaalia uunia kuumemmaksi lämpenevä uuni, sopii täydellisesti pitsan valmistukseen, vaikka en ole kyllä noin täydellisen pitseriapitsan näköistä onnistunutkaan saamaan. Jatkan harjoittelua. Rucolasta en oikein pidä, mun kurkkuun tarttui kerran pitkä rukola ja tuli paniikki.
  Hyviä pitsahetkiä!

  1. Liv: pyöreä kivi on ja meillä myös loistava uuni. 🙂 Pizzakiviä ilmeisestikin on montaa eri kokoa, meidän kivi mahtuu juuri ja juuri uuniin, mutta esim äitini lattialiesimallin uuniin ei alkuunkaan. 🙂 Pizza ei ole täydellisen pyöreä enkä sellaista yrittänytkään tavoitella, käsillä painelin taikinaa ja käytin apuna Iittala Kartio-lasia, koska kaulinta en omista. Tuo taikina muovautuu todella hyvin, kannattaa kokeilla! 🙂

 8. Hei Miia,
  Voisitko lisätä kuvan pizzakivestä postaukseesi? En ole itse sellaista koskaan käyttänyt ja mielenkiintoni heräsi. Pizzafanina kiven hankinta saattaisi olla viisasta.

  Kiitos!

  1. Linnea: Googlesta löytyy paljon vinkkejä ja ohjeita pizzakiven käyttöön. Kannattaa lukea ainakin tämä K-Raudan artikkeli, vaikutti äskeisen silmäilyn perusteella varsin pätevältä. k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/grillaus/pizzakivi-ohjeet-pizzakiven-kayttoon

   Pizzakivestä teen oman postauksen kunhan kokemus tästä vähän karttuu ja minulla on enemmän mistä kertoa. Tässä reseptissä tuo pizzakivi ei ole pääosassa, pizzasta tulee taatusti hyvää ilman pizzakiveäkin. 🙂

 9. Ihanan kärsivällisesti olet Miia vastannut jotenkin omituisen negatiivisiin kommentteihin. Meitä on moneen junaan. Tsemppiä ja mukavaa kesän jatkoa!

  1. MiraP: kiitos tsempistä! 🙂 Nämä pari tiettyä ihmistä aina silloin tällöin innostuvat ja yrittävät erinäisten nettiyhteyksien avulla antaa sellaisen mielikuvan että ikäviä kommentteja tulisi useammalta. Nykypäivän teknologia vaan on sellainen että tälläinen vaatii melkoisia taitoja, joita näillä parilla kommentoijalla ei ole. Siirtyvät kohta taas toisiin blogeihin mylvimään, kunnes löytävät jotakin uutta minun blogista mistä keksivät provokatiivista kommentoitavaa. Ikävä someilmiö, mutta niinhän se on ettei pullasta saa vain rusinoita, vaan pitää hyväksyä koko paketti nettitrolleineen päivineen. 🙂

   Aurinkoista torstaita! ?

 10. Hei,
  on varmaan ilmiselvää miksi tässä postauksessa kommenteissa ihmetellään, kuvien pizza on täydellinen kopio kotipizzan Parmiamo – pizzasta – näytin kuvan (pelkän kuvan) myös miehelleni ja kysyin mikä pizza? Parmiamo, sanoi heti. Sen takia satelee tarkentavia kommentteja valmistustavasta, niihin jos jaksaisi vastata tyhjentävästi (esim. aiempi kysymykseni kuinka tomaatit eivät pala grillivastuksen alla, vaan näyttävät pikemminkin kypsentämättömiltä, jäi vaille vastausta), loppuisi ihmettely varmasti siihen. Hyvä keino reseptipostauksiin on lisätä kuvat valmistusvaiheista, se lisää itseasiassa mielenkiintoa postaukseenkin!
  Kommentoin aina tällä samalla nimimerkillä, joten toivon ettei kysymyksistäni huolimatta minua lueta näihin trolleihin.

  1. KaroP: Niin, täytteethän tosiaan ovat samanlaiset – pizzakastike, juusto, ilmakuivattu kinkku, puolitettu kirsikkatomaatti ja rucolanverso. Se ei kuitenkaan tee minun kotona tehdystä pizzasta Kotipizzaa. Sama kuin sanoisit että kanaa ja ananasta sisältävä kotona tehty pizza olisi vaikkapa pizzerian Alla Pollo, koska samat täytteet. Eihän tuossa väitteessä ole tolkkuakaan, kuten itsekin varmasti tiedostat. 🙂

   Suosittelen sinuakin kokeilemaan tätä reseptiä, mikäli nuo täytteet ovat sellaisia että sopivat ruokavalioosi (eli et ole esim vegaani tai keliaakikko) ja niistä edes hitusen pidät. Tulee todella hyvää pizzaa ja ainakin kiertoilmauunissa grillivastuksella Motonetistä ostetun pizzakiven päällä myös täysin identtisen näköistä. 🙂 Testaa ja ylläty, voit tarjoilla miehellesi ”Kotipizzaa” sitten sinäkin. 🙂

  2. KaroP: unohdin vastata tomaattiaiheiseen kysymykseesi. 🙂

   Tomaatin kuori ei uunissa mustu vartissa jos se ei ole kiinni paistopinnassa. Tämän voit itsekin todeta, tee jokin uunissa valmistettava ruoka johon laitat halkaistuja kirsikkatomaatteja vuoan alle ja ruoan päälle. Päällä olevat tomaatit ”kalttaantuvat” eli tomaatin kuori napakoituu ja sisältö luiskahtaa ulos kuoresta haarukalla kevyesti painamalla. Tuoreelle tomaatille niin ei käy. Alimmaisena vuoassa olevat tomaatit saattavat tummua niiltä kohdin kun osuvat vuokaan.

   Teen todella paljon uuniruokaa jossa tomaatteja, kokemusta on monenlaisesta tomaatinkypsytyksestä täytteillä sekä ilman. 🙂

 11. Jessus mitä narinaa ja pilkunviilausta!Herkullisen näköinen pizza,itse meinaan myös hommata pizzakiven,niin paljon hyvää olen siitä kuullut.
  Tomaatti ei todellakaan mustu uunissa,itse käytän uuniruoissa jatkuvasti tomaatteja.

  1. Nanna: pizzakivi kannattaa hankkia, on todellakin maineensa veroinen ja tekee pizzasta koostumukseltaan parempaa. 🙂 Tomaatti ei tosiaan tummu uunissa paitsi jo tuntikausia paistelee, rakastan tomaattia ja sitä meillä syödään melkein joka päivä jossakin muodossa, nam! 🙂

 12. Ois ollut mielenkiintoista nähdä nuo työvaiheet. Kannattais jakaa kyllä kuvia niistä.

  Rakastan pizzaa ja ois ollu kiva oppia kuvista tuon pizzakiven käyttöä, vaikka joo Googlesta löytyy niinku kerroit.

  Itse ajattelen, että jos luen blogista ruokapostauksen niin siitä löytyisi sit tarvittava info. Ettei tarttis Googlesta hakea erikseen.

  1. Teija: Pizzakiven käyttö oli sivuseikka, eikä siihen kannata takertua. Viimeksi kommentoit uudenvuodenjuhla-aiheeseen postaukseeni ja kyselit kärkkäästi lisätietoa pitopalvelusta nettitrollien vanavedessä. En tiedä millä asialla oikeasti blogissani vierailet ja koska selvästi olet tyytymätön etenkin ruokaa sivuaviin postauksiin, niin suosittelen etsimään mielekkäämpää luettavaa toisaalta.

   Aurinkoista kesän jatkoa! ☀️

 13. Nämä marisijat ei näköjään kokkaa itse mitään. Itse laitan makaronilaatikon päälle tomaattisiivuja eikä ne pala vaikka laatikko on uunissa sen 50 min 200 asteessa.

  1. Kokkaaja: Tässä on taustalla yksi tietty tapaus joka on huseerannut ja häiriköinyt jo usean vuoden ajan, eikä se valitettavasti rajoitu enää pelkästään blogin kommenttiboksiin. Rikosilmoitus on tehty ja asia etenee, sen verran vakavia asioita on tämä kyseinen henkilö viime päivinä tehnyt etten enää katso yhtään läpi sormien tuota hänen touhuaan.

 14. Huomenta! Kiitos kivasta ruokavinkistä; taidan kohtapuoliin lähteä kauppaan ja tehdä lauantain kunniaksi tätä pizzaa mutta ilman lihaa ?Kivaa viikonloppua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *