Lihapullapasta – Koko perheen suosikkiruoka

Lihapullapasta on yksi meidän perheen lemppareista. Helposti ja nopeasti valmistuva ruoka maistuu lapsille ja aikuisille, ja myös useampana peräkkäisenä päivänä – omasta mielestäni lihapullapastan maku vaan paranee kun se saa yön yli lepäillä laakereillaan maustumassa jääkaapissa. Siksi teenkin lihapullia ja kastiketta aina tuplasatsin ja näin saan myös vapaata päivittäisestä ruoanlaitosta. 🙂

Lihapullapasta koko perheen suosikkiruoka resepti Omakotivalkoinen

Lihapullapasta – Koko perheen suosikkiruoka

4 annosta

Lihapullat:

 • 300g jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 1dl korppujauhoja
 • 2dl kermaviiliä
 • 1kpl kananmuna
 • tilkka öljyä
 • ripaus suolaa
 • mustapippuria
 • paprikamaustetta

Laita kermaviili kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauho. Anna imeytyä. Kuori ja pilko sillä aikaa sipuli. Kuullota sipuli pannussa öljyssä. Lisää jauheliha, kuullotettu sipuli, muna ja mausteet kermaviiliseoksen joukkoon ja sekoita huolella.

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele lihapullat kämmenien välissä muotoonsa. Voit käyttää apuna myös lusikkaa. Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista kypsiksi uunin keskitasolla 200°C noin 25 min.

Kastike:

 • 2kpl valkosipulinkynttä
 • 1 sipuli
 • tilkka öljyä
 • 400g Mutti tomaattimurskaa
 • 1 rkl punaista pestoa
 • ripaus suolaa
 • mustapippuria
 • 1/4 persilja (tuoreyrtti)

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada tilkka öljyä kattilaan ja kuullota sipulit.

2. Lisää tomaattimurska ja punainen pesto, anna hautua 15 min.

3. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Silppua joukkoon tuoretta persiljaa, sekoita hyvin.

4. Nostele lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 min. Keitä tässä välissä myös pasta valmiiksi.

5. Kaada lihapullakastike keitetyn pastan joukkoon ja sekoita. Raasta päälle pecorino-juustoa ja koristele tuoreella persiljalla.

VINKKI: Jos haluat ruoasta juhlavamman, voit lisätä valmistuksen puolivälissä (kohdan 2. jälkeen) 2dl punaviiniä kastikkeen joukkoon. Anna tällöin viinin poreilla hetki ennen mausteiden lisäämistä.

Lihapullapasta koko perheen suosikkiruoka resepti Omakotivalkoinen

Jos et ole lihan ystävä, voit jättää lihapullat pois tai korvata ne kasvis- tai mifupyöryköillä. Olen kokeillut kastiketta valmiiden kasvispyöryköiden kanssa kerran ja niiden porkkanainen maku ei tomaattisuuden joukossa hivellyt makuaisteja – en kokeile toiste. 🙂 Suosittelenkin kasvisruokailijoille mausteisia mifupyöryköitä tai ihan vaan au naturellina – tomaattikastike toimii pastan kanssa täydellisesti myös ilman mitään höysteitä. 🙂

Aurinkoista ja iloista torstaita kaikille!


Lue myös: ➤ Maailman paras makaronilaatikko

3 kommenttia “Lihapullapasta – Koko perheen suosikkiruoka

 1. Tämä on todellakin ihana ohje. Kokeilemisen arvoinen vinkki: lihapulia ei tarvitse kypsentää ensin uunissa, ne voi laittaa kypsymään suoraan kastikkeeseen. Se antaa kastikkeeseen vielä enemmän makua ja pullat pysyvät supermehevinä.

  1. Martta: Tuokin on hyvä idea ja ruskean- tai kermakastikkeen joukossa usein kypsennänkin lihapullat suoraan. Ne jäävät sisältä ihanan pehmeiksi. <3 Tämän reseptin kastikkeesta tulee mielestäni parempaa hieman lyhyemmällä haudutusajalla ja siksi paistan lihapullat uunissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *