-7 kiloa – Kevennyskuurin päätöspostaus & yhteenveto

Raskas ja erityislaatuinen kevät toi tullessaan lisäkiloja, jotka toukokuussa päätin karistaa pois. 5 kilon kevennyskuurini on nyt ohi ja 8 viikon aikana sain noin 7kg keväällä kertynyttä rasvaa ja nesteitä katoamaan ruokavaliomuutoksella ja hieman liikuntaa lisäämällä. Tässä päätöspostauksessa näette lopputuloksen ja koosteen kadonneista senteistä!

7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen
7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen

Lopputulos: -7kg keveämpi

Alunperin tarkoitus oli keventää ilman painontarkkailua, sillä en ole vuosiin omistanut vaakaa. Kevennyskuurin seuranta olotilan, mittanauhan ja vaatteiden istuvuuden avustuksella osoittautui kuitenkin haasteelliseksi, sillä lämpimät kelit, nestetankkaus ja joustava trikookangas ovat huono yhdistelmä. Ensimmäisen viikon aikana keskivartalon pöhötys väheni selkeästi, mutta sen jälkeen tuntui useampi viikko siltä ettei mitään muutosta tapahdu, joten päädyin kysymään ystävältäni vaakaa lainaksi.

Lähtöpainosta minulla ei tosiaan ole varmuutta, mutta lopputuloksen ja kaventuneiden senttien perusteella veikkaisin että painoni oli kivunnut niinkin korkealle kuin 58 kilon kieppeille. Tämän viikon maanantaina ystäväni lainavaaka näytti 51kg, joten oma arvioni on että noin 7 kiloa suurinpiirein on lähtenyt ylimääräistä rasvaa ja nesteitä. Alla vielä mitat ja 8 viikon aikana tapahtunut muutos:

 • Rinnanympärys: 88cm ➤ 84cm (-4cm)
 • Rinnan alta: 71cm ➤ 67cm (-4cm)
 • Vyötärö kapeimmasta kohdasta: 69cm ➤ 63cm (-6cm)
 • Lantio: 94cm ➤ 86cm (-8cm)
 • Reisi: 60cm ➤ 54cm (-6cm)
 • Polven yläpuolelta: 38cm ➤ 35cm (-3cm)
 • Pohje: 34cm ➤ 32cm (-2cm)
 • Käsivarsi: 22cm ➤ 19cm (-3cm)
7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen
7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen

Puolikiloa viikossa!

Haluan samantien sanoa myös sen, että pituuteni on 158cm ja siihen nähden painoni on edelleen täysin terveellä tasolla, kuten oli myös 58 kiloisena ennen kevennyskuurin aloittamista. Numeroissa ilmoitettua lukemaakin tärkeämpää on aina kuunnella omaa kehoa ja olotilaa. Liian nopea laihdutus ei ole koskaan hyvä asia ja itse olen sitä mieltä että -500g viikkovauhti on optimaalisin kaiken ikäisille ja kokoisille. Tuossa tahdissa vointi pysyy ruokavalion säätämisestä johtuvaa henkistä harmitusta lukuunottamatta hyvänä ja myös iho kutistuu kadonneiden senttien ja grammojen kanssa samassa tahdissa. ♥︎

Kevennyskuureihin ja elämäntapamuutoksiin kannattaa aina asennoitua pitkäjänteisesti ja unohtaa kokonaan kituuttaminen ja kiire. On parempi keventyä hitaasti ja tasaisesti, kuin voimakkaasti jojoillen – näin uudet ruokavalio- ja liikuntatavat tulevat osaksi omaa rutiinia ja paino ei helpolla lähde tulevaisuudessakaan nousuun.

Poikkeuksellinen kevät oli minulle monilta osin raskas. Vaikka töitä onkin riittänyt ja siltä osin ei stressiä ole tarvinnut kantaa, kävi kokoaikainen kotona oleilu, tytön etäköulun haasteet ja läheisen vakava sairastuminen raskaaksi ja vaikutti arjen rutiineihin ja ruokailutapoihin. Kun elämänsisältö supistui neljän seinän sisälle ja päivän paras huvitus oli herkuttelu, ei ihmekään että paino alkoi nousta. Myös liikuntaharrastusten vähentyminen vaikutti epäsuotuisasti ja minun olisi pitänyt säätää heti ruokavalioni passiivisempaan arkeen sopivaksi. Tätä en kuitenkaan tehnyt ja lopputuloksen tiedättekin miten siinä sitten kävi. 🙂

7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen
7 kilon painonpudotus laihdutuskuuri hyvinvointihaaste Omakotivalkoinen

Ruokavalio on kaiken A ja O!

Syömisistäni ja vuorokauden kalorimääristä on kyselty todella paljon ja Instagramissa en ole vieläkään ehtinyt vastaamaan kaikille lisäinfoa kysyneille – tätä pyydän nöyrästi anteeksi! ♥︎ Ruokavaliostani tiputin pois herkut ja kaiken ns. ylimääräisen, keskittyen salaatteihin, kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin. Myös kanaa söin useamman kerran viikossa eri muodoissa ja lohta pyrin kerta viikkoon syömään uunijuuresten kanssa. Ruokapuolesta koostan teille erillisen postauksen ensi viikon aikana, jossa avaan myös vuorokaudessa nauttimiani kalorimääriä ja muuta asiaan liittyvää.

Nyt minä alan valmistautua odotettuun ja ihanaan illanvietto-ohjelmaan ja kenties jaan Instagramiin muutaman kuvan ja videon menojalan vipatuksesta ja skoolailuista! 🙂

Ihanaa perjantaita kaikille!

Lue myös: ➤ 5 kilon kevennyskuuri – Viikkoraportti


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “-7 kiloa – Kevennyskuurin päätöspostaus & yhteenveto

 1. Moi, olen sun kanssa just saman kokoinen, nyt 57 kg ja 157cm. Jokunen kilo sais hävitä, niin olo olisi mukavampi. Oletko jo laittanut kevennyskauden ruokailuohjeita johonkin ylös, olisi mukava yrittää valmiilla ohjeilla keventää oloa.

  1. Mari: en ole vielä julkaissut postausta ruokavalioon liittyen, se on tulossa kunhan ensin sanotan ajatukseni sellaiseen muotoon että pystyn nostamaan esille myös #kehorauhan (tarkoittaen että myös normaalipainon rajoissa olevilla on oikeus pudottaa muutama kilo sekä kertoilla omasta ulkonäöstään). Sain melkoisesti negatiivista palautetta kevennysprojektiini liittyen ja erityisesti Instagramin viestiboksi kävi kuumana, halusin ottaa pienen aikalisän ja tarkastella johtuuko soraäänet aidosti postauksestani ja tavastani ilmaista asioita, vai jostain muusta. Joskus on hyvä bloggaajankin kurkistaa peiliin ja miettiä mikä meni pieleen vai menikö mikään. Kaikkia ei koskaan voi miellyttää eikä sitä pidä yrittääkään, mutta monesti kritiikin joukossa on totuuden jyvänen mukana vaikka tunteella ja intuitiolla netissä ajatuksia vaihdetaankin. 🙂 Viikonloppuna oikoluen ja muokkaan postauksen julkaisukuntoon ja viimeistään tiistaihin mennessä sen ajattelin julkaista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *