Kirppislöytöjä – 3 kaunista mekkoa & naisellisempi tyyli

Kotona neljän seinän sisällä trikoovaatteissa vietetty kevät sai aikaan sen, että aloin kaipaamaan pukeutumiselta jotain uutta ja raikasta. Farkut ja raitapaita -lookista tykkään kyllä edelleen, mutta rinnalle halusin vaihtelua naisellisempien mekkojen ja korkkareiden muodossa. Olen tehnyt hyviä löytöjä kesäkirppareilta ja tässä olisi 3 kirppikseltä tänä kesänä bongaamaani mekkoaarretta asukuvien ja sateen kasteleman hiuskuontalon kera! 🙂

Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen

Naisellisempi tyyli

Olen aina rakastanut mekkoja, mutta mukavuudenhaluisena ne jäivät vähälle käytölle tai jopa kokonaan käyttämättä. Vuosikausia sitten luovuin mekkokokoelmastani ja siivosin vaatekaappini niin että jäljelle jäi vain sellaisia vaatteita joita säännöllisesti käytän. Yhden mustan mekon säästin ja sen avulla olen ratkonut monet asukoodit ja -tarpeet.

Joustavissa neuleissa ja jumppahousuissa vietetty kevät katkaisi kamelin kaulan ja sai minut havahtumaan siihen tosiasiaan, etten todellakaan tahdo viettää jokaista päivääni arkisissa trikoissa tai farkuissa. Lannerangan rappeuma ja nilkkojen vaivat eivät minulla koskaan korjaudu ja nyt vielä kun pystyn, niin haluan nauttia korkkareista ja mekoista, naisellisesta pukeutumisesta ja kaikesta ihanasta ja kauniista. ♥︎ Elämä eletään vain kerran!

Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen

Esprit hapsumekko 5€

Helsingissä Aleksis Kiven kadun laidalla sunnuntaisin järjestettävästä Dallapénpuiston kirppiksestä löytyi kaksi upeaa mekkoa. Tämä Espritin ihana hapsumekko oli rakkautta heti ensimmäisellä vilauksella ja tykkään sen hieman 40-lukua henkivästä lookista. Helman mitta minua alkuun vähän mietitytti, mutta onneksi en jättänyt tätä aarretta sen takia ostamatta. Mekko istuu päälle kuin hansikas ja helmakin on säädyllisen mittainen. 🙂

Tämä mekko oli päälläni kun lähdin tyttöporukassa juhlistamaan kesää ja uskon että sille löytyy käyttöä vielä moneen otteeseen, etenkin pikkujoulusesongin lähestyessä. Mekossa on juuri sopivasti “sitä jotakin”, ei mitään liikaa eikä liian vähän. Odotan jo innolla seuraavaa mahdollisuutta pukea tämä kirppisaarre päälleni. ♥︎

Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen

Pitsimekko 1€

Tämäkin ihana kaksikerroksinen pitsimekko löytyi Dallapénpuiston sunnuntaikirpparilta. Merkkiä ei kirppismyyjä muistanut, eikä pesulapussakaan ollut mitään minkä perusteella asiaa voisi arvailla. Mekko oli jäänyt käyttämättä ja siinä oli vielä muovinen hintalappulenksukin paikallaan. Mekko joustaa jokaiseen ilmansuuntaan ja on todella mukava päällä.

Pitsisen kankaan alla on ihonsävyinen liukaspintainen mikrokuitukankainen “sisämekko” ja ensimmäistä kertaa vastaan osui sellainen ihonsävy, joka oikeasti sopii minulle ja näyttää siltä miltä pitää. Yleensä vaatteiden ihonsävyiset osiot ovat olleet liian tummia ja selkeästi ruskettuneemmalle iholle suunniteltuja.

Tämä mekko on mielestäni juhlavampaan menoon ja odottaa vielä käyttövuoroaan. Tokihan se olisi passeli ihan perinteiseenkin illanviettoon, mutta itse koen etten olisi täysin sinut asussani jos muilla on jalassaan farkut ja minulla tämä korkkarit parikseen vaativa pitsimekko. 😀

Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen
Asukokonaisuus musta mekko korkkarit kirppislöytö Omakotivalkoinen

Samsoe Samsoe -mekko 5€

Selästä avonainen hulmuhelmainen Samsoe Samsoen mekko löytyi Tuusulan Femmatorilta ja maksoi vaivaiset 5 euroa. Mekko vaikutti täysin käyttämättömältä ja mietin mahtaako shifonkimaisen kankaan vekit kestää pesua. Otin kuitenkin riskin ja pistin mekon pesuun 30°C lämpötilaan – kuivuttuaan se oli kuin kaupan henkarista napattu, vekit olivat paikallaan ja kangas laskeutui rypyttömästi ja kauniisti.

Tämä mekko on lempparini ja ballerinojen kanssa olen sitä ulkoiluttanut jo monesti. Kenkiä vaihtamalla asukokonaisuuden juhlavuutta on helppo säätää – ballerinojen kanssa mekko sopii hyvin tavalliseen arkeen ja korkkareilla se taipuu vaativammankin asukoodin juhla-asuksi.

* * *

Kuvissa jalassani olevat korkkarit tilasin Booztin kesäalesta kaksien muiden korkkareiden kanssa. En osannut valita niiden väliltä, joten päätin tilata kotiin sovitukseen ne kaikki, enkä sitten raaskinut yksiäkään palauttaa. 😀 Korkkareista teen teille erikseen postauksen ensi viikolla, sillä haluan samalla näyttää teille erilaisia asukokonaisuuksia, joita korkkareiden kanssa yhdistelen.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille & huomiseen!


Lue myös: ➤ Katsaus vaatekaappiin – Capsule Wardrobe 365

11 kommenttia “Kirppislöytöjä – 3 kaunista mekkoa & naisellisempi tyyli

 1. Todella kauniita mekkoja ja aivan ihanat kengät! Itse päätin myös pitää enemmän korkkareita ja lyhyttä helmaa kun on ainakin vielä siihen sopivat sääret! Jotenkin sitä tuossa 30 kieppeillä muuttui mukavuudenhaluisemmaksi ja tallasi tennareissa. Nyt kun 40 lähenee muistinkin taas miten mieli ja itsetunto kohenee kun laittaa korkkarit jalkaan. Ei tarvitse enää yrittää mitään, olla vaan ja nauttia! Oikein hyvää kesää sulle ja täytyy kyllä onnitella lehmänhermoista, että jaksat älyttömän huonosti käyttäytyviä kommentoijia.

  1. Dalia: Samanlaisia fiiliksiä minullakin. 🙂 Mekot ovat todella kivoja, mutta koin että ne ovat vaivaalloisia muiden vaatekappaleiden osalta. Viileällä säällä pitää sulloutua sukkahousuihin ja jos on mustelmia säärissä, niin sukkisten on oltava peittävät ja mielellään mustat, mitkä taas eivät kaikkien mekkojen kanssa toimi. 🙂 Sukkisten ystäväkään en ole, tai en ollut ennen kuin ostin ensimmäiset Wolfordin sukkikset. Ne eivät nimittäin valu ja ovat kestävätkin vielä, ei tarvitse pelätä että kynsi menee läpi, eikä kantaa varasukkiksia mukana. 😀

   Korkkareita käytin joskus paljonkin nuorempana, mutta nilkkojen takia vähensin niillä kävelyn ihan minimiin. Keväällä kotona istuessani päätin että asiaan tulee muutos ja vielä kun pystyn niin otan kaiken ilon irti korkkareista ja syksyksi haluan korolliset nilkkurit vielä jonon jatkoksi. 🙂 Lenkkareissa ehtii kävellä kyllä takuulla myöhemminkin, joten helmat heilumaan ja korkkarit jalkaan! 🙂

   Aurinkoista ja ihanaa kesää! ☀️

 2. Minä tykkään tuosta ensimmäisestä mekosta todella paljon ja sitten tuosta viimeisestä. Pitsimekkoja en ole ikinä tykännyt pitää sitten lapsuuden. Kivoja mekkoja löysit kirpparilta ja varmasti ovat kestäviä. Korkkareilla en itse osaa kävellä, mutta ehkä siihenkin oppisi.

  1. Pitju: Tuo pitsimekko oli vähän villikortti ja sitä en vielä ole ulkoiluttanut kun vaatii mielestäni juhlavamman menon. 🙂 Suosikit ovat minullakin samat, pitkä mekko on ollut päällä jo monesti ja sopii hyvin arkeenkin jos jalkaan laittaa ballerinat. Ja kirppikseltä löytämäni nahkatakin kanssa se on tosi kiva, nuorekas ja silti asiallinen ja siisti. 🙂 Minulla oli jalassa perjantaina Clarksin melko matalat korkkarit jotka ovat tosi hyvät jalassa eivätkö tunnu yhtään ”korkkareilta”. Askellus on luonnollinen eikä tullut jalat edes kipeäksi mistä yllätyin, sillä kaupungin katuja tuli käveltyä melkoisesti. 🙂 Jos oikein muistan, korolla on korkeutta vain 5cm, mutta näyttävät silti korkkareilta ja nätiltä jalassa. 🙂

 3. Tosi kivoja löytöjä! Oma suosikkini näistä on tuo viimeinen, midi mittainen. Siinä on tosi kaunis, avonainen selkä ja se sopii sinulle kauniisti.
  Itse olen monesti yrittänyt sovittaa vastaavan tyylistä, mutta todennut että oma rintamukseni ei pärjää ilman liivejä ja olo on epämukava, jolloin avoimet selkämykset ei vaan toimi.. :/

  1. Amy: Monilla alusvaatemerkeillä on sellaisia liivejä, joissa selkä jää avoimeksi ja olkaimet ikäänkuin kiertävät olan ympäri. Tälläinen voisi olla toimiva ratkaisu?? Ne liimapintaiset irtokupit eivät ole minusta hyviä, eivät pysy paikallaan koko iltaa ja muutenkin ovat epämukavat. Myös kinesioteipin avulla voi lisätukea tehdä, tässä kuitenkin on tärkeää että iho kestää teipin liimaa ja kannattaa koetestata ennen varsinaista käyttöä. 🙂 Ystäväni juuri perjantaina suositteli kinesioteippiä, hänellä oli sellainen toppi jonka selkämys kuulsi läpi, eikä halunnut liivejä näkyville. Pysyi hyvin koko illan ja teipit oli tukevat myös tanssilattialla. 🙂

 4. Siis oletpa onnistunut tekemään hyviä löytöjä kirppikseltä! 🙂 Kaikki mekot ovat todella kauniita, erityisesti eka ja kolmas ihan suosikkeja! Itsekin iloitsen jos satun löytämään kirpparilta hyviä ostoksia, kukkaro ja luonto kiittävät.
  Ihanaa heinäkuista viikkoa ja kiitos mukavasta blogistasi! 🙂

  1. Maija_: Kiitokset! 🙂 Mekkoja löytää kirppiksiltä aina tosi hyvin. 🙂 Silmäni aina hakeutuu kohti mustia mekkoja kirppiksillä seikkailessa ja tuolta Dallapenpuiston ulkokirpparilta olisi löytynyt vaikka millaisia aarteita. 🙂 Parasta on se että hinnat ei päätä huimaa ja mekot voi palauttaa takaisin kiertoon jos eivät olekaan sopivia tai muulla tavoin istu hyvin. 🙂

   Aurinkoista ja ihanaa kesää! ☀️

 5. Ootpa tehnyt hyviä löytöjä! 🙂 Suosikkini on kolmas, tosi tyylikäs ja asustamalla eri tavoin voi muuttaa paljon mekon ilmettä. Sopii vaikka mihin juhlaan ja arkeen.
  Ensimmäinen passaa tosi hyvin varmasti juuri vaikka tanssimiseen myöhälle yöhön ja keskimmäinen formaalimpiin juhliin, esim. häihin. Huippulöytöjä ja kiva postaus!

  1. Sini: pitkä mekko on todella hyvä löytö, eilenkin se oli päälläni ja ballerinojen kanssa on sopivalla tavalla arkinen. 🙂 Hapsuhelma on enemmän bilemekko kuten sanoit, sen kanssa kirppiksellä puntaroin mahtaako olla liian minimittainen, mutta ihan ok on helman pituus, puoleen reiteen. 🙂 Sunnuntaina taas menen uudelleen Dallapenpuiston kirppikselle jos sää suosii. Sateella siellä ei myyjiä ole, mutta aurinkoisella säällä puisto on ihan täynnä kirppismyyjiä ja monenlaisia aarteita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *