Etsinnässä kahville sopiva lasi

Blogiani pitempään lukeneet tietävät, että olen jo vuosia etsinyt vitivalkoisia ja muotoilultaan silmääni miellyttäviä moderneja kahvikuppeja, mutta ainut potentiaalinen vaihtoehto on tähän mennessä ollut Serax Base -malliston korvaton kuppi, jonka valmistus on ikävä kyllä lopetettu ja saatavuus siksi äärimmäisen huono. Varavaihtoehtona olen alkanut harkitsemaan kuumaa kestäviä läpinäkyviä laseja ja Bodumin Pavina-sarjan 4,5dl kokoiset kaksikerroksiset lasit ovat parhaillaan harkinnassa…

Bodum kuumajuomalasi kahvilasi Omakotivalkoinen
Bodum kuumajuomalasi kahvilasi Omakotivalkoinen

Iittalan pelkistetty Kartio-sarja olisi ulkoisesti optimaalisin, mutta kyseiset lasit eivät ole suunniteltu yli 70-asteisille juomille, joten seuraavaksi paras vaihtoehto on Bodumin Pavina. Toivoisinkin nyt teiltä apua – onko teillä kenelläkään olla kokemusta näistä kyseisistä laseista ja kestävätkö ne naarmuuntumatta toistuvaa konepesua? Ensi lauantaina olisin järjestämässä pienet illanistujaiset ja siihen mennessä olisi tarkoitus hankkia uudet kahvi- ja teelasit. Myös vinkkejä muista hyvistä vaihtoehdoista otan mielelläni vastaan! 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

14 kommenttia “Etsinnässä kahville sopiva lasi

 1. Hobstar! Tarpeeksi tukeva ja paksu, riittävä vetoisuus eikä polttele sormia kuuman juoman kanssa (voi yläosasta pitää kii). Noissa näyttää muotoilu sille että pakko ottaa kunnon otteella kiinni ja polttaa kämmenensä

  1. Tanja: onko Hobstarilla sileäpintaisia laseja? Ne kristallimaiset eivät ole ihan sitä mitä haen. Ovat kuulemma todella laadukkaat nuo Hobstarit. ❤️

 2. Eva Solon lasit, jotka tyyliltään ovat hyvin samantyyliset kuin Kartiot, kestävät myös kuumaa.
  https://www.evasolo.com/en/on-the-table/glass-and-wine/tumblers/tumbler/567438/
  Meillä on ollut käytössä jo pitkään laseina, oikein hyvin ovat kestäneet konepesun naartumatta.

  Mutta vaikka lasi kuuman kestääkin, kun ei ole korvaa, tai kaksikerros-rakennetta, kuumuu lasin ulkopinta silloin kuin sisältönä oleva juoma on kuumaa, joten kahvikupeiksi ei nämä mielestäni sovi. Mutta ovat näppärät esim. kun teemme jälkiruuaksi cafe affogatoja, eli jäätelöpallon päälle kuumaa espressoa. Ja suurimman osan aikaa ihan tavallisina arkilaseina.

  1. HMV: nuo Eva Solot on ihanat, muoto just sellainen mitä haluaisin. Harmi ettei ole 2-kerroslasia, juon teen 85-asteisena ja tarvitsisi melkein korvan jotta voi pidellä lasia. Täytyy laittaa kuitenkin korvan taa, ovat niin kivannäköiset. 🙂

 3. Meiltä löytyy Bodumin lasit muistaakseni 3,6dl kokoisina. Ovat olleet reilu puoli vuotta käytössä, eivät siinä ajassa miksikään menneet. Tyytyväisiä ollaan, mies ei suostu enää juomaan mistään muusta mukista/lasista.

 4. Hei,
  Meillä on noi Bodumin matalimmat lasit, mutta ne jäänyt lähinnä gin tonic -laseiksi, koska ne on jotenkin liian pyöreät käteen ja hanskat jokapäiväiseen käyttöön.
  Työpaikalla on sellaiset perinteisin juomalasin malliset kahvilasit, jotka kestää kuumuutta ja ne on hyvät käteen eikä naarmuunnu. Googlaapa vaikka latte macchiato lasit. Tosin en usko, että nämä juomalasit läpäisee sun esteettiset vaatimukset😀

  1. Vakkarilukija: monet lattelasit on sellaiset ”uralliset” eli niissä on pystykuviointi vähän kuin timanteissa. Niiden koen olevan liian ”kristilliset” ja juhlavat. Sileäpintainen peruslasi onkin vaikeampi löytää joka kestäisi myös kuumaa. Tuo Bodum on muodoltaan riittävän pelkistetty ja kaksikerroksisena sen ei pitäisi tuntua kuumalta kädessä. Täytyykin etsiä mistä niitä löytyisi ja kokeilla miten ne istuu omaan käteen. Liian iso ja pyöreä lasi on kurja, etenkin jos vielä painaa. Kiitos kokemuksesi jakamisesta! ❤️

 5. Ystävällä on villeroy&bochin,artesano hot beverages lasit.
  Yksinkertaisen kauniit.Niissä tämä tuplalasisysteemi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *