Apu hiustenlähtöön -Kokemuksia Cutrin Bio+ Scalp Therapy tuotteista

Runsas hiustenlähtö on aiheuttanut huolta jo pitkään ja helmikuussa tilanne paheni merkittävästi. Tukkaa irtosi todella paljon ja lattiakaivon kannen päälle kertyi jokaisen pesun jäljiltä kourallinen hiusta. Naiset eivät useinkaan julkisesti kehtaa puhua tästä monia koskettavasta vaivasta ja itseänikin nolostuttaa näyttää miltä tukka etenkin helmikuussa näytti. Nyt tilanne onneksi on paranemaan päin ja uutta vauvahiusta pukkaa sellaisella vauhdilla että kohta saan jo irokeesin päälaelle. 😀 Lue mistä olen saanut avun ja miltä ennen ja jälkeen -kuvapari hiuksistani näyttää.

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen

Hiustenlähdön syyt

Ajattelin pitkään että hiukset olisivat katkenneet ponnareiden käytön takia ja siirryin kotona käyttämään tytön pehmoisia hiusdonitseja. Tutkittuani irtohiuksia tarkemmin, huomasin että niissä on lähes jokaisessa juuri, joten kyse ei siis voinutkaan olla pelkästään hiuspompulan aiheuttamasta hiustenkatkeilusta.

Etsiskelin tietoa netistä yrittäen selvittää syitä miksi tukkani tuntui katoavan päästä etenkin päälaelta. Varteenotettavia syitä olivat mm. naisten hormonaalinen hiustenlähtö, suvun geeneissä kulkeva pälvikalju, kova stressi, huono ruokavalio, vitamiinien ja/tai raudan puutostila, sekä nestevajeesta johtuva kuivuus.

Hiukset elävät kasvu- ja leposykleissä, jonka vuoksi elämässä tapahtuvien muutosten vaikutukset näkyvät hiuksissa viiveellä, useimmissa tapauksissa vasta noin 4 kuukauden kuluttua. Kävin mielessäni viime vuoden ja etenkin syksyn tapahtumia; onko tapahtunut jotakin stressaavaa, olenko syönyt monipuolisesti, olenko muistanut juoda tarpeeksi vettä, olenko liikkunut ja nukkunut tarpeeksi… myös pitkään jatkunut niskajumi voi joskus olla syynä runsastuneeseen hiustenlähtöön, jos veri ei pääse kiertämään päänahan alueella kunnolla.

Ruokavalioni oli viime syksynä varsin hyvällä tolalla ja myös veden juonnissa petrasin kiitettävästi. Kävin tänä keväänä myös tarkastuttamassa ison määrän erilaisia veriarvoja ennen ravintoterapeutille menoa ja arvot olivat kunnossa. Niskajumista olen kärsinyt vuosia, mutta kampaajani sanoi että päänahka on ”irrallaan” eikä todennäköisesti ole syy hiustenlähtöön. Kampaaja huomasi myös että keväällä ja kesällä 2019 hiuksissa on ollut selkeä hyvinvointivaihe – reilun vuoden takainen tukka on kolme kertaa paksumpaa kuin tuoreempi osuus.

Kampaajan sanoja pureskellessani tein laskutoimituksen Heleinin biotiinin ja kollageenin käytöstä: Lopetin lokakuussa 2019 Heleinin kollageenin popsimisen, kun ajattelin että ravintolisistä saamani myönteiset vaikutukset ovat pelkästään erillisen biotiinin ja C-vitamiinin ansiota, jota samaan aikaan söin. Ravintolisänä syödyn kollageenin ei ole todettu buustaavan hiusten- tai ihon hyvinvointia kliinissä testeissä ja siksi itsekin kallistuin biotiinin puoleen. Biotiinia olenkin säntillisesti syönyt päivittäin jo lähes kaksi vuotta. Kampaajan täysin yllätyksenä tekemä huomio hiusteni reilun vuoden takaisesta hyvinvointipyrähdyksestä kuitenkin toi mieleeni, että näinköhän se kollageeni kuitenkin oli osaltaan vaikuttimena hiusten ja kynsien kasvuun ja vahvistumiseen… ja nyt toukokuusta asti olen taas syönyt biotiinin lisäksi Heleinin kollageenia, joka tosin vie oman aikansa ennen kuin mitään tuloksia voi odottaa näkevänsä.

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia enne ja jälkeen kuvat Omakotivalkoinen

Ennen ja jälkeen kuvat – 4kk

Maaliskuussa ostin kolmivaiheisen Cutrin Bio+ Scalp Therapy -tuotesetin testatakseni voisiko näistä naisten hiustenlähdön ehkäisyyn suunnitelluista apulaisista olla hyötyä. Hiustenkasvuun on vaikea ulkoisesti vaikuttaa, vaikka mainospuheet nostavatkin esille mitä mielenkiitoisimpia myyntiargumentteja. Myönnän avoimesti että ennakkoasenteeni näitä Cutrinin tuotteita kohtaan oli skeptinen ja mietin että näinköhän taas on kuluttajaa vedetty nenästä – rahat pois imbesilleiltä. 😀

Epätoivoisena olin valmis kokeilemaan mitä tahansa ja maaliskuusta asti olen säntillisesti pessyt hiukseni joka toinen päivä Bio+ Scalp Therapy -shampoolla ja -hoitoaineella, ja lisäksi käyttänyt pesun jälkeen puhtaaseen päänahkaan levitettävää hoitoseerumia, joka parantaa päänahan verenkiertoa ja tekee hiustenkasvulle mahdollisimman hyvät olosuhteet.

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen
Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen

Vaihe 1: Vahvistava shampoopesu

Hellävaraisesti mutta perusteellisesti puhdistava Cutrin Bio+ Scalp Therapy -shampoo on todella riittoisaa ja riittää noin 28 pesukertaan puolipitkissä hiuksissa. Jos käytät muotoilutuotteita, kuten muotovaahtoa, geelejä tai runsaasti lakkaa, suosittelen pesemään hiukset kahdesti ennen hoitoaineen levitystä.

Shampoo tuoksuu ihanalta ja on hyvin neutraali sopien myös herkkänenäisille. Pinkki pakkausväri yleensä naisten kosmetiikassa viittaa kukkaistuoksuun, mutta onneksi tuoksu osoittautuikin olevan hennosti yrttinen ripauksella maskuliinista miehentuoksua. 😀 Hiuksiin jää vain hyvin vieno vivahdus tuoksumaan, mikä ei sotkeennu muiden hiustuotteiden ja hajuvesienkään kanssa – jotkut kun ovat todella tarkkoja siitä millaisia tuoksutuotteita yhdistelevät.

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen
Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen

Vaihe 2: Vahvistava hoitoaine

Cutrin Bio+ Scalp Therapy -hoitoainetta käytän ruokalusikallisen verran hiusten pituuksiin välttyäkseni takuilta ja sulkiakseni hiussuomut shampoopesun jäljiltä. Tuoksu on shampoon tapaan mieto ja miellyttävä, riittoisuus myös on hyvä ja minun vähäisellä käyttömäärälläni hoitoaine kestää yhtä monta käyttökertaa kuin shampookin.

Cutrin Bio+ Scalp Therapy -hoitoaine tekee hiuksista jännän tuntuiset, nirskuvan liukkaat ja todella ilmavat. Kuivuttuaan hiukset ovat kuohkeat ja silkin sileät, hoitavuudestaan huolimatta hoitoaineella ei ole lätistävää tai veltostavaa vaikutusta. Tämä on minulle todella tärkeä juttu, sillä piikkisuorat, ohuet ja lasiset hiukseni menevät liian hoitavista hoitoaineista päätä myöten kuin uitetun koiran turkki. 🙂

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen
Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen

Vaihe 3: Hiustenkasvua vahvistava seerumi

Cutrinin kolmivaiheisen Bio+ Scalp Therapy -hoidon viimeisenä vaiheena on hiustenkasvua vahvistavan Cutrin Bio+ Scalp Therapy -seerumin levitys päänahkaan. Ensimmäisillä käyttökerroilla yliannostelin tuotetta, kun en tajunnut ettei pulloa tarvitse puristaa. Seerumin saa ulos pullon taipuisaa nokkaa kevyesti päänahkaan painamalla ja levitystaktiikka on samankaltainen kuin hiusten tyviväriä levittäessä, eli jakaus jakaukselta.

Hyvin pieni määrä seerumia riittää ja oma tekniikkani on aloittaa aina keskeltä kasvoja hiusrajasta keskijakausta pitkin takaraivon suuntaan ja edetä keskeltä alaspäin kohti korvia. Takaraivon ja niskan käsittelen pää alaspäin käännettynä, jolloin seerumipullon nokan saa parhaiten kiinni päänahkaan eikä tuotetta mene hukkaan hiusten pituuksiin.

Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen
Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen
Stressiperäinen hiustenlähtö Cutrin Bio+ Scalp Therapy kokemuksia Omakotivalkoinen

Cutrin Bio+ Scalp Therapy

Kampaajan kanssa juttelimme hiustenlähdöstäni samalla kun leikkautin itselleni puolipitkän kesätukan toukokuussa. Hän arvioi vuosikymmenten työ- ja kouluttajakokemuksensa perusteella, että pääsyyllinen hiustenlähdölleni olisi stressi ja suositteli että mikäli tilanne ei ala kohentumaan syksyyn mennessä, kävisin tekemässä päänahka- ja hiusanalyysin asiaan vihkiytyneen expertin luona saadakseni tarkempaa tietoa hiustuppien tilanteesta ja terveydestä. Expertin palveluita ei näillä näkymin ole tarpeen käyttää, sillä tukka on alkanut kasvaa uudelleen ja päänahka ei enää kiillä hiusten lomasta kuten helmikuussa. Pientä vauvahiusta on ilmaantunut päälaen lisäksi myös otsan hiusrajaan ja ohimoille, ja miedolla Cutrinin hiuslakalla niitä kesyttelen etteivät valtoimenaan sojota. 🙂

Näissä alimmissa kuvissa on tämän päivän tilanne ja tulokset, joiden uskon olevan yhdistelmä stressitasojen alentumisesta ja Cutrin Bio+ Scalp Therapy -tuotteiden käytöstä. Stressitasoa on todella vaikea määritellä ja melkeinpä väitän että olen ollut tänä keväänä ja kesänä paljon stressaantuneempi kuin koko viime vuonna yhteensä. En kuitenkaan pysty satavarmasti todentamaan miksi hiustenlähtö lakkasi ja mistä syystä uutta hiusta pukkaa näin paljon – onko se jokin yksittäinen teko vai kaiken yhteisvaikutus. Summa summarum, oli syy mikä hyvänsä niin aion jatkaa samalla linjalla pessen hiukseni näillä Cutrinin tuotteilla, syöden kiltisti päivittäiset biotiinit ja kollageenit, juoden riittävästi vettä ja yrittäen välttää stressaamista. 🙂

Jos olet kärsinyt samasta vaivasta ja olet kokenut saavasi apua jostakin (tuotteet, vitamiinit, elämäntavat jne), ilahtuisin ikihyviksi jos jakaisit kokemuksesi kommenttiboksiin! ♥︎

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Lue myös: ➤ Kokemuksia kollageenista ja biotiinista

6 kommenttia “Apu hiustenlähtöön -Kokemuksia Cutrin Bio+ Scalp Therapy tuotteista

 1. Hei!
  Kiitos, että otat tällaisenkin aiheen blogissasi esille. Onko hiuksesi värjätty kuvien välillä? Omaan silmääni aiemmat kuvat näyttävät siltä, että niissä olisi juurikasvu, jota uusissa kuvissa ei ole.

  1. Päivi: ei ole värjätty. Helmikuun kuva on otettu puhelimen kameralla kun halusin näyttää kampaajana toimivalle ystävälleni mikä tilanne oikeasti on ja että se on aidosti vakava. Puhelimella keinovalossa kuvatessa kontrastit vääristyy ja siitä johtuen hiukset näyttävät vaaleammalta. Vuosiin en ole hiuksia värjännyt, enkä uskaltaisi edes väriä kokeilla tässä tilanteessa, päänahka tuskin tykkäisi hyvää.

 2. Hei, minulla tippui hiuksia pitkin asuntoa ja pesun jälkeen kylppärissä oli kasa. Hiukset ovat paksut, joten oli niitä vielä hyvin päässäkin.En sitä hirveästi ihmetellyt, ajattelin , että joku karvanlähtökausi menossa. Ihokin oli vähän normaalia kuivempi, mutta oli talviaika.
  Verikokeessa jäin kiinni kilpirauhasen vajaatoiminnasta, ei ollut lihoamista, eikä oikein mitään ihmeempiä oireita, unet ehkä vähän huonoja. Nyt reilun vuoden jälkeen lääkitys on saatu oikeisiin lukemiin ja hiukset kasvaneet takaisin. Eikä pudonneita hiuksia ole muualla kun hiusharjassa. Oikeastaan tuo hiustenlähtö oli suurin oire vajaatoiminnasta, enkä tiedä kuinka kauan sairaus oli jo ollut minulla, koska arvot olivat aika pielessä. Tosin lääkityksen saatuani tajusin muitakin oireita, jotka vajaatoiminta oli aiheuttanut.

  1. Mari: hyvä että sinulla löytyi syy ja sait asian kuntoon. Kilppariongelmia on meillä suvussa paljon, kahdella sukulaisella vajaatoiminta ja oireet ovat tosi erilaiset keskenään. Kummallakaan ei ole hiustenlähtöä, mutta muita vaivoja senkin edestä, jotka tyroksinilla korjaantuivat. Minulla kilppariarvot olivat alkuvuonna ok, mutta toki on mahdollista että viime syksynä on jotain epätoimintaa ollut josta johtuen hiukset viiveellä irtoilivat. Todella hankala löytää syytä kun labroissa ei ollut mitään pielessä, raudatkin on ok (hemoglobiini ja ferritiini).

   Ei ole kivaa että tukkaa irtoaa paljon ja päänahka alkaa paistaa hiusten lomasta, mutta onni on se että etten osaa hirveän vakavasti suhtautua asiaan. Jos käy niin että tukka alkaa uudelleen lähteä ja syy on esim sukurasitteena oleva pälvikaljuisuus jota ei voi elämäntavoilla ja tuotteilla hoitaa, niin kävelen peruukkiliike Kuokkaseen ja ostan itselleni hiukset. 😀 😀 Tanssikisa-aikoina tuli peruukkien kanssa touhuttua ja nuorempana kampaajaksi opiskellessani tutustuttua peruukkien ihmeelliseen maailmaan. Laadukas omaan päähän valmistettu peruukki on niin aidon näköinen ettei sitä erota edes koskemalla oikeista hiuksista. Toivon kuitenkin tottakai että oma tukka pysyy päässä ja jatkaa kasvua, muttei ole maailmanloppu jos toisin käy. ❤️

  1. Milla: tähän en osaa vastata. Itse varmaankin kysyisin neuvolasta varmuuden vuoksi onko siellä tietoa, myös Cutrinilta voisi asiaa tiedustella onko heillä infoa asiasta tai voisiko joku ehkä joskus aiemmin olla asiaa heiltä kysynytkin. 🙂 Ilman tarkempaa tietoa en kuitenkaan imettäessä uskaltaisi itse käyttää, vaikkei tuotteissa varmastikaan sinällään mitään epäterveellistä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *