Putipuhdas keittiö – Perusteellinen pikasiivous

Vastapesty ja puhdas keittiö on elämän arkisia ilonaiheita! Joka päivähän keittiössä kokkaillaan, häärätään, sotketaan ja siivotaan, mutta perusteellisemman puunauksen jälkeen fiilis on aina ihana. Etenkin avokeittiössä koko kodin ilme kohenee silmissä, kun tietää että paikat keittiössä ovat tiptop uunia myöten. 🙂

Valkoinen keittiö sisustus siivous Omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö sisustus siivous Omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö sisustus siivous Omakotivalkoinen

Laitoin kuuden aikaan illalla pyrolyysipuhdistuksen uuniin tekemään työtään. Nakkasin myös astianpesukoneen päälle liesituulettimen suodattimien ja kahvinkeittimen irto-osien kera, ja jynssäsin jääkaapin puhtaaksi. Laatikoista tyhjensin astiat ja rapsin laatikkomatot puhtaiksi muruista ja kahvinpuruista. Aikaa ei mennyt varsinaiseen siivoukseen kuin puolisen tuntia ja koneet tekivät lopun työn puolestani. Nyt pärjää taas vähintään jouluun asti. 🙂

Perusteelliseen siivoamiseen ryhtyminen on keittiössä ja kylpyhuoneessa usein haastavinta, kun pientä piiperrystä, liotusta ja tavaroiden siirtelyä on kodin muita tiloja enemmän. Olen nykyisin tehnytkin niin että jaan siivoustyöt osiin fiiliksen mukaan ja kipinän iskiessä touhuan sen mitä huvittaa. Yritän tehdä siivoamisen myös mahdollisimman helpoksi itselleni. Siksi keittiön kaapeissa on väljyyttä ja järjestelmällisyyttä, jotta kaaos ei siirry tasoilta kaappien ja laatikoiden sisälle ja esimerkiksi astioiden laittaminen koneesta kaappiin sujuu sukkelasti.

Nyt alan hämmentämään iltapalapuuroa ja odotan jo että aamulla saan keittää kahvit putipuhtaalla keittimellä.

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

12 kommenttia “Putipuhdas keittiö – Perusteellinen pikasiivous

  1. Heljä-Elina: pienestä ilo syntyy. 😀 Aamulla oli ihana keittää kahvit kun keitin oli pesty ja keittiö puhdas. Ei murun murua missään ja roskiksenkin kävin iltapalan jälkeen vielä viemässä pois haisemasta. 🙂 Tänään täytyy ostaa joku pieni edullinen kimppu ruokakaupasta keittiöön vielä, vähän kuin palkaksi eilisestä siivouksesta, vaikka siisteys itsessään on kyllä tarpeeksi ihanaa ilman kukkiakin. 🙂

 1. Siis jos mä jotain RAKASTAN tossa sun kodissasi niin se on tuo keittiö! En pääse yli enkä ympäri miten ihana se voi olla! Toivottavasti joskus itselläkin on omistusasunto, johon voisin rempata vastaavanlaisen<3 Kivaa iltaa sinne 🙂

  1. Juujuu: ihana sinä, kiitos kauniista sanoistasi! ❤️ Rakastan meidän keittiötä itsekin ja mitään en tekisi tai valaisisi toisin, vaikka remontin valmistumisestakin on jo melkein 6 vuotta aikaa. Materiaalien valinta on äärimmäisen tärkeää ja jos olisin komposiittitason sijasta valinnut esimerkiksi laminaattia, joutuisin takuulla tässä vaiheessa jo miettimään valkoisten tasojen korjaamista tai uusimista. Keittiöremonttia suunnitellessa yritin ottaa mahdollisimman monet asiat huomioon ja näin jälkikäteen voin todeta että nappiin meni. Keittiö on edelleen tyylikäs, ajaton, kunnoltaan kuin uusi ja miellyttää silmää yhtä paljon kuin valmistuttuaan. 🙂 Tila sanelee tottakai suurimmat rajat, pieneen ikkunalliseen nurkkaan ei millään saa isoa keittiötä, mutta muilta osin en koe että olisin joutunut kompromisseja tekemään. ❤️

 2. Haluaisin kuulla millainen on tuo uunin pyrolyysi käytössä?Meillä on se,mutta ei olla vielä uskallettu käyttää.Meillä on sähköinen palovaroitin.Onko vaaraa että se reagoi uunin kuumuuteen?Entä onko muuta mitä olisi tarpeen tietää ennen ensimmäistä käyttöä?Kiitos jos ehdit vastata. ?

  1. Elsa: meidän uuni ei juurikaan kuumeen ulospäin, joten ei vaikuta palovaroittimeen. Tärkeää on noudattaa oman uunin ohjeita, meillä uunin sivuissa olevat uunipeltien kannakkeet pitää ottaa pois ennen pyrolyysiohjelman käyttöä. Uunin mukana tuli erilliset vaihtokannakkeet jos haluaa uunipellit puhdistaa samalla.

   Suosittelen kokeilemaan, aivan huikea juttu ja kaikki lika katoaa ja pieni vaaleanharmaa tuhkakasa ilmestyy uunin pohjalle jonka saa talouspaperilla tai rätillä pyyhkäistyä pois. 🙂

 3. Omakin lempipaikka siivota on keittiö, siinä työnjälki näkyy heti, varsinkin jos kunnolla kiillottaa kaikki pinnat. Kylpyhuoneen siivoaminen taas on vihoviimeinen juttu, mutta yritän siivoilla sitä mahdollisimman usein, jotta se ei pääse kovin likaiseksi. Joskus haaveilen kyllä siivouspalvelusta, varsinkin kun juuri muutimme isompaan taloon mikä siis tarkoittaa enemmän siivoamista.

  1. Tuula: kylppärin jynssääminen on kieltämättä kodin siivouskohteista se vähiten mukavin. 🙂 Toinen inhokkini on uunin pesu jota onneksi ei ole vuosiin enää tarvinnut käsin tehdä kun uunissa on automaattinen pyrolyysipuhdistusohjelma. 🙂

 4. Itsekin vannon pikasiivouksen nimeen. Perheenäitinä ja kotitoimistossa työskentelevänä ei usein jää aikaa perusteelliseen siivoukseen. Kun tekee pikkuisen joka päivä pysyy paikat jotenkin järjestyksessä. Varsinkin työpöytäni ja sen ympäristön joudun joskus jopa monesti päivässä pyyhkimään pölyistä ja muruista kun lounaatkin tulee vedettyä työn ohella.

  1. Tuula: näin juuri, vähän kerrallaan tekemällä tulee siivottua jäljet kuin huomaamattaan eikä tarvitse järjestää kalenterista aikaa kokonaisille siivouspäiville. 🙂 Myös mieli on parempi kun koti on jotakuinkin siisti. Etenkin etätyöpäivinä on tärkeää että ympäristö on kunnossa, silloin pystyy paremmin keskittymään ydinasiaan eli työhön. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *