Herttaköynnösvehka – Perjantaipuska

Perjantaipuska kruunaa viikonlopun ja tällä kertaa ruokamarketista lähti kukkakimpun sijasta mukaan herttaköynnösvehka (philodendron xanadu), jonka sisäruukun ympäriltä löytyy viherkasvin mukana tullut vaaleanbeige punosruukku. ♥︎

Herttaköynnösvehka philodendron xanadu viherkasvi vihersisustus perjantaipuska Omakotivalkoinen
Herttaköynnösvehka philodendron xanadu viherkasvi vihersisustus perjantaipuska Omakotivalkoinen

Herttaköynnösvehka – Hoito-ohjeet

Herttaköynnösvehkan suuret ja kärjistään kipristyneet lehdet ovat todella kauniit ja muistattavat hieman peikolehtilajikkeita. Isoksi ja tuuheaksi kasvava herttaköynnösvehka viihtyy puolivarjossa ja kastelu noin kerran viikossa riittää. Hoito-ohjeessa mainitaan että hyvä hetki kastelulle on kun multa on lähes kuivunut.

Herttaköynnösvehka puhdistaa huoneilmaa ja siten sopii hyvin myös esimerkiksi makuuhuoneeseen, mutta varoituksena mainittakoon että sen sisältämien vatsaa ärsyttävien entsyymien vuoksi en suosittele sitä kissakoteihin, mikäki kisulla on tapana koemaistella tai muulla tavoin leikkiä kasveilla.

Herttaköynnösvehka philodendron xanadu viherkasvi vihersisustus perjantaipuska Omakotivalkoinen
Herttaköynnösvehka philodendron xanadu viherkasvi vihersisustus perjantaipuska Omakotivalkoinen
Herttaköynnösvehka philodendron xanadu viherkasvi vihersisustus perjantaipuska Omakotivalkoinen

Pirtsakkaa ja aurinkoista perjantaita kaikille!

Lue myös: ➤ Jättikokoinen viirivehka


2 kommenttia “Herttaköynnösvehka – Perjantaipuska

  1. Onpas kivan näköinen viherkasvi. Minäkin olen innostunut vuosien jälkeen uudestaan kukista ja ostinkin upean puumaisen viherkasvi. Taitaa olla varjoviikuna. Harmikseni olen löytänyt siitä puolikkaita lehtiä ja pelkään että siinä on jotain tuholaisia. Silmällä en kyllä eota mitään. Onko sinun viherkasveissasi ollut ko ongelmia. En tiedä uskallanko hankkia muita kasveja.

    1. Rachel: viherkasvit on ihania ja tekevät minusta sisustukseen kauniin säväyksen. ❤️

      Viikunat on ihania! Minulla on kerran ollut ripsiäisiä, mutta ne eivät lehtiä syöneet rikki. Luulen että sinulla kyse on muunlaisesta sairaudesta, mullan vaihtaminen voisi auttaa. Jotkut kasvit ovat olleet mullassaan niin pitkään että kaikki ravinteet ovat jo kadonneet, tähän mullanvaihto auttaa. Seuraa kuitenkin tilannetta ötököiden varalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *