Olohuoneen sisustus kuntoon – Lähtötilanne

Kesä on mennyt eri työprojektien parissa, eikä aikaa oman kodin sisustustamiselle ole pahemmin ollut. Kaikki muut kodin tilat ovat sentään saavuttaneet sisustuksen osalta jonkinlaisen päätepisteen, mutta olohuone… huokaus sentään, se on ikuinen murheenkryyni ja nyt haluan viimein löytää sellaisen sisustusratkaisun, joka selättää kerralla kaikki olohuoneen sisustusprobleemat.

Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Pitkulaisen olohuoneen haasteet

Olohuone on kesästä asti ollut ilman mattoa ja käytännön puolesta paljas lattia on ollut helppohoitoinen ja virkistävä. Lattian on saanut nopeasti mopattua puhtaaksi joko kuivalla tai kostealla liinalla ja päivittäiset jumppa- ja tanssituokiot yksin ja yhdessä tytön kanssa on sujuneet mukavammin ilman mattoa. Myös sohvan on voinut helposti työntää taaemmas tanssimisen tieltä pois, mikä maton kanssa ei ole mahdollista. Nyt paljas lattia saa kuitenkin peittyä maton alle, sillä syksyn tullen tarvitaan pehmeyttä ja lämpöä. 🙂

Olohuoneen pitkulaisuus ja huoneen nurkassa sijaitsevat oviaukot parvekkeelle ja makuuhuoneeseen ovat aina aiheuttaneet kalusteiden sijoittamisen kanssa ongelmia ja ainut asia mihin olen tilassa jo vuosia ollut tyytyväinen, on Muuramen matala TV-taso ja sen päällä seinällä oleva BEdesignin seinähylly. Kaikki muu on ollut enemmän tai vähemmän vinksallaan ja tilapäisiä ratkaisuja ja erilaisia kokeiluja on ollut kymmeniä.

Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Sisustusideat paperille

Nyt syksyn saavuttua on aika laittaa olohuone vimpan päälle kuntoon ja tehdä vähän isompia muutoksia. Etsin parhaillaan sekä uutta mattoa että sohvaa, ja harkinnassa on myös tilaa rajaavien pystysäleiden tai lamelliverhon asentaminen lattian ja katon väliin.

Suunnitelmani ovat toistaiseksi vasta ajatuksen tasolla, mutta viikonloppuna on ensimmäistä kertaa sitten helmikuun kalenteri täysin tyhjillään ja kunnolla aikaa omille jutuilleni. Aion istua keskelle olohuonetta mittanauhan, kynän ja luonnoslehtiön kanssa ja ideoita kerralla pari kolme erilaista variaatiota mm. tilanjakajasta.

Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus kalusteiden asettelu valkoinen skandinaavinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Auringonlasku on ehdottomasti olohuoneessa parasta ja haluan mahdollisimman avoimet näkymät ikkunasta parvekelasien läpi ulos. Tällä hetkellä ikkunan edessä on Muuramen Mup-sarjan laatikosto ja tykkään siitä miten sievästi se peittää ikkunan alla olevan patterin. Laatikosto saisi olla 2,5cm matalampi, jolloin se ulottuisi juuri ikkunan alakarmin alareunaan. Harmi että ikkunan alle jää niin hassusti kiinteää seinää, ettei siihen löydy valmiita kalusteita. Teettämällä tai itse nikkaroimalla voisin jonkin patterin peittävän sivutason siihen tuunauttaa…

Näiden olohuoneen iltakuvien ja sisustusideoiden myötä toivottelen kaikille aurinkoista tiistai-iltaa!


Lue myös: ➤ Olohuoneen sisustus eri vuosina

4 kommenttia “Olohuoneen sisustus kuntoon – Lähtötilanne

  1. Hei, mielenkiinnolla jään odottamaan tilanjakajaasi. 🙂 Jospa siitä saisi ideaa myös omaan olohuoneeseen, jossa on nykyään sohvien lisäksi parisänky ja työpöytä.

    1. Sirpa: viikonloppuna on tarkoitus purkaa tuokin ajatus postauksen muotoon ja kuvitan sen varmaankin piirtämilläni suunnitelmilla ja joillakin inspiskuvilla, jos satun löytämään. 🙂 Työpäivät on olleet niin pitkiä ettei iltaisin ole jaksanut paljoakaan miettiä mitään ja pitkästä aikaa on koko viikonloppu täysin tyhjillään, ihanaa! 🙂

    1. Jaana: Tytöllä on siitepölyallergiaa ja juuttimatto pahensi oireita, minkä takia en matto on ollut varastossa. En tiedä josko ajan kanssa asia korjaantuu kun matosta haihtuu viimeisetkin valmistuksen aikaiset tomut, toivon näin. 🙂 Nyt matto on minun toimistolla, jottei kaikuisi niin paljoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *