Artek Aalto 192A peili olohuoneessa

Artekin valkoinen Aalto 192A -peili on siirtynyt tytön huoneesta olohuoneeseen. Peili on lipaston päällä pystyssä seinää vasten nojaamassa ja siinä se saa nököttää siihen asti kunnes uusi sohva saapuu. Olen tässä toivonut että olisin ostanut näitä aikoinaan 2kpl kuten alunperin ajattelin, mutta nyt on tyytyminen tähän ainokaiseen, sillä valkoinen peili on poistunut tuotannosta.

Peili olohuoneessa sisustus uusi sohva Omakotivalkoinen
Peili olohuoneessa sisustus uusi sohva Omakotivalkoinen

Uusi sohva on siis ostoslistalla, mutta ensikohtaamisen wow-fiilis on kuitenkin vielä löytymättä. Olen päätynyt siihen että fiksuinta on teettää meille Pitulalta täydellinen sohva, jota katsellessa ja käyttäessä koen joka kerta samanlaista tyytyväisyyttä kuin esimerkiksi remontoidussa keittiössä häärätessä. ♥︎

Peili olohuoneessa sisustus uusi sohva Omakotivalkoinen

Uuden sohvan haluan olevan loveseat-mallin tapaan syvempi ja syleilevämpi kuin tämä nykyinen, muttei kuitenkaan divaanimaisesti pitkulainen kuten nykyistä edeltänyt Ikean Kivik.

Uuden sohvan optimaalinen leveys asettuu 180-210cm haarukkaan ja mallin tahdon olevan hieman kantikas ja muhkea, muttei napakan pullea tai kaareva. Käsinojat haluan molemmin puolin ja ne saavat olla matalammat kuin selkänoja. Kankaan tulee olla todella laadukas ja haaveilen vitivalkoisen ja luonnonvalkoisen meleerauksesta, jossa silmällä havaittava yleissävy asettuisi hieman helmenvalkoisen suuntaan… olisiko teillä vinkkejä mistä tuollaisen voisin löytää? 🙂

Peili olohuoneessa sisustus uusi sohva Omakotivalkoinen
Peili olohuoneessa sisustus uusi sohva Omakotivalkoinen

Tiirailen tässä postausta näpytellessäni Queenin uuden Live around the world -levyn julkkareita ja todella mielenkiintoisia tarinoita löytyy monien hittibiisien takaa.

Vielä ehdit osallistua kotimaisten Saaren Taika -tuotesetin arvontaan, jossa palkintona on vapaavalintaiset 3 suosikkituotettasi, käy osallistumassa heti täällä: ➤ Saaren Taika Arvonta

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!


Lue myös : ➤ Peili makuuhuoneessa

10 kommenttia “Artek Aalto 192A peili olohuoneessa

 1. Ihanaa, en malta odottaa, minkälaisen sohvan valitset. Tulee olemaan hieno. Mikä sai sinut miettimään uuden sohvan ostoa, jos voin udella?:) Oletko laittanut peilin seinään kiinni, että ei putoa? Peili on myös todella ihana.

  1. Pitju: sohva on aina ollut vaikeimpia kalusteita koska olohuone on niin pitkulainen. söderhamn miellyttää edelleen silmääni, mutta haluan että olohuone on kelvollisen sijaan täydellinen ja siksi uusi sohva on ajankohtainen. Valmiita ratkaisuja en ole löytänyt enkä halua tehdä myöskään kompromissia (olisi hukkaa vaihtaa Söderhamn kompromissiin), joten mittojen mukaan teetetty sohva on fiksuin ja varmin valinta. 🙂

 2. Heippa! Pidän itsekin monista design-tuotteista, mutta tässä peilissä kyllä ällistyttää sen hinta. Tuossa peilissä ei mielestäni ole mitään sellaista, mikä siitä tekisi tunnistettavan, erikoisen, design-tuotteen. Mitä mieltä sinä olet?

  1. Päivi: hinta on korkea, mutta laatu sen arvoinen. Kyseinen peili on valmistettu Suomessa ja sen kanssa ei tarvitse murehtia pettääkö liimaukset ajansaatossa vai ei. Merkkejä mainitsematta minulla kahdesta peilistä kokemusta, joista molemmissa karmien liimaukset alkoivat kuivumaan ja toinen peileistä rysähti pirstaleiksi lattialle. Lisäksi myös peilin peilaavudella on iso merkitys ja monet edullisten peilien pinnoitukset saavat aikaan vääristymiä. Oman lisänsä hintaan tuo Alvar Aallon arvostus ja itse maksan mielelläni hieman extraa siitä että saan omistaa Aallon tuotteen (sen lisäksi että se on kunnon puuta ja valmistettu Suomessa). Tuo on kuitenkin makukysymys ja ymmärrän että kaikki eivät ajattele samoin. 😊

 3. Hei!
  Meiltäkin löytyy pitkulainen olkkari😀
  Ja isot ikkunat toisella seinällä.
  Voi miettimistä ja kokeilua että saa “katkaistua” pötkö tunnelmaa. Välillä otan ikkunalaudat ( kyntteliköille ja kyllä vain kahvikupeille😀) pois ja kaapinkin siirrän välillä ikkunan etteen. Sama sohva ongelma meillä, vuosien etsintä takana. Menty sohvasängyllä tää on koirien kanssa ok. Hyvä makoilla kunnon patjallakin.
  Onko lattiasi ollut hyvä? Muistatko lähtikö alussa tuoksua?
  Kemikaaliherkistyneelle lattian löytäminenkin on työn takana, nyt meneillään puolivuotta uuden lattian purku.

  1. Katja: Pahoittelut että vastaukseni on pahasti myöhässä, huomasin kommenttisi automaattisesti suodatettujen roskapostien joukosta vasta nyt.

   Pitkulaiset huoneet ovat todella haasteellisia ja aikamoisia poppakonsteja saa kyllä kokeilla ja kehitellä että pitkulaisuuden saa häivytettyä. Oman haastavuutensa tuo myös se, jos on esim koiria tai pieniä lapsia eikä voi lähteä toteuttamaan kokonaisuutta pelkästään omasta näkökulmastaan vaan pitää huomioida myös riittävät kulkuvälit ja turvallisuus. Myös matot ovat koirakodeissa oma kommervenkkinsä, meillä aikoinaan ratkaisin asian Pappelinan muovipunosmatoilla jotka näyttivät paperinarumatoilta mutta ne sai mopattua puhtaaksi joko suoraan lattialla tai pesemällä suihkun alla kylpyhuoneessa pyykkitelineen päällä roikottaen. 🙂

   Bambulattia on ollut todella hyvä valinta, kolme vuotta on lattiarempasta eikä ainuttakaan naarmua ole tullut vaikka korkkareilla olen köpötellyt, kiviä on välillä kourakaupalla lattioilla ja kalusteitakin olen raahaillut pitkin poikin lattialla liu´uttaen. 🙂 Tuoksua ei ollut, sanoisin että ainut asia mikä lattiarempassa tuoksui oli jalkalistat, jotka myös vaihdettiin. Lattiasta ei siis tullut minkäänlaista lakan, liiman tai puun hajua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *