Edullinen termoruukku ulkokasville

Timanttituijat, sypressit ja muut monivuotisen ulkokasvit ja havupuulajikkeet selviävät hyvin Suomen pakkasista maahan istutettuina, mutta parvekkeella ruukussa juuret jäätyvät vähäisestä multamäärästä johtuen. En pysy enää edes laskuissa siitä kuinka monia satasia on mennyt hukkaan talvipakkasten runtelemien kasvien ja puiden takia ja viimeisenä oljenkortena kokeilen nyt pakkaselta suojaavaa edullista termoruukkua, jonka Plantagenista tänään löysin.

Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen
Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen

EPP-materiaali suojaa pakkaselta ja kuumuudelta

Todella kevyt ja vahvatekoinen kierrätettävästä EPP-materiaalista valmistettu termoruukku suojaa kasveja sekä pakkaselta että kuumuudelta. Pakkasenkesto on niinkin korkealla kuin -40°C ja mullan pinnan voi lisäksi extrasuojata harsokankaalla.

Helsingissä harvemmin pakkanen kipuaa kovin korkealle, mutta niin vaan pikkuinen kuusikin kupsahti talven aikana juurien jäätymisen takia. Termoruukku pääsenkin nyt sitten näyttämään kykynsä ja keväällä nähdään millainen vaikutus sillä on timanttituijan hengissä pysymiseen. 🙂

Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen
Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen

Edullinen termoruukku

Olen koko kesän haaveillut timanttituijasta ja muista syksyisistä kasveista, jotka voin koristella valosarjoilla ja luoda tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Plantagenin 39cm kokoinen Milla-termoruukku maksoi 14,90€ ja jos se osoittautuu avuksi niin en enää muunlaisia ruukkuja parvekkeelle edes harkitse.

Timanttituijalla on pituutta 100cm ja siitä pulitin 17,90€, jota pidän kohtuullisena summana kokoonsa nähden. Plantagenin syksyn -70% alennuskampanjaan kuuluneet ulkokasvit olivat harmikseni loppuunmyytyjä, joten en sitten ostanut muuta kuin tämän normaalihintaisen timanttituijan ja sille termoruukun.

Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen
Edullinen Termoruukku ulkokasville Plantagen parvekkeen sisustus Omakotivalkoinen

Tunnelmaa patterivalosarjalla

Nappasin äsken teille vielä tämän alimman kuvan, josta näkee miten ihanasti patterikäyttöinen valosarja tuo tunnelmaa hämyiselle parvekkeelle. Bonuksena taustalla ulkoa kajastava katuvalo, joka värjääntyy oranssinpunaiseksi vieressä olevien ruskan sävyttämien puiden ansiosta… superkaunista! ♥︎

Tunnelmallista iltaa kaikille!

Lue myös: ➤ Havunvihreää parvekkeelle10 kommenttia “Edullinen termoruukku ulkokasville

 1. Hei!
  Minulla on jo viidettä vuotta sama rungollinen pallotuija ja tavallinen Tuija termoruukussa ulkona terassilla.ja edelleen kukoistavat ja voivat hyvin.

  1. Päivi: ihana kuulla! Toivottavasti minunkin tuija säilyisi hengissä talven yli, odotukset on kovat. 🙂

 2. Hassua. Mulla on tuijat ja jopa kartiovalkokuusi selvinneet talvista pihalla ihan eristämättömissä muoviruukuissa. Mä räknäsin että eihän tuollainen eristetty ruukku voi mitään auttaa kun pakkasta tunkee joka suunnasta monta päivää tai jopa viikkoa. No, toivottavasti olen väärässä sikäli, että termoruukku saa sun kasvit säilymään talven yli 🙂 Mun kasvit on tosiaan pärjänneet ilmankin – en tiedä miksi.

  1. Vanha Jäärä: en tiedä vaikuttaako merituuli ja sen koleus siihen että keraamisessa ruukussa kasvien juuret ovat jäätyneet ja kasvi on kuollut. Toivottavasti termoruukku auttaa ja pitää edes vähän lämpimämpänä tuon timanttituijan kun pakkaset aikanaan saapuvat. 🙂

 3. Kiitos tästä vinkistä, menee kokeiluun! Kiinnitin huomiota myös ihanaan parvekelattiaan: saako udella onko se hankittu jostain?

  1. Minni: Parvekkeen lattialla on Ikean Runnen -ritilät, jotka ovat puun näköistä tummanharmaata muovia. Hankin ne jo ikuisuus sitten, olisiko ollut vuosi 2013. Edelleen ovat kuin uudet, eivät ole haalistuneetkaan vaikka aurinko ja pakkanen ovat niitä runnelleet. 🙂 Suosittelen!

  1. K: Oli hyötyä, mutta ei tarpeeksi. Juuret eivät jäätyneet mutta kasvi kuoli silti. Tai ainakaan en saanut sitä enää eloon, voi olla omaakin syytä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *