Valmiina joulusaunaan – Lina hamam-pyyhkeet

Kaupallinen yhteistyö: Pyyhekauppa Lina

Kiinnostuin hamam-pyyhkeistä sisustusmessuilla viime vuonna ja ostin itselleni testiin yhden harmaansävyisen kylpypyyhkeen. Tykästyin pyyhkeen ominaisuuksiin välittömästi, enkä ollut perheemme ainut, sillä pyyhkeestä tuli myös tytön lemppari. Sittemmin lähes kaikki meidän pyyhkeet ovat vaihtuneet ohuesta puuvillasta kudottuihin hamam-pyyhkeisiin ja yhdessä pyyhekauppa Linan kanssa jaamme teille hamam-pyyhkeiden ilosanomaa henkilökohtaisten kokemuksieni rytmittämänä.

Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista

Kokemuksia hamam-pyyhkeistä

Kokemukseni hamam-pyyhkeistä on ollut pelkästään positiivinen enkä keksi mitään missä perinteinen puuvillafrotee sen päihittäisi. Hamam-pyyhkeessä on monia etuja froteiseen pyyhkeeseen verrattuna – sen lisäksi että ohuesta puuvillasta kudottu hamam-pyyhe kuivaa äärimmäisen nopeasti, on se myös kevyt ja sujahtaa mukavasti pieneen tilaan niin kaapissa kuin treenikassissakin.

Hamam on myös hiuksille hellävaraisempi ja tämä onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jonka vuoksi olen siirtynyt kokonaan hamam-pyyhkeiden käyttäjäksi. Jokainen pienikin teko jolla voin ehkäistä hiustenlähtöäni on tarpeen ja kuivaamisen jäljiltä hamam-pyyhkeessä ei juurikaan näy irronneita hiuksia, toisin kuin froteepyyhkeessä.

Katso koko hamam-pyyhevalikoima täältä: ➤ lina.fi/pyyhkeet

Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista

Pyyhe joka paranee vanhetessaan

Positiivisia piirteitä on hamam-pyyhkeissä paljon ja mainitsemisen arvoinen huomio on myös nopeaan kuivumisaikaan oletettavasti liittyvä kyky säilyä ”hajusteettomana”. Froteepyyhkeissä on välillä ilmennyt tunkkaisuutta, jota kutsun ”kaapin hajuksi”, eikä se ole aina lähtenyt edes 75°C pesulla pois. Haluan pyykkini olevan puhdasta ja tuoksutonta ja siksi käytössäni on tuoksuttomat pyykinpesuaineet, joilla ei kuitenkaan tuota tunkkaisuutta piiloteta.

Hamam-pyyhkeissä en ole kertaakaan lähes 1,5 vuoden aikana havainnut minkäänlaista hajuhaittaa, en edes silloin kun liikuntatunnilla käytetty kosteahko pyyhe oli jäänyt tytön jumppakassiin viikonlopun yli. Hamam-pyyhe myös paranee käytössä ja mitä enemmän pesukertoja on takana, sen paremmaksi imukyky kehittyy.

Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista

Satojen vuosien ammattitaidolla valmistettu

Hamam-pyyhkeen nimi tulee turkin kielestä ja tarkoittaa kylpylää – pyyhkeet ovat satoja vuosia vanha perinnetekstiili, jonka juuret juontavat Turkin kylpyläkulttuurista. Lina-tuotteet valmistetaan Turkin maaseudulla tekstiilituotantoon erikoistuneissa kylissä, missä ammattitaito kulkee perinteenä sukupolvelta toiselle.

Lina-tuotteet syntyvät pienten paikallisten perheyritysten voimin ja ensiluokkainen valvonta sekä suorat suhteet valmistajiin takaavat Lina-tuotteiden laadun ja hyvät tuotanto-olosuhteet.

Perinteiseen puuvillafroteeseen verrattuna hamam-pyyhe on ekologinen valinta, sillä sen valmistukseen tarvitaan vähemmän raaka-aineita. Hamam-pyyhkeen valitseminen on ekoteko myös kuivumisnopeuden ansiosta. Hamam-pyyhkeitä mahtuu yhteen koneelliseen yli tuplasti sen mitä puuvillafroteisia, säästäen vettä sekä pesuainetta. Narulla tai pyykkitelineessä sisätiloissa pyyhkeitä kuivatessa huoneilman kosteus haihtuu nopeammin säästäen myös ilmanvaihdon tehostamiseen kuluvaan energiaa.

Lue lisää Lina-tuotteiden valmistuksesta ja hamam-pyyhkeiden ominaisuuksista täältä: ➤ lina.fi/meistä

Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista

Valmiina joulusaunaan

Sain valita Lina-tuotevalikoimasta itselleni pyyhkeet joulusaunaan ja pähkäilyn jälkeen päädyin valitsemaan suomalaiseen joulusaunaperinteeseen täydellisesti sopivat sinivalkoiset pyyhkeet. Ihania värivaihtoehtoja olisi ollut vaikka kuinka ja kaapistamme löytyy jo tumman- ja vaaleanharmaat kylpy- ja käsipyyhkeet, sekä pinkki ja vaaleanpunainen kylpypyyhe.

Tiheään kudottu 100% puuvillasta valmistettu Hamam-kylpypyyhe on kooltaan 95x170cm ja se soveltuu moneen tarkoitukseen. Olen käyttänyt hamam-pyyhkeitä suihkun jälkeisen kuivaamisen lisäksi myös laudeliinoina, saunatauon vilvoittelupyyhkeinä, kesän rantareissulla kietaisuhameena ja picnic-alustana nurmikolla. Huiviksikin sen voi kääriä ja suuren kokonsa ansiosta se on myös mukava kesäpeitto helleöinä.

Kylpypyyhkeen lisäksi sain myös saman sarjan Hamam-käsipyyhkeen, joka on täydellinen hiusturbaani. Kooltaan se on 45x90cm ja rullattuna menee niin pieneen tilaan että saan sen mahtumaan myös pieneen käsilaukkuuni. Tytöllä on koulussa liikuntatunteja varten mukana aina yksi tällainen käsipyyhe ja se kulkee kätevästi repun pikkutaskussa.

Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista
Lina hamam pyyhe kokemuksia ja vinkit joulusaunaan Omakotivalkoinen blogista

Joululahjaksi hyödyllinen hamam-pyyhe

Joulua vietetään tänä vuonna hieman poikkeuksellisissa merkeissä ja koska emme kokoonnu suvun kesken kuten aiempina vuosina, haluan muistaa heitä kivalla ja käytännöllisellä lahjalla. En voi vielä paljastaa kuka saa ja mitä, jotta salaisuus säilyy jouluaattoon asti, mutta hamam-pyyhkeitä on paketoituna kolmelle tärkeälle tyypille.

Olen aiemminkin antanut hamam-pyyhkeitä lahjaksi ja lahjansaajille on käynyt samoin kuin minulle – paluuta perusfroteeseen ei ensikosketuksen jälkeen enää ole. Suosittelen erittäin suurella lämmöllä, tyytyväisyydellä ja 1,5 vuoden käyttökokemuksella Linan hamam-pyyheitä – sellaisen jos käärit pakettiin ja sujautat aattona kuusen alle, niin takaan että lahjansaaja ilahtuu ikihyviksi. ♥︎

Tutustu Lina-tuotevalikoimaan alla ja tilaa lahjat itselle ja rakkaille jouluksi kotiin!

LINA.FI

Ihanaa päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

18 kommenttia “Valmiina joulusaunaan – Lina hamam-pyyhkeet

  1. Moikka,

    Hei ootko kösitellyt sun saunan lauteet uudestaan?
    Muistan kun sauna valmistui, niin lauteet oli vähän lämpösen sävyset(vähän kellertävät), mutta nyt väri näyttää aivan täydelliseltä!!!!?

    1. Sannik: Käsittelin lauteet syksyllä Ilona saunakuultomaalilla (sävy 0100 valkoinen) valkoiseksi. Lopputuloksesta tuli todella hyvä. 🙂

  2. Kauniita ja käteviä ovat, mutta kaipaan pyyhkeeltä myös lämpöä! Esimerkiksi kesällä uintireissun jälkeen on ihanaa kuivata ja lämmitellä pyyhkeen sisällä. Hamam ei taida toimia siinä..vai ?

    1. Minimalistimama: minusta hamam-pyyhe toimii myös lämmityksenä. Pyyhe imee itseensä vettä erinomaisesti ja iholla kiinni ollessaan tuntuu lämpimältä samoin kuin froteinenkin pyyhe. Minulla hamam-pyyhe on käytössä myös saunan väliaikavilvoittelussa ja usein kipaisen parvekkeelle ”karaisemaan” itseäni suoraan löylyistä. ? Ei tule kylmä pyyhkeen kohdalta.

  3. Nuo hamam-pyyhkeet on tosi hyviä! Itse en enää muita käytä; kuivaavat hyvin, kuivuvat itsessään hetkessä ja menevät pieneenkin säilytystilaan! Ja värejä on paljon…tulee ihan valinnanvaikeus! Hylkäsin jo kauan sitten ja laitoin kiertoon kaikki entiset paksut frotee yms. kylpypyyhkeet; olivat makuuni liian paksuja, kuivuivat hitaasti. Vain muutama hamam-pyyhe riittää!

    1. Irine: olen kanssasi aivan samaa mieltä. 🙂 Hamam-pyyhe on froteepuuvillaan nähden niin monipuolinen ja ominaisuuksiltaankin hyvä että säästin vain yhden froteepyyhkeen lattiapyyhkeeksi (en raaski ihania hamam-pyyhkeitä siihen käyttää) ja lopuista tein siivousrättejä remonttitarpeisiin. ?

  4. Oon käynyt muutaman kerran Istanbulissa ja siellä en löytänyt näitä myynnissä.
    Ja Suomessa valikoimat ovat melkoiset.
    Mutta pitää tietää mistä hakee.

    Itselläni on yks pieni pyyhe ja käytän sitä kylppärin pelin pesussa. Toimii siinä loistavasti.

    1. Heli: ystäväni on markkinoilta ostanut muutamia pyyhkeitä lomamatkallaan ja ovat olleet hyviä. Hänkin on aivan hurahtanut hamam-pyyhkeisiin ja itseasiassa hänen innostamanaan ostin ensimmäisenä viime keväänä. 🙂 Linan pyyhkeiden laatu on huippua ja Laatueron huomaa sekä kankaan tuntumassa että viimeistelyssä. Ihan parhaita! ❤️

    1. Nipsu: en tainnut ymmärtää mitä tarkoitat… Saunapaneelit ovat Siparilan valkoiseksi sävyttämät ja lauteet olen käsitellyt syyskuussa valkoiseksi Ilonan saunakuultomaalilla. Ovat siis maalattuja ilman muuta ja asianmukaisesti saunaolosuhteisiin tarkoitetuilla pintakäsittelyaineilla. 🙂 Kuvia on muokattu vain rajaamalla ja kontrasteja säätämällä. Toivottavasti vastasin kysymykseesi. 🙂

      1. Lauteet kuultomaalattu?
        En ole nähnyt vitivalkoista saunaa missään aiemmin, mutta kaipa se on ihan ok.

        1. Nipsu: Ainakin Siparilalta löytyy valmiina vitivalkoinen Struktuuri-saunapaneeli, joka siis meidänkin saunan seinissä ja katossa, ja joitakin vitivalkoisia lauteitakin jo löytyy. Tuotekehitystä on tehty monta vuotta ja minun tietojeni mukaan valkoisin lauteille sopiva maali on tällä hetkellä Suomen markkinoilla tuo Ilona saunakuultomaali. Lauteiden alkuperäinen sävy luonnollisest vaikuttaa lopputulokseen ja minulla lauteet olivat valmiiksi sävytetty valkoiseksi (ovat Siparilan valikoimaa). Pohjasävy oli kevyesti kermaan taittava valkoinen josta lähdin liikenteeseen ja lopputuloksesta tuli todella kaunis. 🙂 Todella tarkasti läheltä katsottuna lauteissa ja seinissä on pieni sävyero, mutta sitä ei esim saunan ovensuusta katsottuna huomaa lainkaan. Saunaan valitut sävyt ovat makukysymyksiä, mistä kukakin tykkää. Toiset haluaa tummaa, jotkut vaaleaa ja osa sitten siitä väliltä koivusta hunajaisella saunavahalla sävytettihin ruskean sävyihin. 🙂

  5. Hei Miia
    Hamam pyyhe voisi ollakin hyvä valinta hiuspyyhkeeksi. Käytössä ikivanhat pellavapyyhkeet, kun ei ole parempia löytynyt. Ihastuin kovasti valkoiseen saunaasi ja aloin etsiä netistä tietoa. Löytyihän sitä. Meillä oli pienimuotoinen laudeprojekti, joten voi olla, että parafiiniöljyllä juuri käsiteltyihin ei tuo maali niin hyvin tartu. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla. Haluaisin niin tuollaisen raikkaan, vaalean saunan. Oli kivoja kuvia myös mustavalkoisista. Kivaa, että kehitetään uudenlaisia tuotteita, jokainen löytää makuunsa sopivan vaihtoehdon.
    Kaikkea hyvää sinulle ja mukavaa joulun aikaa!

    1. Raili: Parafiiniöljyn päälle ei varmaankaan kannata ainakaan vielä maalata, tarttuvuudessa varmasti on haasteensa. Ehkä sitten kun pinta on lauteissa vähän kulunut ja pesujen myötä öljyn ominaisuudet hieman hälvenneet, voisi saunakuultomaali tullakin kyseeseen. Tuosta kannattaa vielä kysyä ammattilaisen mielipide varmuudeksi kun aika on kypsä. 🙂

      Tunnelmallista ja ihanaa joulun odotusta sinulle Raili! ♥︎

  6. Minkä nimiset pyyhkeet sinulla on ollut käytössä? Verkkokaupassa tuntui olevan lukuisia eri malleja. Olisi helppoa hankkia suoraan juurikin se hyväksi koettu malli 😀

    Ystävällisin terveisin P

    1. P: Vaaleanpunaisen ja vaaleanharmaan pyyhemallin nimi on Pilvi, nämä ostin kesällä 2019 ja ovat edelleen kuin uudet vaikka ovat käytössä koko ajan (vaaleanpunainen on tytön pyyhe).

      Tummanharmaa ja pinkki pyyhe ovat nimeltään Ranta, tummanharmaan sävy on nimetty mustaksi, mutta luonnossa on enemmänkin tummanharmaa.

      Nämä uusimmat siniset pyyhkeet ovat nimeltään Hamam ja sävynä tummansininen, joka on sellainen aavistuksen mustikkainen todella kaunis sävy.

      Kaikki näistä ovat todella ihania ja laadultaan yhtä hyviä. 🙂 Ei helpota lainkaan valintaa kun vaihtoehtoja on niin paljon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *