Viherkasvit lasipurkeissa – Arkivinkit

Pyöriikö sinunkin kaapeissasi tyhjiä lasipurkkeja? Ota ne hyötykäyttöön ja hyödynnä lasipurkit kukkaruukkuina viherkasveille. ❤︎

Viherkasvi lasipurkissa Arjen hyötyvinkit yksinkertainen on kaunista Omakotivalkoinen

Kasvit boheemisti purkkeihin

Kukkaruukuiksi sopivat kaikenlaiset lasipurkit aina Dolmio-pastakastikepurkista alkaen. Oman kokemukseni mukaan ainakin sirovuoripalmu, rönsylilja, peikonlehti ja jukkapalmu viihtyvät erinomaisesti myös läpinäkyvässä lasipurkissa. Parasta tässä boheemissa ruukkuratkaisussa on se, ettei ylikastelua pääse tapahtumaan sillä kaadetun veden määrän ja sen imeytymisen näkee välittömästi kannua kallistellessa. 🙂

Viherkasvi lasipurkissa Arjen hyötyvinkit yksinkertainen on kaunista Omakotivalkoinen

Kasvit lasikuvun alla

Jos nurkissasi pyörii kynttilöistä ja lyhdyistä yli jääneitä lasikupuja, ovat nekin näyttävä valinta vihersisustukseen. Ilmanvaihto on kuitenkin syytä muistaa – yläosastaan avoimen kynttilälyhdyn kupu soveltuu lähes kaikille kasveille, mutta pienen ilmareiän lasikupujen kanssa ainoastaan mehikasvit ja kaktukset ovat minulla viihtyneet ja niidenkin kanssa pitää olla tarkkana ja seurata kasvien vointia.

Viherkasvi lasipurkissa Arjen hyötyvinkit yksinkertainen on kaunista Omakotivalkoinen

Tämän postauksen myötä aloitan viikottain ilmestyvän uuden postaussarjan ”Arkivinkit”, jonka teemana on pikkurahalla toteutettavat arjen hyödylliset ideat. Idean postaussarjaan sain lukijaltani, jonka kanssa kävin kommenttiboksissa mielenkiintoisen keskustelun ns. vanhan kansan nikseistä, jotka monet ovat jääneet unholaan. Osa jaettavista vinkeistä on oman äitini peruja ja luvassa on mm. siivoukseen, ruoanlaittoon ja kunnostamiseen liittyviä tarkan markan vinkkejä, joita hän 5-lapsisen perheen emona on soveltanut ja meille lapsille eteenpäin opettanut! 🙂

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille & huomiseen!

Lue myös: ➤ Pihistä tai panosta -postaussarja


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Viherkasvit lasipurkeissa – Arkivinkit

 1. Hei olipa ihana vinkki! Todella kauniit asetelmat olet loihtinut 🙂 Pitääpä katsoa, löytyykö omista kaapeista tuolle yhdelle rönsyliljalle sopivaa uutta kotia.

  1. Nena Sofia: Lasipurkit on kauniita ja niitä voi halutessaan myös tuunailla esim koristeteipeillä tai maalilla. Tytöllä on huoneessa vanha Dolmio-purkki jonka maalasin kalustemaalijämällä valkoiseksi ja tyttö liimasi siihen joulukoristeista yli jääneitä ”timantteja”. Tuli tosi kiva eikä maksanut ylimääräistä. ?

  1. Nanna: lasipurkit voi tuunata maalinjämillä tai koristeteipeillä umpinaisiksi jos ei multaa välitä katsella. Tytöllä on vihertävä Dolmio-purkki joka tuunattiin maalilla valkoiseksi ja tyttö liimaili siihen timanttitarroja, tuli tosi nätti eikä näy multa. ?

 2. Jaa. Mä oon siirtänyt jopa orkideat läpinäkymättömiin ruukkuihin, koska lasiruukussa alkaa helposti kasvaa levää. Se ei ole kaunista eikä ilmeisesti myös hyväksi kasville.

  1. Vanha Jäärä: levää muodostuminen on ongelma, mutta mullan kanssa en ole huomannut sitä tulevan samaan tapaan kuin orkidealla. Täytyy seurailla tilannetta ja huolehtia että juuret pysyvät mullan seassa piilossa eivätkä saa suoraa valoa purkin läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *