Ihanaa olla nainen!

Naisvaltaisessa perheessäni me naiset olemme aina olleet vahvoja, fiksuja, osaavia ja aikaansaavia. Olen saanut hyvät lähtökohdat omalle kasvulleni ja kotona ei koskaan minua väheksytty sen vuoksi että olen tyttö. Nyt aikuisena ja etenkin äitinä olen avoimesti ylpeä siitä, että olen sekä herkkä että vahva, kannan painavat kassini itse mutta osaan myös antautua autettavaksi. On ihanaa olla nainen! ❤️

Limenvihreä ruusukimppu Omakotivalkoinen

Jokunen miestuttavani on joskus saattanut naureskella keimaillen partaansa kertoessani että rakastan remontoida, maalata ja nikkaroida kotona, mutta kylässä käydessään ovat olleetkin vaikuttuneita siitä miten olen erilaiset remppaongelmat ratkonut. Myös muuttoapuna ystävilleni ollessani ensimmäinen mielikuva minusta on ollut se, etten jaksaisi kantaa risuakaan, mutta nopeasti on käynyt ilmi että jaksan rehkiä siinä missä miehetkin. 😁

Naisellisuus ja miehisyys eivät mielestäni ole lainkaan vastakohtia, vaan rinnakkain kulkevia ominaispiirteitä naisten ja miesten välillä. Vanhanaikaiset stereotypiat on heitetty romukoppaan jo onneksi aikaa sitten ja nykypäivän naiset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat kaikkine piirteineen, tapoineen ja kiinnostuksineen!

Limenvihreä ruusukimppu Omakotivalkoinen

Pitkäksi venähtäneen työpäivän jälkeen otan loppuillan rennosti ja aiomme häpeilemättä syödä tytön kanssa iltapalaksi isot kulholliset jäätelöä. 😁 Tänään todellakin on naistenpäivä!

Ihanaa naistenpäivää kaikille!

4 kommenttia “Ihanaa olla nainen!

 1. Itsekkin meni 1 litra jäätelöä naistenpäivänä pitkän työpäivän jälkeen! Kyllä itsensä hemmottelu tekee hyvää!!

  1. Johannes: Jäätelö on ihanaa luksusta ja odotan jo että kevään uutuusmaut saapuisivat kauppoihin. 😁

 2. “Vanhanaikaiset stereotypiat on heitetty romukoppaan jo onneksi aikaa sitten ja nykypäivän naiset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat kaikkine piirteineen, tapoineen ja kiinnostuksineen!”

  On toki heitetty, mutta nykynaiset ovat myös kaikkein masentuneimpia ja onnettomampia. Yritetään olla kuin miehet, silti olematta niitä. Miksei naisten ja miesten eroja voida juhlia, sen sijaan että yritetään tuputtaa valheita samankaltaisuudesta. Me naiset emme tule koskaan olemaan kuin miehet, eikä miehet niin kuin naiset. Ja se on IHANA asia!

  1. Nainen: olen aivan samaa mieltä. Stereotypiat ovat vanhanaikaisia ja loukkaaviakin. Oletus siitä että nainen olisi vain ”nainen” eli tekisi mielellään ja vain naismaisia asioita,ei jaksaisi fyysisesti ”tarpeeksi” jne. asettaa naiseuteen ikävän jälkikaiun. Mitä oikeastaan on naismaisuus? Ennen se oli selkeää eikä siitä sopinut poiketa, nykyisin rajat ovat kadonneet eikä naismaisuus tai miehekkyys ole lokeroivia tai loukkaavia. Minä olen ylpeästi nainen ja monissa asioissa vanhanaikaisesti naismainen, mutta olen myös osaava ja vahva, sekä henkisesti että fyysisesti. Kaikki vanhoihin stereotypioihin nojaavat ”olisin kauniimpi jos meikkaisit”, ”naiset aina kiukuttelevat”, ”ei se jaksa” tai ”eihän se osaa” -tyyliset jutut on ihan puppua. Saa osata ja saa haluta, on nainen tai mies, eikä ole mitään väärää kummassakaan, haluamisesta tai haluttomuudessa.

   Mitä tulee fyysiseen naiseuteen ja miehuuteen, ovat ne geneettisiä ominaisuuksia. Naisen on vaikeampi olla vahva, mutta se ei tarkoita että ainoa oikea tapa olla nainen olisi olla heiveröinen. Meissä jokaisessa on sukupuoleen katsottamatta omanlaisemme piirteet ja minusta on hienoa miten nykymaailmassa voidaan olla avoimempia. Nainen ei menetä naiseuttaan vaikka olisi meikkaamaton raksaleidi joka rakastaa autoja. Eikä mies ole ainakaan minun silmissäni vähemmän miehekäs jos tykkää leipoa, siivota tai joskus jopa meikata. 🙂 Naiset ja miehet ovat kaikki yhtä ihania sukupuolisista stereotypioista ja niiden painotuksista huolimatta! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *