Karvat ja hiukset pois nukkamatosta – Arkivinkit

Tänään jatketaan arkivinkkien parissa ja aiheena on äidiltäni opittu niksi tiheänukkaisten mattojen putsaamiseen lemmikkien karvoista sekä nukkaan kietoutuvista ärsyttävistä irtohiuksista.

Makuuhuoneen sisustus valkoinen pörrömatto kylpyhuoneenmatto diy omakotivalkoinen

Taikasana: Juuriharja

Nykypäivän imurimalleihin on saatavana monenlaisia lisävarusteita, kuten kumilamellein varusteltuja mattosuulakkeita, mutta toisin oli ennen vanhaan ja hätä keinot keksii, kuten äitini on aina sanonut. Perinteinen imurisuulake imee kyllä hiekan ja pölyt hienosti, mutta teho ei aina riitä karvojen ja hiusten irroittamiseen nukkamatoista. Toinen haaste saattaa syntyä mattosuulakkeen kovasta otteesta, joka pistää pohjavahvikkeettoman maton aivan makkaralle.

Kuiva ja napakka juuriharja on suorastaan loistava tähän tarkoitukseen ja muistan lapsuudesta miten äitini puhdisti olohuoneemme maton juuriharjan avulla. Tavanomaisen imuroinnin jälkeen nukkamatto kannattaa käydä juuriharjalla läpi alaspäin suuntautuvin vetoliikkein reunasta reunaan rivi kerrallaan edistyen. Kuiva juuriharja vie mennessään kaikki irtokarvat ja poistaa tehokkaasti myös pitkät maton nukkaan kippuralle kiertyneet irtohiukset, johon ei esimerkiksi kissakoteihin suunniteltu kumilasta pysty.

Makuuhuoneen sisustus valkoinen pörrömatto kylpyhuoneenmatto diy omakotivalkoinen

Ennen vanhaan jouduttiin ongelmat taklaamaan luovin keinoin ja näitä niksejä haluan vaalia eräänlaisina elämänviisauksina. Tekniikka ja välineet ovat tottakai kehittyneet ja kehittyvät edelleen, eikä enää tarvitsisi välttämättä osata edes kaikkea sitä mitä joskus muinoin, mutta siitä huolimatta tykkään lukea esim. Niksi-Pirkan vinkkipalstaa ja poimia sieltä erilaisia ideoita arkeen ja etenkin siivoamiseen. 🙂

Kivaa sunnuntaita kaikille & huomiseen! Luvassa on nimittäin juttua etätyöstä upea arvonnan kera!

Lue myös: ➤ Vain varttipäivässä videopostaus

Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Karvat ja hiukset pois nukkamatosta – Arkivinkit

  1. Kiitos vinkeistä, meilläkin on tuollainen nukkamatto kotonamme täällä Keravalla ja olen hieman tuskaillut sen puhdistamisen kanssa. Täytyy siis etsiä hommaan sopiva juuriharja. Olen kyllä muutenkin aika huono siivoilija, siivouspalvelu voisi olla tarpeen.

    1. Satu: juuriharja on hyvä apulainen ja samalla saa vähän hikeäkin pintaan jos kyseessä on isokokoinen matto. 🙂 kerran pari kuussa riittänee maton herjaamiseen ja jos ostaa varrellisen mallin niin harjaus sujuu tosi sukkelasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *