Q & A – Sinä kysyit ja minä vastaan

Olette saaneet Instagramissa, blogissa ja Facebookissa esittää minulle kysymyksiä ja lupasin vastata niihin suoraan ja mitään kaunistelematta. Useimmat kysymykset yllättäen ovat liittyneet minuun persoonana eikä niinkään sisustusasioihin kuten alunperin ajattelin. Poimin kysymysten joukosta ystäväni avustuksella 10 keskenään hieman erilaista kysymystä, joihin vastatessa tulin vastanneeksi samalla useampaankin eri asiaan. Pistetään pökköä pesään ja aletaan hommiin! 🙂

Q & A Kysymyksia ja vastauksia Omakotivalkoinen

Pituus, paino, ikä ja siviilisääty?

Olen pari vuotta sitten tehdyn mittauksen mukaan ollut 158cm, enkä usko sen muuttuneen mihinkään. Painoa on hieman yli 50kg ja ikää tuli helmikuussa mittariin 38 vuotta. Sivisääty on vakaasti varattu. 🙂

Harrastatko sijoittamista?

Sijoitan kyllä mutta en koe sitä harrastuksena. Osakesalkku oli viime vuonna pakkasen puolella mutta nyt pienesti voitolla. En harrasta riskisijoituksia ja luotan ammattilaisiin tässä asiassa.

Paljonko olet laittanut sisustukseen rahaa?

En ole uskaltanut edes laskea, mutta veikkaan että 10 blogivuoden aikana ainakin 40 000 euroa. En varsinaisesti kadu mitään, sillä jokainen ostos on ollut omalla tavallaan opettavainen ja katuminen on muutenkin turhaa energian haaskausta. Opiksi olen kuitenkin ottanut ja alkuvuosien hurja vauhti on hidastunut vuosi vuodelta kun oma tyylini on vahvistunut ja palikat osuneet kohdalleen.

Q & A Kysymyksia ja vastauksia Omakotivalkoinen

Mitä teet työksesi?

Teen blogin taustalla sisällöntuotantoa, markkinointia ja monenlaisia kirjoitus- ja kuvaustöitä erilaisille yrityksille. Olen viimeisen 5 vuoden aikana täydentänyt osaamistani ja opiskellut monenlaisia markkinoinnin ja sisällöntuotannon saloja, sivustorakentamista, koodaamista yms. ja suorittanut myös alan ammatillisia kursseja kymmenittäin. Ambitio kirjoittamiseen on kaikessa punaisena lankana ja yhdessä kollegojeni kanssa olemme tehneet aivan mielettömän hienoja projekteja.

Paljonko vuositulosi on?

Tässä asiassa haluan olla täysin rehellinen. Viime vuosi oli monella tapaa haastava monille meistä enkä ole poikkeus. Tienaan keskiluokan verran ja viime vuonna palkkatuloni olivat bruttona muistaakseni noin 30 000€, josta verot veivät luonnollisesti melkoisen siivun, kuten meillä kaikilla. En siis todellakaan uiskentele rahassa, mutten myöskään nostaisi palkkaa enempää kuin on tarpeen. Optimointi on kaikista tärkeintä ja koen että mitä pienemmällä itse pärjää, sen parempi. Tili tuli ja tili meni on tuttua, ja joskus ennen palkkapäivää on tililläni ollut alle 1€.

Q & A Kysymyksia ja vastauksia Omakotivalkoinen

Montako lasta haluat? Tuleeko vielä lisää lapsia?

Minulla lapsia on yksi ja hän on maailmani napa. 🙂 Sain lapsettomuusdiagnoosin parikymppisenä ja tämä ainokaiseni oli aikanaan totaalinen yllätys. Enempää lapsia ei valitettavasti ole siunaantunut enkä niitä edes voi enää saada. Asian hyväksyminen on ollut omanlaisensa elämänpolku, mutta nyt olen hyväksynyt ja sisäistänyt sen, että minun elämäni kohtalo on olla maailman ihanimman tytön äiti ja elämämme on täydellistä näin.

Oletko osallistunut koskaan laulukilpailuun?

Olen kertonut teille että rakastan laulamista ja laulan kaikkialla ja kokoajan. 🙂 Idolsiin meinasin osallistua silloin kun se Suomessa alkoi 2000-luvun alkupuolella, mutta uskallukseni ei riittänyt. Joskus olen miettinyt millaisen suunnan elämä olisi ottanut, jos olisin koelauluihin mennyt, mutta toisaalta en haluaisi muuttaa mitään. Jos muuttaa yhden asian menneisyydessä, muuttuu kaikki muukin. Päivääkään en siis vaihtaisi. 🙂

Käytkö Raikkösen paikassa laulamassa karaokea?

En ole kertaakaan käynyt siellä eikä pintaliitopaikat muutenkaan kiinnosta. Laulan karaokea yleensä sellaisissa paikoissa, joissa ei ole ruuhkaa ja ihmiset ovat rentoja. Arvostan myös sitä, että karaokevetäjä on ammattilainen ja äänentoistoon on satsattu. Terkkuja vaan Jutalle, joka on Suomen paras karaokevetäjä ja osaa täydellisesti säätää äänenvoimakkuuden ja kaiun laulun vaatimalla tavalla. Minun ja Jutan yhteinen pravuuri on Twin Peaks -sarjan tunnarina tunnettu Falling, jonka esittää Julee Cruise. Tuossa laulussa kaiulla on erityisen tärkeä merkitys ja vain Jutta osaa pelata sen kanssa oikein oikeissa kohdissa.

Q & A Kysymyksia ja vastauksia Omakotivalkoinen

Millaisia tavoitteita sinulla on elämässäsi?

En tavoittele mainetta tai mammonaa, vaan terveyttä, tasapainoa ja pitkää ikää. Haluan toki edetä urallani ja kehittää osaamistani entisestään, mutta eniten arvostan elämässä vapautta tehdä sellaisia asioita, joista tykkää. Minulla on ilo saada tehdä työkseni juuri niitä asioita joita rakastan ja tavoitteeni on työllistää seuraavan parin vuoden aikana ainakin 10 sisällöntuottajaa, joista osa toimii pääasiallisesti tekstin ja osa kuvituksen parissa.

Jos saisit 100 000 euroa, mitä tekisit?

Ensimmäisenä varmasti hieroisin epäuskoisena silmiäni ja varmistaisin ettei hommassa ole koira haudattuna. 😀 Sen jälkeen varaisin käyttööni kokonaisen hotellin ja kutsuisin sinne kaikki minulle rakkaat ja tärkeät ihmiset. Järjestäisin vuosisadan upeimmat iltamat viiden tähden illallisen ja livemusiikin merkeissä. Sen jälkeen sijoittaisin osan rahasta pörssiin ja lopuilla ostaisin luultavasti pienen sijoitusasunnon Keski-Suomen hujakoilta järven läheisyydestä. Voi olla että hankkisin jotakin myös kotiin, kenties designtuolin tai -valaisimen… 🙂

Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille!


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *