Osta ja myy – Vinkit nettikirppikselle

Rakastan koluta kirppiksillä, Facebook Marketplacessa ja Tori.fissä. Nettikirppiksiä on tullut viimeisen vuoden aikana koluttua luultavasti jo satoja tunteja, sekä ostajana että myyjänä. Tässä muutamia ajankohtaisia havaintojani kirppiskauppoihin liittyen…

Vinkit kirppismyyntiin Omakotivalkoinen

Hyvät kuvat ja napakka info

Myynti-ilmoituksiin kannattaa aina panostaa, jos mielii saada tavaraa kaupaksi. Hyvät kuvat ja sopivan napakka informaatio tavaran koosta ja kunnosta riittävät, eikä ilmoituksissa tarvitse sen kummemmin tarinoida. Ihmeellisen usein törmään kuitenkin puutteellisiin ilmoituksiin ja epätarkkoihin hämärässä otettuihin kuviin, joiden perusteella joutuu arvuuttelemaan tavaran todellista väriä, kokoa ja kuntoa. Etenkin koko- ja kuntotietojen puuttuminen ovat sellaisia seikkoja, jotka saavat minut helposti siirtymään seuraavan kohteen tutkiskelun pariin.

Vinkit kirppismyyntiin Omakotivalkoinen

Kysymysten tulvan voi ehkäistä

Joskus myyjät saattavat närkästyä ”tyhmistä” kysymyksistä, jotka ovat seurausta puutteellisista tiedoista. Ymmärrän että aika maksaa ja kyselijöitä voi kertyä jopa kymmenittäin, mutta useimmissa “tyhmien kysymysten” tapauksissa myyjän olisi hyvä lukea oma ilmoituksensa läpi ja miettiä ostaisiko itse tavaraansa ilmoituksensa perusteella. Tunnistettavista merkkituotteista mitat ja lisätiedot voi tietysti aina googlettaa, mutta toivoisin myyjän jaksaneen nähdä sen verran vaivaa, että olisi ne näppäillyt suoraan ilmoitukseen ja säästänyt näin kaikkien aikaa täsmentävien lisäkysymysten esittämiseltä… ja mitä useamman mutkan ja odotuksen kautta kirppisostaja ostoa puntaroi, sen suuremalla mahdollisuudella kaupat jäävät syntymättä.

Vinkit kirppismyyntiin Omakotivalkoinen

Kirppishinnat kohdilleen

Hinnoittelu onkin jo sitten aivan oma taiteenlajinsa, eikä siihen ole yhtä oikeaa linjaa. Periaatteellisesti kirppiskaupassa kannattaa suosia ns. kirppishintoja ja miettiä mitä itse ostajana olisi aidosti valmis maksamaan – ilman suuria tunteita tai muistojen luomaa extraa. 🙂 Poikkeuksena on tietysti keräilyarvoltaan harvinaisemmat tai muulla tavoin erityisen halutut tuotteet, kuten esimerkiksi aidot designer-laukut, Alvar Aallon kalusteet ja Sarpanevan astiat.

Vinkit kirppismyyntiin Omakotivalkoinen

Halutaan ostaa!

Ostoilmoituksien osalta legendaarinen ”Halutaan ostaa kirppishinnalla” on myös aikamoista hepreaa ja voi tarkoittaa hintahaarukan ääripäitä. Itse suosittelen jokaiselle ostoilmoituksen jättäneelle jonkinlaisen hintahaarukan mainintaa ilmoituksen yhteyteen, sillä se karsii heti jyvät akanoista.

Esimerkkinä haluan kertoa eräästä tilanteesta, jossa tarjosin ostoilmoituksen jättäneelle erästä tiettyä erinomaisessa kunnossa olevaa designkalustetta 140 eurolla ja sain saavillisen kylmää verbaalista vettä niskaani. Hän erittäin hyökkäävään sävyyn tivasi minulta miten kehtaan tarjota hänelle 320 euron hintaista (edelleen tuotannossa ja myynnissä olevaa) tuotetta 140€:lla kun hän nimenomaan oli kirjoittanut ilmoitukseensa ”kirppishinnoin”. Tälläisinä hetkinä toivoo että omistaisi kristallipallon, josta voisi etukäteen varmistaa kirppishintahaarukan. 🙂

Vinkit kirppismyyntiin Omakotivalkoinen

Parhaat vinkit nettikirppikselle

Kirppistely on mielenkiitoista ja erittäin palkitsevaa. Parhaimmassa tapauksessa myyjä ja ostaja kohtaavat toisensa ja kaupat syntyvät nopeasti ja selkein sävelin molempia miellyttävällä tavalla.

Muista siis hyvät kuvat! Älä kuvaa liian hämärässä ja vältä salaman käyttöä, joka vääristää värisävyjä. Laita myynti-ilmoitukseen vähintäänkin perusmitat, myyt sitten tavaraa, huonekaluja tai vaatteita. Myös kunto kannattaa selvästi mainita ja etenkin huonekaluissa, sillä jotkut etsivät uudenveroisia ja toiset kunnolla kuluneita vintage- ja diy-projekteja.

Tärkeintä kaikista kuitenkin on ystävällisyys ja vastuullisuus! ❤︎ Älä jätä ostajaa tai myyjää odottelemaan vastaustasi kohtuuttoman pitkäksi ajaksi, ole aina kohtelias ja pidä AINA kiinni kirppistreffien sovitusta aikataulusta – älä tee ohareita!


2 kommenttia “Osta ja myy – Vinkit nettikirppikselle

  1. KYLLÄ! Mä oon kans viime aikoina selannut ankarasti tori.fi:tä kun tarvitsen kaikenlaista mökille ja ei voi kuin hämmästellä sitä, miten onnettomia kuvia ihmiset onnistuvat ottamaan – lisäksi niitä on usein vain yksi – ja kuinka vaikeaa voi olla ilmoittaa myös myytävän tavaran mitat!?

    Ja sitten vielä se, että miksi se ilmoitus jätetään sinne roikkumaan vaikka tavara on jo myyty? Mulle on useammin kuin kerran käynyt niin, että kysyn jotain ja saan kuulla, että se on jo myyty. Sen jälkeen ilmoitus kyllä yleensä poistuu. Eikä nyt ole kyse jostain hetki sitten myyntiin tulleista tavaroista, vaan sellaisista joiden ilmoitus oli jätetty jo pari kuukautta sitten. Millä todennäköisyydellä kahden kuukauden myymisen jälkeen joku innostuu ostamaan sen juuri hetki ennen mua….

    1. Vanha jäärä: samoja kokemuksia minullakin. Tytölle etsiskelin vaatetta pari viikkoa sitten ja kävin läpi sekä FB että Torin, vaatteiden osalta on tosi paljon puutteellisia ilmoituksia ja ihmeellisen monista puuttuu jopa koko. Kuvasta on vaikea päätellä yhtään mitään ja kun kysyy kokoa viestillä niin ei vastata. Tätä jaksan kummastella kerta toisensa jälkeen vaikka pitäisi olla jo tottunut. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *