Mitä äiti edellä, sitä tyttö perässä – Muotia vuosilta 2001 & 2021

Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät – 20-vuoden sykleissä näemmä. Tyttö toivoi synttärilahjaksi uusia vaatteita ja voi apua miten vahvasti tämän päivän trendit toistavatkaan vuosituhannen vaihdetta ja omaa teini-ikääni napapaitoineen ja velourverkkareineen. Me ollaan tytön kanssa kuin kaksi marjaa 20-vuoden erotuksella ja neitikin nauroi kun näki nipun paperikuvia vuoden 2001 asukokonaisuuksistani.

Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen

Tyttö sai synttärilahjaksi lahjakortin vaatekauppaan ja osti niillä mm. matalavyötäröiset ”britney-farkut”, reikäisiä niittivöitä, satiinihousut, paksupohjaisia tennareita, vajaamittaisia napapaitoja ja pari hametta. Vaikka aika on omalta osaltani ajanut nuorisomuodin ohi jo ikuisuus sitten, tykkään siitä miten eri osia yhdistelemällä vaatekappaleista saa luotua todella kivojakin asukokonaisuuksia.

Tyttö on tosi tarkka siitä mitä päällensä laittaa ja hänen oman persoonansa ja makunsa kehittymistä on ollut mahtava seurata. Yllättäen myös minä olen teininä rakastanut vaaleansinistä yli kaiken ja yhdistellyt vaaleansinisiä vaatteita nimenomaan valkoisen ja mustan kanssa. Olisinpa säästänyt joitakin teiniajan vaatteitani, second hand -aarteita rakastava tyttöni olisi niistä varmasti nyt pitänyt ja paljon.

Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen
Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen
Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen
Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen
Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen

Satiiniset reisitaskuhousut oli milleniumin helmi. Muistan miten niiden kanssa piti nimenomaan olla napapaita, paksupohjaiset tennarit ja vapaana hulmuavissa hiuksissa pienet sivuponnarit.

Tämä muoti nousi pinnalle muistaakseni 1998, kiitos Alexian, Scooterin yms. danceartistien. Minulla oli lähes identtiset mustat satiinipökät, kuin mitkä tyttö nyt osti, jalassani silloin kun vuosi 1999 vaihtui seuraavalle vuosituhannelle. Taustalla soi Jennifer Lopezin Waiting for tonight ja jännityksellä odotettiin mitä tapahtuu kelloille, kun ajanlasku alkaa ikäänkuin alusta… Meneekö koko maailmasta sähköt poikki. Ihania muistoja!

Asupostaus muoti-ilmiöt 2001 ja 2021 Omakotivalkoinen

Tytön synttärit järjestetään vasta tulevana viikonloppuna ja hyvin pienimuotoisesti, mutta lupasin että kesälomalla tehdään jotain superspesiaalia mitä ei olla yhdessä koskaan ennen tehty. Suunnitelmista en halua julkisesti hiiskua sen enempää, mutta toiveissa on että saisin yllättää tytön ikimuistoisesti. ❤️

Me jatketaan iltaa synttärifiiliksissä ja toivotellaan teille kivaa alkanutta viikkoa!

Rakkaudella, Miia & Ava


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *