Minimalistinen hääkakku – Ideagalleria

Äitini on leiponut ja koristellut kakkuja työkseen ja olen päässyt paraatipaikalta seuraamaan erilaisia työvaiheita. Äidiltäni oppimiani niksejä hyödyntäen aion ensimmäistä kertaa pistää itseni kunnolla likoon keittiössä ja leipoa hääkakun ystäväni suureen juhlapäivään. Olen kerännyt ideakansiooni kauniita kuvia, joista ammennan inspiraatiota kakun koristeluun ja tässä niistä muutama…

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva:Weddbook.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: theupchurchvenue.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: townandcountrymag.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: theknot.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva:Weddbook.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: luzangela.es

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: theknot.com

Minimalistinen hääkakku valkoiset teemahäät ideagalleria - Omakotivalkoinen

Kuva: somethingturquoise.com

Kakkuainekset odottavat jo kaapissa ja koristuksenkin osalta kaikki on mietitty valmiiksi. Minimalistinen hääkakku syntyy ohueksi kaulitusta valkoisesta sokerimassakuoresta, kimaltavan valkoisista macaronseista, kauniista kukista ja lehdistä, sekä syötävästä lehtikullasta, jota ripottelen kakun yläreunaan.

Häävalmistelut ovat melkolailla valmiit ja kukkia lukuunottamatta kaikki tarvittava on kasassa. Eteisen seinusta on täynnä pussia ja nyssykkää, joista löytyy koristeita, astioita, servettejä, tarjottimia ja monenlaista muuta pientä ja suurta tarpeellista tarviketta.

Aurinkoista iltaa kaikille!

Lue myös: Pienen budjetin unelmahäät – Kierrätys kunniaan!


Seuraa myös Instagramissa 

22 kommenttia “Minimalistinen hääkakku – Ideagalleria

 1. siis kuka helvetissä haluaa kerrostalokolmiossa jossa ei ole edes mattoja, saati huonekaluja naimisiin? ja kaikki valkoista, voi kun omaperäistä

  1. ullis: no varmaankin ihminen joka haluaa järjestää pienet häänsä hyvien kulkuyhteyksien ja merimaiseman äärellä pienellä budjetilla, joiden lisäksi haluaa häiden teemavärinsä olevan valkoinen ja ruoaksi rentoa grilliruokaa ja tunnelmaa. 🙂 Ei sinun täysin ulkopuolisena tarvitse noin kovasti kiihtyä siitä että ystäväni näin tahtoo häitään juhlittavan. ? Aurinkoista ja iloista viikonloppua!

  2. Olipas epäystävällinen kommentti! Mun mielestä nykypäivänä on ihanaa, kun häitään saa juhlia just niin kuin haluaa 🙂 Sitä paitsi, nämä häät kuulostaa ainakin mun korvaan oikein mukavilta juhlilta, jollaisiin itsekin mieluusti osallistuisin.

   1. M: kiitokset kivasta kommentista. ? Ystäväni häitä on ollut ihana järjestää ja toivottavasti kaikki asettuu koristeiden ja tarjoilujen osalta nappiin. ? Tässä on saanut miettiä päänsä puhki monessa kohtaa ja aikataulullisesti ja hellesään takia päätimme, että ensin nostetaan maljat, seurustellaan ja nautitaan kakkukahvit, jonka jälkeen vasta alamme grillaamaan ja syömään, sillä siinä hommassa menee useampi tunti. Vieraat saapuvat kaikki samaan aikaan mutta pari heistä joutuu lähtemään ennen grilliruokailua. Onneksi häistä halutaan rennot, joten perinteistä buffettia ei ole tarpeen yrittää mahduttaa näiden kahden vieraan tiukkaan aikatauluun. Puitteet laitan niin vimpan päälle kuin pystyn ja muuten mennään go with the Flow tunnelmissa. ? On todella upea kunnia saada olla järjestäjänä näin tärkeässä tilaisuudessa ja kaikkeni teen että morsiusparin päivä on täydellinen ja sellainen jollaisena sen toivovat muistoissaankin säilyvän. ❤️

 2. Kakussa on hyvä pitää malttia.
  Peruspohja toimii, älä unohda leivinjauhetta.
  Antaa paljon anteeksi.
  Mielummin liian kypsä, kuin raaka.

  Aikataulu on selkeä. Päivä 1 tee pohja, päivä 2 täytä, päivä 3 koristele ja syö,

  Marsipaaniakauliessa käytä runsaasti tomusokeria. Jos loppuu kesken, vehnäjauhot käy myös, mutta ota liiat pois pullasudilla.

  Koristeissa, jos aiot tehdä marsipaanista, siinä menee aina aikaa enemmän, kuin luulee. Voit tehdä niitä edellisenä päivänä.

  Marsipani on kuin muovailuvahaa. Mutta sitä kuluu enemmän, kuin kuvittelisi.
  Osta 1 paketti extraa, tai varaa aikaa siihen, että kerkeät hakemaan lisää

  1. Omppu: kiitokset vinkeistä! Kolme isoa pakettia ostin valkoista sokerimassaa ettei vaan lopu kesken. Pidäthän minulle peukkuja että kakku onnistuu. ?

 3. Hei ! Laita sitten kuvia valmiista kakusta tännekin !! Kiva kuulla,miten onnistui.Ja mitä ajatuksena laittaa väleihin,marjoja tms ??

  1. Pilvi: kakusta tulossa kuvia ja ehkä ikiomakin postaus resepteineen jos onnistuu tosi hyvin. ?

 4. Mietin että olet varmasti ihana ystävä kun näet noin paljon vaivaa ystäväsi häiden eteen ? Kaikki kuulostaa ihanalta ja omaperäiseltä, näitä hääpostauksia on niin ihana lukea vaikka aihe ei itselleni enää ajankohtainen sinänsä olekaan. Ajattelen myös että kotona vietetyt häät ovat erilaisuudessaan upeat, tosi hieno idea!

  1. Liisa: ihana olet, kiitos kauniista sanoistasi! ❤️ Ystäväni kertaalleen jo siirsivät hääpäiväänsä pandemian takia, mutta koska tämä voi hyvinkin jatkua vielä tovin, päätyivät he siihen etteivät halua odottaa sinettiään enää enempää, sillä elämä eletään kerran ja nyt. ❤️ Lomautukset yms. vuoden aikana tapahtuneet asiat ovat vaikuttaneet hääbudjetin supistumiseen ja myös tietysti kutsuttavien juhlavieraiden määrään, ja sanoin ystävälleni että haluan auttaa heitä unelmapäivän toteuttamisessa parhaani mukaan. Tämän kaiken kerron heidän luvallaan.

   Haluan ystäväni hääpäivän olevan ikimuistoinen ja ennen kaikkea huoleton ja kaunis. ❤️ Intiimit pienet häät ovat eri tavalla haasteelliset suuriin verrattuna, mutta olen luottavaisin mielin että päivästä tulee juuri sellainen kuin ystäväni on unelmoinut, budjetin ja vierasmäärän supistumisesta huolimatta. ❤️

   Kiitos vielä sinulle! ?

 5. Pakko sanoa, että olet rohkea, kun uskallat leipoa kakun ystäväsi häihin. Teitkö harjoitteluvedosta etukäteen? Uskon, että kakusta tulee tosi kaunis! Tein joskus aikoja sitten ystäväni häihin kukka-astelmat ja vaikka en mikään floristi olekaan, niistä tuli varsin kivat. Tuli myös hyvä mieli siitä, että pystyi auttamaan itselle rakkaita ihmisiä.

  Olen itse niin kädetön keittiössä, että hieman kateellisena seuraan projektia 🙂

  Ihanaa hääjuhlaa!

  1. Milla: en tehnyt harjoituskakkua ennakkoon. Kakku itsessään on tuttu juttu ja monesti sitä tehnyt ennenkin ja ainoastaan kakun uudenlainen kasaustapa ja juhlavamman koristelun osuus on ihan uutta ja vähän jännittävääkin. ?

 6. Hei vaan! Mietin vain sitä yleensä, että teillä kerrostalossa on hyvät äänieristeet! Esim. euroviisujen kuuntelu yöllä ym. juhlat! Äänet kantautuvat kerrostalossa tosi hyvin: varsinkin betonitaloissa! Itse kärsin yläkerran naapureiden äänistä varsinkin iltamyöhään; nousen aamulla töihin klo 5.00…

  1. Airiina: meidän talo on valmistunut 2002 ja äänieristys on kohtalaisen hyvä. Basson jumputus kunnon vehkeistä tottakai tulee rakenteiden läpi, kuten myös porakoneen pärinä,mutta muutoin ei naapureista juurikaan mitään kuulu.

   Hääjuhlien jatkot on muualla ja siirtymä sinne klo 22:00, joten hiljaisuutta kunnioitetaan sääntöjen puitteissa. ?

 7. Heipä hei. Paljon ajatuksiasi, ideoitasi ym seuranneena, en ole koskaan mitään kuitenkaan kommentoinut. Itsekin ”rakastan” valkoista sisustuksessa, vaikka minulla ei aivan valkoista kotia olekaan. On luonnonsävyjä lisänä.
  Tämä hääpostaus näyttää erilaisuudessaan mielenkiintoiselta. Hyvässä mielessä toki. Ihmettelenkin ensimmäistä viestiä, ” kuka helvetti haluaa…”. Joku tosiaan haluaa ja mikäs siinä. Jokainen tehköön juhlastaan näköisensä ja itselleen mieluisan. Mainittakoon, että mekin juhlimme aikoinaan häitämme kotonamme, läheisten kesken ja juhlat olivat intiimit sekä meidän näköisemme. Mielenkiinnolla jään seuraamaan jatkoa. Ihanaa kesää kaikille?.

  1. Eve: kiitos kommentistasi! ❤️ Minusta pienet häät ovat parhaimmillaan ihana idylliset ja intiimit. Näissäkin häissä paikalla on vain pariskunnan parhaimmat ystävät, sillä koronarajoitukset oli otettava huomioon kutsuja lähetettäessä. Morsiuspari asteli avioliiton satamaan maistraatissa vanhempiensa todistamana ja siitä suuntasivat syömään ravintolaan perheidensä kesken 10 hengen porukalla. Nämä varsinaiset grillibile-hääjuhlat on ystäville ja kutsuttuna oli 7 henkeä + minä, jotta kokoontumisrajoituksia (max 10 sisätiloissa) ei rikota.

   Morsiuspari sanoi niin kauniisti että heidän rakkaus täyttää kyllä tilan vaikka juhlaväkeä on vain kourallinen. ❤️ Ovat kyllä niin luodut toisilleen nämä kaksi, etten toista samanlaista paria tiedä. ❤️

 8. Ihanaa, että ideoit, teet ja järjestät! Leikkokukilla ja leikkovihreillä saa tosi helposti juhlavat koristeet. Monet leipurit tekee niin, että laittaa kukkien varret pillin sisässä kakkuun, niin pysyvät paikallaan, eikä varsista varmasti erity kakkuun mitään. 🙂

  1. Tuuli: kiitokset kivasta kommentistasi! ❤️

   Tuon nerokkaan pilli-niksin olen oppinut äidiltäni ja hän sujauttaa vielä pienen palan elmukelmua kukan varren ympärille pillin sisään, jottei myöskään pillin päästä pääse erittymään mitään. Pillin olisi tosin hyvä olla muovinen eikä kartonkia / pahvia, sillä kostean kakun sisällä pahvinen pilli vettyy ja näissä helteissä varsinkin saattaa sulautua kakun täyteisiin. Tässä muovinen pilli oli parempi kuin ekologisempi selluloosapilli.

 9. Nyt täytyy sanoa että jään kyllä suurella mielenkiinnolla odottamaan kuvia mimmonen extempore juhlakakkuluomus sulta valmistuu ? kakuntekotaito kun ei ole dominoiva geeni ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *