Tuurin kyläkauppa – Kokemuksia ostosparatiisista

Tuurin kyläkauppa on keikkunut menolistalla jo yli 10 vuotta ja vasta nyt järjestimme tyttöporukalla aikaa visiteeraamiselle. Ei muuta kuin menomonot jalkaan ja auton keula kohti Etelä-Pohjanmaata ja Alavuuden kaupungissa sijaitsevaa Tuurin kylää! Tässä postauksessa kerron millainen on Helsinkiläisen näkemys ja kokemus Tuurin kyläkaupasta ja sen miljööstä!

Tuurin kyläkauppa kokemuksia

Tuurin kyläkauppa – Suomen suurin tavaratalo

Ajomatka Tuuriin oli pitkä ja viimeiset kilometrit puuduttavia. Odotukset olivat korkealla ja vaikka takapuoli puutuikin, ajattelimme että reissu on suurella todennäköisyydellä kaiken arvoinen. 🙂

Tuurin kauppakylän sydämenä toimii Keskisen Kyläkauppa, joka on jo vuosikymmeniä ollut Suomen suurin tavaratalo. Keskisen tavaratalon lisäksi Kyläkaupan palveluihin kuuluvat elintarvikemyymälä Ruokapuoti, Ravintolamaailma, massiivinen Pihamyymälä, Hotelli OnnenTähti, sekä Karavaanarialue Onnela.

Pitkän historiansa aikana huimasti kasvanutta kyläkauppaa ja sen ympärille kasvanutta Tuurin kauppakylää kuvataan ainutlaatuiseksi ja mahtipontiseksi elämykseksi – yksi tällainen minulle kiitos! 🙂

Tuurin kyläkauppa kokemuksia
Tuurin kyläkauppa kokemuksia
Tuurin kyläkauppa kokemuksia

Kuuluisa keltainen hevosenkenkä

Ulkoiset puitteet tekivät lupausten mukaisesti meihin heti vaikutuksen ja pieni sadekaan ei haitannut fiilistelyä. Upeita kukkaistutuksia, rakkauslukoilla koristeltu kaarisilta ja valtavan kokoinen keltainen hevosenkenkä saivat aikaan ihastelua ja maltoimme onneksi nauttia ympäristön kauneudesta ennen sisätiloihin marssimista.

Kyläkaupan piha-alueen valtaa kesäisin alle 13-vuotiaille ilmainen Miljoona Tivoli, joka on avoinna juhannuksesta koulujen alkuun. Tivolin jätimme väliin aikataulutuksen takia, mutta katselimme tovin meininkiä aidan toiselta puolen.

Tuurin kyläkauppa kokemuksia
OnnenEnkeli patsas
OnnenEnkeli patsas

OnnenEnkeli ja Salama McQueen

Sisällä meidät vastaanotti kuuluisa OnnenEnkeli ja pitihän meidän saada siitä kuvat muistoksi. Muutaman mutkan takana törmäsimme hieman yllävänpään kaveriin – Disney Pixarin Autot-elokuvasta tuttuun Salama McQueeniin, joka oli tytön lemppari hänen ollessaan pieni. Oikean auton kokoinen vekkuli sai meidän kaikki hymyilemään ja viimeinenkin puudutus haihtui taivaan tuuliin takapuolesta. 🙂

Salama McQueen auto

Tuurin kyläkauppa – Kokemuksia Helsinkiläisen näkökulmasta

Sitten päästäänkin ostosparatiisin pariin. Harmillisesti kaupan sisällä oli kuvauskielto, joten kuvamateriaalia ei ole teille tarjota…

Olimme varanneet reilun budjetin ostoksien tekoon ja uteliaina kolusimme läpi satoja hyllyvälikköjä ja käytäviä. Pari tuntinen kauppakierros oli harmillisesti pettymys ja totesimme, että ostosten takia ei Tuuriin saakka kannata uudelleen ajella. Valikoima ei ollut lainkaan niin laaja, kuin millaisen kuvan olen muiden arvosteluista saanut. Hinnatkin olivat perustuotteita myöten kalliimmat ja tuliaiseksi ostimme vain pussilliset kallista irtokarkkia.

Lähdimme ajelemaan kotia kohti aavistuksen apeissa tunnelmissa ja pettyneinä siitä, että omat odotuksemme eivät tällä kertaa kohdanneet todellisuuden kanssa. Helsinkiläisenä näkemykseni Tuurin kyläkaupan antimista on 7/10 ja tivolikaan ei tarjoa lisäpisteitä, sillä meillä on huvipuisto Linnanmäki melkein kivenheiton päässä.

Lähialueen asukkaille Tuuri ja sen palvelut tarjoavat varmasti paremman kokemuksen, mutta haluan olla rehellinen ja todeta, että Tuuri ei kokemuksena tarjonnut minulle mitään, mitä ei kotikaupungistani löytyisi.

Sen pituinen se – 10-vuoden odotus on ohi ja voin viivata Tuurin reissun yli menolistaltani.

Aurinkoista päivää kaikille!

Lue myös: ➤ Saaristoristeily Hakaniemestä Vuosaareen – Helsingin kauneimmat maisemat


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *