Saaristoristeily Hakaniemestä Vuosaareen – Helsingin kauneimmat maisemat

Kävimme eilen nauttimassa merimaisemista Suomen Saaristokuljetuksen liikennöimällä Helsingin upeimmalla saaristoreitillä Hakaniemen ja Vuosaaren välillä. Aivan mieletön elämys, jota suosittelen kaikille. ♥ Pysähdyspaikkoja on Hakaniemen ja Vuosaaren päätepisteiden välillä seitsemän, kuten esimerkiksi Herttoniemi ja Laajasalo, ja pari töistä kotiin palaavaa työmatkailijaakin oli pukuineen ja salkkuineen nauttimassa kauniista säästä kannella rentoutuen – miten mahtava tapa matkata raskaan päivän jälkeen kotiin! Tässä tunnelmia vartin vajaa parituntia kestävältä saaristoristeilyltämme…

Matkan aikana pääsimme tutustumaan niihin osiin Helsingin saaristoa, minne muut reitti- tai sightseeing-alukset eivät liikennöi. Saaristoristeilyn hinta määräytyy pysäkin mukaan – meidän reissu Hakaniemestä Vuosaareen kustansi yhteensä 15€, josta kymppi oli oman lippuni osuus ja 5€ tytön lippua. Alle 4-vuotiaat lapset matkaavat maksutta ja 4-12-vuotiaat puoleen hintaan. 🙂

Tämä oli ikimuistoinen kesälomakokemus, josta riittää iloa vielä pitkään. Tytön sanoin “tää oli kivempaa kuin päivä Lintsillä”. 🙂 Saaristoristeilyn voi tehdä kumpaan tahansa suuntaan Hakaniemestä Vuosaareen, Vuosaaresta Hakaniemeen, tai välietapeiltakin kyytiin hypäten – mikä onkaan omaan aikatauluun ja sijaintiin nähden paras valinta. 🙂

Loppuun vielä videokooste meidän reissusta, Degerön kanavan läpiajosta, liplattavista aalloista ja upeista saarista! ♥

Jos sinäkin innostuit saaristoristeilystä, löydät aikataulut, hinnastot ja laiturikartat täältä: → suomensaaristokuljetus.fi

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

13 kommenttia “Saaristoristeily Hakaniemestä Vuosaareen – Helsingin kauneimmat maisemat

 1. Vau, miten ihana reissu teillä. Noi risteilyt on ihan huippuja. Me ollaan tehty vastaavia Jyväskylästä pari kertaa sekä Kuopiosta kerran. Suomessa on mahdollisuus tehdä upeita sisävesiristeilyjä sekä myös meriristeilyjä.
  Ollaankin tulossa kummitytön häihin Helsinkiin elokuussa ja mietinkin että missähän välissä ennättäis risteilylle. Ois hieno kokemus. Harmi kun ei ole aiemmilla Helsingin reissuilla huomannut näitä risteilyjä. Vai onko nää uus juttu?

  1. Marja K: Helsingin sisäisiä saaristoristeilyjä on ollut siitä asti kun vuonna 1992 muutin tänne. Vuosaaresta lähtevälle risteilylle on pitänyt mennä monena kesänä mutta vasta nyt sain aikaiseksi sinne lähteä ja hyvä niin sillä saaristoristeilyhän on ihan mieletön!!! <3 Tänä kesänä mennään vielä toistamiseenkin, sillä aion viedä myös äitini tuonne maisema-ajelulle. 🙂 Ei ole siis uusi juttu, vaikkakin on tainnut muutama kesänä olla risteilyt tauolla. Kannattaa ehdottomasti mennä, metrolla pääsee Vuosaaresta helposti takaisin keskustan tuntumaan ja toisikin päin, kummin haluaakaan reissata. Suosittelen myös Hakaniemen torilla (saaristoristeilijän satamapaikan vieressä) olevaa kauppahallia, joka pursuilee ihania sisustustuotteita ja herkkuja. 🙂

 2. Kiitti vinkistä! Veljen tyttäreni perheineen asuu Vuosaaressa, joten siinähän sais samalla tehtyä kyläreissun. Jos ei tulevalla reissulla niin joku toinen kerta. Vuosaari on kyllä kaunis paikka asua ja aurinkolahti on upea paikka☺

  1. Marja K: suosittelen lämpimästi, parhaiten käytetyt kaksi tuntia tämän kesän aikana! ?☀️

 3. Suomen saaristo on maailman kaunein paikka.Me vietämme paljon aikaa meren rannalla tammisaaressa kesäisin.
  Tällaista risteilyä en muista nähneeni silloin kuin itse asuin vuosaaressa.Siitä tosin on aikaa.
  Kauppatoriltahan lähtee pikku risteilyjä sinne tänne,mm.majakkasaarille.
  Bengtskärin majakkaristeily on myös elämys,sinne tosin lähdetään Hangosta ja on monen tunnin reissu.Suosittelen, jos siihen joskus mahdollisuus.

  1. Nanna: suomen saaristo on kaunis, ja niin levollinenkin! ⛵️❤️ Hiekkajaalanrannasta lähtee / saapuu tämä saaristoristeilijä, samanlainen reitti oli jo 2000-luvun alussakin kun ensimmäisen kerran piti lähteä risteilemään. 🙂 Vähän unohtui mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, 17-vuotta mennä vierähti yrittäessä. ?

   1. Muutettiin muist.-99 Hiekkalaiturintieltä pois.Oli merinäköala ja vuosaarta alettiin silloin rakentamaan,oli ihanan väljää vielä.Todella kiva paikka asua!Serkkuja asuu vielä omakotitaloissa siellä ramsinrannassa,ihan meren rannalla:)

    1. Nanna: kappas, sisko siellä asusteli samoihin aikoihin kanssasi tosin hänkin on jo aika päiviä sitten muuttanut pois. 🙂 Ramsinranta on todella kaunis alue, joskus harkitsimme miehen kanssa sinne muuttavamme ja katseltiin uudiskohteitä sillä silmällä jokunenkin tovi. Ei sitten raaskittu tästä nykyisestä kuitenkaan lähteä ja aloitettiin remppaaminen. Osakeyhtiön oma rantasauna olisi niin luksusta, kyllähän sitä Ramsinrannalla viihtyisi! <3 <3

 4. Hih, mä luin otsikosta että “saaristoristeily Hankoniemestä” ja aattelin, että mahtoi olla pitkä risteily kun Hangosta asti lähdettiin Helsingin rantoja kiertämään 😀 Tommoset risteilyt on kyllä kivoja.

  1. Vanha Jäärä: olisi ollut matka kieltämättä himppasen pitkä. ? tää Hakaniemi-Vuosaari reitti oli just sopiva!

 5. Kiitos hyvästä vinkistä! Tullaan lasten kanssa Helsinkiin kesällä ja olisi kiva käydä risteilyllä ja kiertämässä saaria. Olen kuullut hyvää myös Vallisaaresta. Eikä ole näköjään kallistakaan.

  1. Hirvonen: suosittelen. 🙂 todella upeat maisemat ja ihana irtiotto kaupungin muusta vilskeestä. Hintakaan ei päätä huimaa. Meillä suunnitelmissa mennä tulevana kesänä uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *