Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneremontin yhteydessä kävin tarkalla syynillä läpi meidän säilytystarpeet ja siirsin kaiken epärelevantin kodin muihin huoneisiin säilöön. Näin helppoa huolenpitoa ei koskaan aikaisemmin ole kylpyhuoneessamme ollut ja muutos siivoamisen tehokkuudessa ja nopeudessa on ihan älytön. Ennen meni tunti viikossa aikaa siihen, että sain pyyhittyä pölyt ja pestyä pinnat, pytyn ja peilin. Nyt koko hommaan kaikkineen menee alle 10 minuuttia. ?

Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen ja allaskaappiin - Siivous ja järjestelyvinkit Omakotivalkoinen
Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen ja allaskaappiin - Siivous ja järjestelyvinkit Omakotivalkoinen

Vain kaikki tarpeellinen eikä mitään muuta

Vanhassa kylpyhuonekaapistossa ja -laatikostossa oli aivan liikaa turhaa krääsää ja kuten moni teistäkin tietää, on tyhjällä säilytystilalla aina tapana täyttyä. Tytön kymmenet hiuspompulat, minun meikit ja kaikenlaiset muut pienet ja harvoin käytetyt tavarat ovat siirtyneet joko pysyvästi pois kylpyhuoneesta, tai ne on pakattuina kolmeen matalaan kannella varustettuun metalliboksiin.

Nyt tilanne on säilytystilan osalta loistavissa kantimissa. Avoimissa seinälokerikoissa on päivittäin käytettäviä tuotteita, kuten voiteita, vanulappuja ja -puikkoja. Ovellisessa seinäkaapissa allastason vieressä on meidän hampaidenpesuvälineet, muut pesuaineet ja voiteet, sekä hiuslakka.

Allaslaatikostosta löytyy wc-paperien lisäksi pyykinpesuneste, käsisaippuan täyttökanisteri, hiustenkuvaaja, hiusharja sekä kolme metallista boksia, joiden avulla laatikko pysyy aina tiptop järjestyksessä.

Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen ja allaskaappiin - Siivous ja järjestelyvinkit Omakotivalkoinen

Metallisilla säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen

Metalliset matalat boksit vaikuttavat olevan samaa materiaalia ja sävyä kuin varsinaiset säilytyskalusteetkin. Tiiviisti sulkeutuvan kannen alle ei kosteuskaan pääse ja ne voi huoletta pestä juoksevan veden alla harjalla puhtaaksi hangaten.

Pinossa päällimmäisenä on ns. tyttöjen juttuja, jotta ovat helposti käden ulottuvilla. Keskimmäisessä metalliboksissa on manikyyrin ja pedikyyrin tekemiseen tarvittavat kynsilakat ja tarvikkeet. Alimmassa on yksi Byredon kierrekorkki, jonka halusin säästää ja kasvojen hierontaan tarkoitettu gua sha -kampa, jota en ole jaksanut aktiivisesti käyttää, mutten ihan vielä ole valmis kokonaankaan luovuttamaan sen suhteen. 🙂

Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen ja allaskaappiin - Siivous ja järjestelyvinkit Omakotivalkoinen
Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen ja allaskaappiin - Siivous ja järjestelyvinkit Omakotivalkoinen

Sujuvuutta myös kylpyhuoneen siivoukseen

Peltiboksit ostin taannoin Finnmarin alesta parilla eurolla ja niitä saattaa edelleen löytyä heidän myymälävalikoimistaan. Kolme boksia ovat pinottuina täydellisen kokoiset allaskalusteen laatikkoon ja niiden ansiosta laatikossa ei pikku tilpehööri ole enää levällään. Myös tilaa jää laatikkoon nyt enemmän, koska boksit voi pinota päällekkäin ja laatikkokin on helppo pyyhkiä puhtaaksi 10 minuuttia kestävän viikottaisen siivouksen yhteydessä. Enää kylpyhuoneen laatikoista ja kaapeista ei löydy seikkailevia irtohiuksia, pölyä eikä epäjärjestystäkään, tästä asiasta olen äärettömän tyytyväinen kun muistan miten hankalaa siivoaminen ja järjestyksen ylläpitäminen kylpyhuoneessa aikoinaan oli. 🙂

Kivaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Säilytysbokseilla järjestystä kylpyhuoneeseen

 1. ”Ennen meni tunti viikossa aikaa siihen, että sain pyyhittyä pölyt ja pestyä pinnat, pytyn ja peilin.”
  Miten hemmetissä se on mahdollista?

  Toinen ihmetyksen aihe ovat nuo viherkasvit. Miten ne pärjäävät ikkunattomassa tilassa?
  Mulla viherkasvit tykkäävät kyttyrää talvikaudesta vaikka kuinka ujuttelen ne akkunan äärelle.

  1. Nipsu: Kylpyhuoneen siivous oli ennen suorastaan painajaismaista. Tason alle kertyi pölyä mutta imurilla sinne ei kunnolla päässyt ja piti käsikopelolla siivota. Repsottavien kaapien ovien sisäpuolet piti pyyhkiä, sillä sinne meni pölyä myös ja ovien sisäpinta kostui monesti vesihöyrystä. Vanha valolippa oli viikossa aivan tahmainen pölystä ja perus hammastahnaroiskeet sun muut vielä siihen päälle, niin äkkiä oli tunti mennyt.

   Viherkasvit viihtyvät meillä kylpyhuoneessa hyvin ja peikonlehti on kolminkeraistanut kokonsa sitten helmi-maaliskuun vaihteen. Se rehottaa nyt kaikkiin ilmansuuntiin. 🙂

 2. Näyttääpä siistiltä ja käytännölliseltä!
  Minulla ongelmia tuottavat pesuaineet, joita säilytetään lavuaarin alakaapissa. Ei niitä hirveästi ole – wc-ankka, tolua sisältävä suihkepullo, pyykinpesuaine ja käsisaippuan täyttöputeli – mutta yllättävän paljon ne vain vievät tilaa pienessä kaapissa!

  1. Milla: meillä ei kylpyhuoneen allaskaapissa ole kuin pyykinpesuneste, täyttökanisteri käsisaippualle ja wc-pytyn puhdistusaine, mutta tilaa ne tosiaan silti vievät. Allaskaappi onneksi onsen verran leveä, että sinne mahtuu myös 8rullaa vessapaperia ja parit muut tarpeelliset jutut. Kapeampi kaappi ei siihen riittäisi. Yleissiivouksen kylpyhuoneessa teen kodin peruspesuaineilla joita säilytän keittiössä käden ulottuvilla, sillä siellä niitä tarvitaan päivittäin. Tällä tavoin saan kaiken oleellisen mahtumaan kylppäriin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *