Maalisävyn mietintää ja muistoja makuuhuoneen sisustuksesta

Olen mietiskellyt seinien maalaamista ja kävin muistin virkistykseksi selaamassa ikivanhoja postauksiani ajalta, jolloin meidän seinissä oli kaunis greigen sävy. Seinämaalin sijasta kuvissa huomioni vei silloinen sisustustyyli, joka näin jälkikäteen arvosteltuna ei ollutkaan niin ”paha” kuin muistin. 😀

Maalisävy makuuhuoneeseen ennen ja jälkeen kuvia - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Kaunis greige seinämaali ja sisustusmuistoja

Monet vuoden 2013 vuoden sisustusratkaisuni yllättäen miellyttävät edelleen ja jos kaiken tuon kromin ja krumeluurin, sekä sängyn päällä olevan seinähyllyn poistaisi, olisi makuuhuoneen sisustus kokonaisuutena aika ihana.

Valkoiset kalusteet greigeä seinää vasten näyttävät upealta ja hieman saman kaltaista tunnelmaa olen nyt visioimassa nykyiseen sisustukseen. Harmaanbeigen seinämaalin sävyn haluan olevan hieman edellistä lämpimämpi, jotta se sopii bambulattian kanssa yhteen. Koemaalaukset pitää ehdottomasti tehdä ennen valintaa, sillä beigeen vivahtavat vaaleat maalisävyt näyttävät monesti liian keltaisilta tai kermaisilta, mitä en halua.

Näistä kuvista huomaa muuten hyvin vanhan ja uuden lattian sävyeron, tummuneen tammiparketin näyttäessä helottavan oranssilta ja bambulattian huomattavasti vaaleammalta ja rauhallisemmalta. ❤︎

Maalisävy makuuhuoneeseen ennen ja jälkeen kuvia - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Maalisävy makuuhuoneeseen ennen ja jälkeen kuvia - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Epäkohtia ikkunanurkkauksessa

Yläpuolella olevien kuvien ero on merkittävä ja vanhasta en kaipaa tältä osin yhtikäs mitään. Silmä on toki harjaantunut vuosien aikana hahmottamaan yksityiskohtia paremmin, mutta moni juttu on vuoden 2013 aikaisen makuuhuoneen ikkunanurkkauksessa pielessä. Huone on kooltaan varsin pieni ja verho ei mahtunut yöpöydän taakse, mikä pistää silmään pahasti. Myös kellastunut metallinen verhokisko on omaan makuuni nounou.

Enää en haluaisi sängynpäädyn yläpuolelle minkäänlaisia sisustustavaran täyteisiä hyllyjäkään ja huone olisi ollut paljon harmonisempi ilman niitä. Koiran rypistämän päiväpeiton ja lakanat sen sijaan haluaisin ja kenties vielä jonain päivänä meidän kotona tallustelee nelijalkainen karvakorva. Tässä on ollut nyt niin paljon kaikenlaista, ettei koiran hankinta ole tuntunut vielä oikealta…

Maalisävy makuuhuoneeseen ennen ja jälkeen kuvia - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Nostalgiapläjäys makuuhuoneesta

Ikävä ei ole myöskään tullut kristallivalaisimen pölyjen tomutusta pölyhuiskalla eikä sormenjälkien pyyhintää kromipinnoista. Pentikin Rondo-valaisimenjalat olivat ja ovat edelleen kauniit, mutta luoja sentään miten niitä sai olla alvariinsa kiillottelemassa tytön hyppystelyn jäljiltä. Neiti tykkäsi pienenä peilata itseään niistä, kun nassu venyi hassuksi aivan kuin Linnanmäen Vekkulan vanhassa peilisalissa. 😀

Tällainen nostalgiapläjäys tähän väliin ja takaisin maalilastujen vertailun pariin. Kivaa keskiviikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Maalisävyn mietintää ja muistoja makuuhuoneen sisustuksesta

  1. Heips! En ole seurannut blogiasi, joten pahoittelut jos olet tästä aikaisemmin kirjoitellut…..mutta bongasin ruudulta kuvan tuosta valkoisesta (uudemmasta) sängystäsi…ja pakko kysyä mistä/mikä malli se on? Aivan ihana!

  2. Muistanko oikein että olit tapetoimassa kotisi seinää/seiniä? Joskus kesällä/keväällä oli joku postaus aiheesta. Itse olen ihaillut rohkeita kuvatapetteja, tummia sävyjä, mutta ei taida rohkeus riittää 🙂

    Entä Milloin saamme nähdä uudistetun olkkarin vai onko muutoksen aikana tullut mutkia matkaan kun nyt on maalaus mietinnässä?

    1. Amy: Muistat oikein. 🙂 Habitare-messujen äkillisen peruuntumisen vuoksi syksyn suunnitelmat menivät osittain uusiksi ja siihen liittyen myös tapetointiprojekti odottaa vielä vuoroaan. Olohuoneesta on tulossa postaus lähipäivien aikana ja seinät ovat toistaiseksi valkoiset. Maalauksen osalta teen ensin koemaalaukset ennen sävyn valintaa ja siitä tulossa juttua lokakuun puolella enemmän. Jotakin pientä freesiyttä kaipaan ja vuoden olen jo mietiskellyt seinien maalausta. Vihreä houkuttelee mutta en halua perinteistä tehosteseinää vaan enemmänkin tasaisempaa pehmeyttä. Bambulattian kanssa täytyy olla tarkkana ettei maalinsävy ole liian viileä ja riitaisa lattian kanssa. Myös valon tulosuunta vaikuttaa ja olohuoneeseen on valittava viileämpi sävy kuin makuuhuoneeseen. Haastava valinta on kyllä tuo beige. 😀

  3. Miten hienot sävyt. Itse panin merkille, miten hyvin viherkasvit ”pomppaa” esiin ja saavat ikäänkuin uuden roolin sisustuksessa.

    1. JJ Tontti: Tässä uudemmassa sisustuksessa kyllä. 🙂 Juuri tuo on valkoisessa sisustuksessa parasta ja pienikin ripaus väriä korostuu todella kauniisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *