Aaltojen kuviot -uutuusteos & kirja-arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Docendo

Alvar, Aino ja Elissa Aallon arkkitehtuuri ja muotoilu ovat keskeinen osa suomalaista kulttuuriperintöä. Aallon ikoniset kalusteet ja valaisimet tietävät kaikki, mutta heidän suunnittelemansa tekstiilit ja upeat kuosit ovat saaneet tähän mennessä vain vähäistä huomiota. Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit -kirja esittelee uudenlaisen puolen kansainvälisesti arvostettujen arkkitehtiemme työstä ja tuo arvokkaan täydennyksen Aaltojen perintöön. Kirjakustantamo Docendon kanssa arvomme teidän lukijoideni kesken 3kpl Aaltojen kuviot -uutuusteosta ja osallistumisohjeet löydät postauksen lopusta! 🙂

Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset
Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset
Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset

Aaltojen kuviot – Kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoinen teos

Sisustusarkkitehti Taru-Orvokki Leskinen innostui kymmenisen vuotta sitten tutkimaan Aaltojen tekstiilejä. Kirja perustuu hänen sisustusarkkitehtiopintojensa opinnäytetyöhön, johon liittyvä näyttely kiertää parhaillaan eri puolilla Suomea. Hän teki valtavan työn kokoamalla ja dokumentoimalla Aaltojen suunnittelemat kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoiset tekstiilit yksien kansien väliin ja etsi pienillekin kangaspaloille tekijän, nimen ja syntymäajan.

Aaltojen suunnittelemien tekstiilien kuosit kertovat omaa tarinaansa tekijöidensä persoonasta ja kuoseissa korostuu Aaltomaiseen tapaan arkkitehtoninen asettelu. Inspiraatiota on haettu mm. rakennusten julkisivuista ja erilaisista rakenneratkaisuista, kuten tiilien ladonnasta. Poikkeuksen graafisuuteen muodostavat Aino Aallon suunnittelemat herkät kasviaiheiset kuosit, jotka tuovat mieleeni japanilaisen ikebanan eli elävien kukkien hienoutta ja voimaa esittelevän kukka-asettelutaiteen.

Leskisen tekemän tutkimusprosessin yllätyksiin kuului muun muassa pitkään tuotannossa olleen Alvar Aallon suunnitteleman Siena-kuosin eri muunnelmat, joissa on mielestäni selvästi havaittavissa Alvar Aallon perfektionistinen luonteenpiirre.

Lue lisää Docendon sivuilta täältä: ➤ docendo.fi/aaltojen-kuviot

Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset
Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset

Arvokas täydennys Aaltojen perintöön

Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit on erittäin mielenkiintoinen ja kattava 144-sivuinen teos kaikille kotimaisesta designista ja muotoilun historiasta kiinnostuneille. Aaltojen suunnittelemien tekstiilien joukossa on runsaasti kuoseja, joiden toivoisin jonakin päivänä tulevan tuotantoon esimerkiksi tyynynpäällisten ja verhoilukankaiden muodossa.

Kirjan sivuilla kymmenet upeat tekstiilit pääsevät arkistojen pimeydestä päivänvaloon ja heräävät henkiin kertoen tarinaansa menneisyydestä ja Aaltojen poikkeuksellisesta lahjakkuudesta. Ihastuin erityisesti Alvar Aallon 14/6 -nimiseen kuosiin, jossa Aallon tunnetuin Siena-kuvio ikäänkuin yhdistyy Suomen lipusta tuttuun ristiin. Haluaisin koota Aaltojen tekstiileistä kokonaisen sisustustyynyjen sarjan ja täydentää Siena- ja H55-tyynynpäällisten kokoelmaani. ❤︎

Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset
Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit kirja-arvostelu ja arvonta - Omakotivalkoinen sisustusuutiset

Arvotaan 3kpl Aaltojen kuviot -uutuuskirjaa

Yhteistyössä kirjakustantamo Docendon kanssa arvomme teidän lukijoideni kesken 3kpl Taru-Orvokki Leskisen Aaltojen kuviot – Alvar, Aino ja Elissa Aallon suunnittelemat tekstiilit -uutuusteosta. Osallistu blogiarvontaan jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin vapaamuotoiset terkkusi 22.9.2021 klo 23:59 mennessä.

Arvonta suoritetaan heti seuraavana päivänä ja voittajille ilmoitetaan voitosta sähköpostitse kommentin yhteydessä jätettyyn sähköpostiosoitteeseen (sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti). Muistathan siis varmistaa että kirjoitat osoitteesi oikein! Kirjat postitetaan voittajille lähimpään noutopisteeseen Smartpost-paketteina pienen extrayllätyksen kera. 🙂

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Tunnelmallista syyssunnuntaita kaikille!

Lue myös: ➤ AALTO – Vuoden 2020 merkittävin elokuva


Seuraa myös Instagramissa 

82 kommenttia “Aaltojen kuviot -uutuusteos & kirja-arvonta

 1. Kiinnostava kirja! Mielelläni lukisin tämän ja uskoisin kirjan tuovan muistoja ja ahaa-elämyksiä elämän varrelta.
  Lukuisaa syksyä kaikille!

 2. Rakastan Siena-kankaan kuviota. Meillä on nojatuoli verhoiltu mustavalkoisella Sienalla ja keittiössä on pöytäliina samasta kankaasta. Tämä kirja on pakko lukea ja osallistun arvontaan.

 3. Aaltojen tekstiilit ovat todellakin jääneet liian vähäiselle huomiolle.
  Oikein mukavaa syksyn jatkoa ??

 4. Juuri suunnittelen reissua Jyväskylään ja Aallon kohteisiin siellä. Tämä kirja olisi kiva lisä ”aaltoiluun”. Mukavaa syksyn jatkoa!

 5. Mahtava arvonta johon haluan osallistua. Jos voitan, annan kirjan syntymäpäivälahjaksi siskolleni joka keräilee Aallon designia.

 6. Instagramista tulla tupsahdin. Kaunis koti ja blogi sinulla. Osallistun arvontaan!

  – Jasmin M.

 7. Monet postauksesi ovat olleet mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Erityisesti mieleen on jäänyt Suomessa valmistettavista tuotteista kertova postaus. Blogisi on yhden sijoitustoiminta lisäksi ainut mitä säännöllisesti luen, jatka vaan samaan malliin.
  Aallon suunnittelua arvostan ja keräilen kotimaista designia. Kukkapuroa, Tapiovaaraa ja Aaltoa löytyy kodistamme ja Muuramen vanhaa Koivurengas sarjaa.
  Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja jos arpaonni ei suosi niin käyn ostamassa sen.

 8. Upeat kuvat ja sopivasti väriä. Tulen hyvälle mielelle, kun postauksiasi katsoo. Samalla saa inspiraatiota myös itselle.

 9. Tämä on ehdottomasti oikein kiinnostava kirja, olen aina ollut kiinnostunut kotimaisesta designista ja kuoseista.

 10. Ihana arvonta! Aikoinaan kun Jyväskylässä asuin niin siellä pääsi ihailemaan paljon Aallon suunnittelemia rakennuksia, järjestimme myös kävelykierroksia joissa pääsi hänen taidonnäytteitään katselemaan!

 11. Tämä kirja on hankintalistallani ? Samaa mieltä – kankaita saisi olla saatavilla nykyistä monipuolisemmin, vaikka edes sisustustyynynpäällisinä.

 12. Mukaan ? Uuteen kirjahyllyyn mahtuu lisää asukkaita ja lukulamppuna nurkassa on sopivasti Artekin kultakello seinävalaisin.

 13. Hei
  Ihana arvonta, mukana olen♥️ itse ihastuin Alvar Aallon artekkiin 18 vuotiaana ja silloin ensimmäisen artekin tuolin hankin kesätyö rahoilla. Tuoli lastenhuoneessa käytössä edelleen. Ihanaa ja ikuista artekkia. Taisi Alvar Aalto ajatella jo tuolloin kestävän kehityksen kautta

 14. Hieno Aalto aiheinen kirja, jota on kaipailtu! Tekstiilit jääneet aiemmin Aalto kirjailijoilla varjoon.

  Tämä on kirja, jota mielellään lukisin ja hyödyntäisin töissä!

  Mukavia syyspäiviä!

  T.Maria

 15. Loistavaa, että Aalloista etsitään uutta kulmaa ja saadaan aikaiseksi teoksia. Niiden myötä tieto säilyy parhaimmin. Hatunnosto.

 16. Tämä pitää kyllä lukea, vaikuttaa mielenkiintoiselta.
  Välillä on mukava hankkia uutta tietoa muualtakin kuin netistä ?

 17. Olen ihaillut Alvar Aaltoa koko elämäni. Kirja tulisi paraatipaikalle muiden Aalto kirjojen kokoelmaan ja luettavaksi sekä maailmalla muille arkkitehdeile kuten alalla työskenteleville illanistujaisiin.

 18. Oih vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja hienolta kirjalta, ehdottomasti mukana arvonnassa♥️

 19. Arvonta on päättynyt, kaunis kiitos kaikille osallistujille!

  Aaltojen kuviot kirja-arvonnan voittajat ovat Pekka N. Noora Elina ja Katja Kuismanen, onnea voitosta! Kurkistakaapa edellä mainittu kolmikko sähköposteihinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *