Suomalaisen designin esi-isä Alvar Aalto

Ainutlaatuinen omia polkujaan kulkeva visionääri ja suuri persoona Alvar Aalto syntyi Kuortaneella 3. helmikuuta 1898. Poikkeuksellisen lahjakkaan Aallon uniikki tyyli oli aikakauden esineisiin verrattuna yksinkertainen ja orgaaninen muoto oli suorastaan vallankumouksellinen. Tänään on kulunut tasan 124 vuotta Alvar Aallon syntymästä. Hän jätti jälkensä historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen luomalla ja ajattelemalla rohkeasti ja rajattomasti.

Alvar Aalto suomalainen design ja kalustemuotoilu - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Alvar Aalto suomalainen design ja kalustemuotoilu - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Alvar Aalto suomalainen design ja kalustemuotoilu - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Alvar Aalto suomalainen design ja kalustemuotoilu - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Alvar Aalto suomalainen design ja kalustemuotoilu - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Alvar Aalto alkoi kokeilla puun taivuttamista jo 1920-luvun lopulla ja yhteistyössä huonekaluvalmistaja Otto Korhosen kanssa he kehittivät uraauurtavan valmistusprosessin, jonka tuloksena syntyi kaikkien tuntema L-jalka. Alvar Aaltoa voidaan kutsua suomalaisen designin esi-isäksi ja jo 1930-luvulla Aallon suunnittelemia huonekaluja esiteltiin arvostetussa modernin taiteen museossa New Yorkissa.

Arvostan suuresti Alvar Aalto Säätiön toimintaa, jonka tehtävänä on huolehtia Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta. Meiltä löytyy Aallon suunnittelemia klassikkoita, kuten ritiläpenkki, seinäpeili, kasa jakkaroita, valaisimia ja tekstiilejä. Alvar Aalto mullisti maailman sekä arkkitehtuurisesti että kalustemuotoilun osalta.

Onnea Alvar Aalto!

Lue myös: ➤ Kylässä Alvar Aallon kotona


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *