VM Carpet Tessa – Vitivalkoinen nukkamatto

Kaupallinen yhteistyö: VM-Carpet Oy

VM Carpet on kotimainen perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista matoista. Heidän mallistostaan löytyvä vitivalkoinen Tessa-nukkamatto täydentää upeasti olohuoneemme sisustusta ja tekee äänimaisemasta miellyttävämmän vähentämällä korkean tilan kaikua. Olohuoneeseen omien mittojen mukaan teettämäni matto on kooltaan 320x320cm. Näyttävä ja suurikokoinen Tessa-matto tuo kotiin kodikkuutta ja kehystää kauniisti kalusteita, nitoen kokonaisuuden eheämmin yhteen.

VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen
VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen

VM Carpet Tessa – Kotimainen klassikko kovaan käyttöön

Moneen tilaan ja tarpeeseen sopiva Tessa-nukkamatto on yksi VM Carpetin suosituimpia mattomalleja. Kestävästä polyamidista valmistetun Tessa-maton pohjaus on liukumaton ja vahva EVAPOLYTEX®, joka tekee matosta ryhdikkään. Tessa on tehty kestämään kovaakin kulutusta ja kodin eri tilojen ohella se soveltuu myös julkiseen käyttöön.

Liukumaton EVAPOLYTEX®-pohjausmateriaali sopii kaikille lattiamateriaaleille sekä lattialämmitteisiin tiloihin. Se ei jätä jälkiä lattiaan ja pysyy hyvin paikallaan vilkkaampienkin perheenjäsenten jalkojen ja tassujen alla. Tessa soveltuu erinomaisesti myös kokolattiamatoksi ja standardikokojen lisäksi voit tilata maton myös omien mittojesi mukaan.

Lue VM Carpetin mattojen valmistuksesta ja materiaaleista lisää täältä: ➤ vm-carpet.fi/info

VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen
VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen

Matto omien mittojen mukaan

Tilasin meidän olohuoneeseen 320x320cm kokoisen Tessa-maton, joka vähentää minimalistisesti sisustetun tilan kaikua merkittävästi. Paksu ja kooltaan suuri matto mahdollistaa elokuvien katselun ja musiikin kuuntelun aiempaa kovemmalla äänenvoimakkuudella ilman kaiun aiheuttamaa sekasointuisuutta.

Olohuoneen pitkulainen muoto on mattojen osalta ollut aina sisustuksellisesti haasteellinen. Standardikokoiset matot ovat olleet tilaan liian pieniä ja kaksi mattoa vierekkäin on vuorostaan korostanut tilan pitkänomaista muotoa liikaa. Omien mittojen mukaan teetetty matto istuu paikalleen täydellisesti ja luo illuusion neliskanttisemmasta olohuoneesta.

VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen
VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen

Vitivalkoinen nukkamatto

Minulta on yli 10 vuoden ajan tasaisin väliajoin kyselty mistä voisi löytää laadukkaan vitivalkoisen nukkamaton. Matoissa valkoista väriä pidetään arkana ja siksi useimmissa valkoiseksi kuvatuissa matoissa käytetään kahta tai useampaa eri sävyistä lankaa, jonka vuoksi maton yleisilme on beigeen tai harmaaseen taittava.

Meidän kodin sisustuksessa vitivalkoinen matto on ainoa oikea vaihtoehto ja valkoista Tessa-mattoa hypistellessäni tiesin heti, että olohuoneen sisustuksen puuttuva palanen oli löytynyt. VM Carpetin Tessa-maton sävy on 2189 vitivalkoinen ja se täyttää kaikki laatu- ja sävyvaatimukseni.

Myös useista sisustuskohteistani löytyy VM Carpetin mattoja ja esimerkiksi Johannan city-yksiöön valikoitui 200x300cm kokoinen ylellinen Silkkitie–matto tummanharmaassa sävyssä. VM Carpetin erittäin laadukkaat kotimaiset matot ovat helppohoitoinen ja pitkäikäinen valinta kotiin kuin kotiin!

Katso kaikki värivaihtoehdot ja tilaa ilmainen materiaalinäyte suoraan kotiisi täältä: ➤ vm-carpet.fi/tessa

VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen
VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen

Pehmeä ja helppohoitoinen nukkamatto

Pinnaltaan miellyttävän pehmoinen ja rakenteeltaan vanttera Tessa on nukkamattojen kuningatar. Kaikupintaa tuntuvasti vähentävä tiheänukkainen ja paksu matto toimii myös mukavana alustana kotijumpalle. Maton päällä on ihana köllötellä ja olen huomannut makoilevani mielummin lattialla kuin sohvalla elokuvia katselemassa. Saman havainnon olen tehnyt myös tytöstäni ja viimeistään elokuvan puolivälissä olemme tytön kanssa valahtaneet sohvalta lattian tasolle pehmeän maton päälle. 🙂

Kalusteita kehystävä Tessa-matto tekee olohuoneesta harmonisen. Matto on ollut lattialla nyt reilun kuukauden ja olen supertyytyväinen. Matto on helppo imuroida puhtaaksi ja tahranpoisto sujuu näppärästi kuivapesuun soveltuvalla tekstiilivaahdolla. Vahvan EVAPOLYTEX®-pohjausmateriaalin ansiosta matto pysyy tiukasti paikallaan myös silloin, kun käytössä on imurin tehokkaampi imutoiminto.

VM Carpet Tessa vitivalkoinen nukkamatto kokemuksia Omakotivalkoinen

Katso videolta miten VM Carpet -matot valmistetaan!

Kodikkuutta ja viihtyisyyttä jo lähes 50 vuoden ajan

”Jokaiseen mattoomme kudotaan inhimillisyyttä, kekseliäisyyttä, aitoutta, elämän iloa ja tulevaisuuden uskoa.”

Arto ja Aila Viita-ahon vuonna 1973 Lappajärven rannalle perustama mattokutomo aloitti räsymattojen valmistuksella ja myöhemmin mukaan tulivat myös nukka- ja villamatot, puuvilla, sisal sekä pellava. Ensi vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä perheyritys VM Carpet on panostanut korkeaan laatutasoon ja hyvään suunnitteluun alusta lähtien.

Yhdessä Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa VM Carpet on tuonut tunnelmaa ja viihtyisyyttä koteihin, toimistoihin sekä julkitiloihin vuosikymmenien ajan. Innovatiivisella asenteella, kunnianhimoisella otteella ja suomalaisella ylpeydellä valmistettavat kotimaiset matot ovat kauniita katsella ja ilo käyttää. Tutustu VM Carpetin erittäin monipuoliseen mattomallistoon ja laajaan värivalikoimaan täällä:

vm-carpet.fi

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “VM Carpet Tessa – Vitivalkoinen nukkamatto

 1. Matto näyttää todella kauniilta ???. Meillä on myös kotona VM-Carpetin mattoja. Olohuoneen matot on varmaan vajaa 10v. vanhat mutta ei näy käytössä mitenkään. Tykkään mattojen pohjamateriaalista koska ei tarvi erikseen liukuesteitä pienillekään matoille. Pysyvät hyvin paikoillaan. Asumme lähellä Lappajärveä ja käymme välillä paikallisessa Verho-ja mattotalossa katsomassa valikoimaa. Löytyy myös 2-luokan mattoja jotka ovat todella edullisia eikä huomaa mitään eroa priimaan. Myös mattojen leikkaus onnistuu paikanpäällä. Mekin teetimme isosta matosta pienemmät makkariin?.

  1. Marja K: Tuo VM Carpet -mattojen pohjamateriaali on loistava. ❤️ Laadukkaaseen mattoon panostaminen maksaa itsensä takaisin viihtyvyydellä ja etenkin tuo kaiun väheneminen on itselleni yksi merkittävimmistä parannuksista viihtyvyyteenkin liittyen. 🙂

 2. Näyttää kauniilta! Miten mahtaisi pysyä puhtaana koiran kanssa.. Olen niin monta valkoista nukkamattoa ostanut ja kaikki joutunut lopulta hävittämään, kun ei niistä saa pesulassakaan puhdasta.. Niin harmi, mun tykkään eniten juuri valkoisista matoista, mutta kun koirasta tuntuu aina tulevan jotain ajan kuluessa. Tämä näyttää kauniilta ja helpommalta puhdistaa, kun on lyhyempää nukkaa, mutta hintaa on sen verran paljon, että ei taida uskaltaa kokeilla..

  1. Johanna: Tähän Tessa-mattoon ei tunnu lika tarttuvan ja tahrat saa puhdistettua paikallisesti vaahtopesuaineella. Valkoisessa matossa ei tarvitse haalistumistakaan murehtia. 🙂 Meillä oli vuosia sitten useampiakin valkoisia nukkamattoja ja samanlaiseen ongelmaan koirien kanssa törmäsin. Osa mattojen langasta imi itseensä kaiken lian eikä ne lähteneet puhtaaksi kunnolla edes valkaisuaineella.

   VM Carpetin mattojen materiaalissa on valmiiksi huomioitu kulutuksenkestävyys ja uskallan jo tässä vaiheessa vannoa, että Tessa-matto on laadultaan paras valkoinen matto. Edellisissä valkoisissa nukkamatoissa oli jo parin viikon jälkeen harmaantunut polku kuökuväylällä, puhumattakaan koirien oksuista yms. Tässä Tessassa ei näy minkäänlaisia merkkejä käytöstä ja meillä on ystävän iso koirakin käynyt kylässä pariin kertaan ja hieroi itseään mattoon. 😀

   Voisit melkeinpä tilata maksuttoman näytteen VM Carpetin sivuilta tästä Tessa-matosta sävyssä 2189 vitivalkoinen ja tutkiskella miten se käyttäytyy kotona. 🙂

 3. Tää on kyllä ihanan näköinen! Ja matalanukkainen ni pääsis varmasti robotti-imurikin hyvin yli ? Mää nykyään valitsen matot sen mukaan mihin ei takerru imuri kiinni ?

  1. J: Tessa-matosta robotti-imurikin tykkää, VM Carpet on varta vasten varmistanut ja testannut että robotti-imuri toimii Tessan kanssa. 🙂

  1. Pilvi: Kuukauden välein olin ajatellut väliaikatietoa blogiin kirjoitella, eli reilun viikon päästä olisi ensimmäinen etappi. 🙂

 4. No tuo kuulostaa kyllä hyvältä, jos sullakin on aiemmin sama kokemus ollut mattojen likaantumisesta koiran kanssa. Sitten se voisi tosiaan olla oikeastikin laadukkaampi! Se kun on juuri sellaista ajan mittaan likaantumista, jota on vaikea estää, kun ei tosiaan mitään varsinaista tahraa tule. Ehkä pitää tilata tuo testipala. 🙂

  1. Johanna: Uskon että mallipala vakuuttaa sinutkin, kannattaa tilata ja testata kotona koirienkin kanssa. 🙂

  1. Pilvi: En ole ottanut kaappeja pois seinältä. 🙂 Kaapit laitoin seinälle viikko sitten maanantaina ja osa kuvista on otettu juuri edellisenä päivänä.

  1. Pilvi: En sentään, vasta viime maanantaina ne sain seinälle ja siellä pysyvät hamaan tulevaisuuteen. 🙂

  1. Milla: Kiitokset! 🙂 On Pappelinat tallella. Iso matto on nyt tytön huoneessa ja pienemmät ns. eteismatot käytössä normaaliin tapaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *