Helpot voisilmäpullat resepti

Helpot voisilmäpullat valmistuvat melkein kuin itsestään ja ovat kahvin kylkiäisenä maailman parasta herkkua. Pullaa leivon yleensä vain pääsiäisen aikaan, sillä pulla ja pääsiäinen ovat lapsuudestani asti kuuluneet yhteen. Voisilmäpullat teen oman äitini reseptillä, jonka nyt myös te voitte laittaa talteen! 🙂

Helpot voisilmäpullat resepti - Omakotivalkoinen

Helpot voisilmäpullat resepti

2L taikina / 100-115 pullaa

Ainekset:

 • 4kg Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
 • 6pss kuivahiivaa
 • 2pss kardemumma (yht. noin 44g)
 • 2L maitoa
 • 5 kpl kananmuna
 • 8dl sokeria
 • 4tl suolaa
 • 700g Flora Kulta

Valmistusohjeet:

1. Laita kananmunat, kardemumma, sokeri ja suola isoon noin 10L kokoiseen kulhoon. Sekoita kevyesti keskenään. Lämmitä maito ja kaada seoksen joukkoon. Kuivahiivaa käytettäessä maidon on oltava lämpimämpää kuin kädenlämpöistä.

2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Kaada jauhoseos tasaisesti samalla vispilällä sekoittaen, jotta taikinasta tulee tasainen ja sitkoksesta hyvä.

3. Sekoita vispilällä niin kauan kunnes sen voima ei enää riitä. Siirry vaivaamaan taikina loppuun käsillä.

4. Kun taikina on tasainen, lisää joukkoon ohuena norona sulatettu Flora Kulta. Vaivaa taikinaa niin kauan kunnes taikina irtoaa käsistä.

5. Peitä liinalla ja anna pullataikinan nousta noin 30 minuuttia.

Helpot voisilmäpullat resepti - Omakotivalkoinen

Voisilmäpullien täyte

 • 200g Kulta Flora
 • noin 300g sokeria
 • vaniljasokeria oman maun mukaan

1. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa. Lusikoi täyte keskeltä saksen kärjillä ristiin leikattujen pullien sisään. Ripottele pintaan hieman hienoa sokeria.

2. Anna pullien nousta uunipellillä vielä noin 15 minuuttia ennen paistoa. Voitele pullat munalla juuri ennen uuniin laittoa.

3. Paista uunin keskitasolla 180-200°C 15-20 minuuttia uunista riippuen. Kiertoilmauunissa riittää matalampi lämpö ja lyhyempi 15 minuutin mittainen paistoaika.

Helpot voisilmäpullat resepti - Omakotivalkoinen

Pullataikinan vaivaaminen reunoilta keskelle

Leivon monesti samalla myös korvapuusteja ja tämä pullataikina on täydellinen myös puusteille. Taikinan onnistumisen ja pullien sopivan kostean koostumuksen salaisuus on vaivaamisessa. Taikina vaivataan kulhon reunoilta keskelle päin ja kulhoa pyöritetään samalla. Näin taikina saa tasaisesti ja riittävästi ilmavuutta, jota reseptin kardemumma ja Flora Kullan sopivassa suhteessa oleva voin ja margariinin sekoitus täydentävät. Käsilihaksille pullataikinan vaivaaminen on rankkaa ja homma on hieman helpompaa jos laskee leivontakulhon tuolille. Näin asento on parempi ja vaivaamiseen saa paremman tuntuman ja voiman.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Lue myös: ➤ Nopeasti valmistuva jauhelihakeittoresepti14 kommenttia “Helpot voisilmäpullat resepti

  1. Nipsu: leivon harvoin ja teen kerralla enemmän, jotta saan pakkaseen valmiiksi pullia. Taikinan valmistukseen menee sama aika on se sitten pieni tai suuri. Siksi. 😁

 1. Milloin oikein syötte nuo? Tuossahan tulee käytännössä pulla päivässä, jos aikoo ne pakkasesta suunnilleen säilymisaikojen puitteissa syödä.

  1. Jenni: Puolet pullista menee kyläilijöiden suihin ja mies ihan mukavasti keventää pullakuormaa. 😊 Juhannuksena tuskin on enää yhtään jäljellä. 😂

 2. Kokeilepa tehdä taikina ilman kananmunaa. Pullista tulee älyttömän paljon parempia. En olisi itsekään uskonut, ellen olisi jokin aika sitten uskaltautunut kokeilemaan.

 3. En ole koskaan voisilmäpullia tehnyt, meillä tehdään yleensä aina korvapuusteja. Täytyy kyllä kokeilla, voisilmäpullia oon toki maistanut ja ovat todella hyviä. Minäkään en koskaan laita taikinaan kananmunaa, ja tosi hyviä tulee. Kannattaa testata! Itsekkin leivon aina ison taikinan, koska samalla vaivalla sen tekee, eikä tarvi aivan olla leipomassa. Mikä sen parempaa, kuin ite tehty pulla 😋

  1. Marja K: itse tehty pulla on kahvin kanssa mustikkapiirakan ohella parasta. Minä olen meillä voisilmäpullafani ja tyttö ja mies rakastaa vuorostaan korvapuusteja, joissa ei mausteissa säästellä. 😁 flora kullan olen todennut olevan mehevyydessään parempi kuin pelkkä voi. Pullista tulee kosteampia ja maualtaan parempia kuin esim Pullava. Kuiva pulla on pahinta ja Pullava on siinä rajoilla että onko jo liiankin kuivakka. 😁

 4. Kiitos reseptistä, innosti ajatukseen leipomispäivästä. Onneksi hoksasin kommenteista, että taikina onkin aika iso. Kokenemattona leipojana ja hutiloivana lukijana olisin voinut muuten hieman yllättyä. 😅 taidan puolittaa taikinan, jotta saamme perheellemme paremman määrän herkullisia voisilmäpullia tehtyä.

  1. Mymmeli: Taikinasta tulee noin 100 pullaa. Siitä on maininta ainesten yläpuolella, mutta hieman pienellä ja siksi siihen ei välttämättä kiinnitä huomiota. Puolittamalla taikinan saa noin 50 pullaa, joka on noin 8 pakastepussillista (noin 6 pullaa per pussi). Itse teen pullaa yleensä vain kerran vuodessa niin siksi kerralla iso taikina.😁

  1. ABC: Kyllä. 😁 Minulta useampi pyysi reseptiä Instagramissa kun jaoin kuvan voisilmäpullista pellillä. Päätin vastata postauksella ja postauslinkillä, jossa pelkkä resepti, jotta se löytyy helposti myös jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *