Eteinen ja keittiö – Vuosikymmen välissä

Törmäsin äsken 10 vuotta vanhoihin kuviin meidän eteisestä ja oli pakko hieraista silmiä. En tunnistanut eteistä alkuun ollenkaan ja vasta vanhan keittiön yhdessä kuvassa nähdessäni tajusin, että kyseessähän on meidän oma koti vuodelta 2012. Tässä vertailua varten kuvat eteisen ja keittiön muutoksista. ?

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi
Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi
Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Keittiö ja eteinen vuonna 2012.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Sama paikka 2020.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Seinän purkutyöt vuodelta 2012. Alkuperäinen remonttifirma teki oharit ja onnistuimme löytämään loistavan tekijän tilalle parissa tunnissa. Seinän purku ei ollut ihan niin simppeli homma mitä luultiin, mutta lopputulos oli silti loistava.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Lapsen kasvusta ajan kulumisen helpoiten huomaa

Heti purkutyön jälkeen ennen sähkömiehen saapumista. Tyttö on 2-vuotias ja meidän karvainen Miffe on 6-vuotias. Nyt on tyttö muuten jo minua pidempi ja on hassua kun kauppakeskuksessa asioidessa tytölle tarjoillaan myyntikojuista liittymiä, sähkösoppareita ja lehtitilauksia. 😀

Hassua sekin, että tuo keittiöremontin yhteydessä lähtenyt rosterinen mikro on edelleen perheenjäsenellä käytössä ja toimii moitteetta, vaikka sillä on ikää jo 12 vuotta. 🙂

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Kymmenen vuotta sitten eteisen vinolla seinällä oli peilirivistö ja jalkalistoissa sekä väliovissa oli antiikkisia ja romanttisia piirteitä.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Nykytyyli on virtaviivaisempi ja pelkisteympi

Nykyään tyyli on pelkistetympi ja virtaviivaisempi. Peilit ovat poissa ja keittiössä komeilee upea saareke. Olenko koskaan muuten sanonut miten paljon rakastan noita saarekkeen ääressä olevia HAY Hee -baarituoleja? Ne ovat täydellisen muotoiset ja korkuiset saarekkeelle, keveät ja edelleen uutta vastaavassa kunnossa. Ne toimivat välillä myös kuivaustelineen korvikkeina, etenkin sohvan päällisiä pestessä.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Vuoden 2006 helmi – Vaniljaa, vitivalkoista, tammea ja kirsikkaa

Tässä vielä kuva vuodelta 2006 kun eteisen peilien tilalla oli alkuperäiset kiinteästi asennetut ja massiivisen kaapit. Eteisen katossa on alkuperäinen plafondi ja puretun seinän kohdalla on jääkaappi-pakastin ja hyllykaappi. Liikaa on tässä kulmia, koloja ja aukkoja, ja kauhean kapea kulkuväylä ulko-ovelta peremmälle sisään.

Vielä vinkki kaikille sisustajille ja uudiskohteiden materiaaleista päättäville tahoille – Valitkaa jalkalistat joko lattian tai seinien kanssa prikulleen samaa sävyä. Eri sävyiset listat ovat kamalaa katseltavaa, kuten tästä ylemmästä kuvasta huomaatte. 😀

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi
Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Näkymä ruokailutilan suuntaan vuodelta 2012.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Sama seinusta vuonna 2017.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Ja sama kulmaus nyt.

Eteisen ja keittiön muutos ja vuosikymmenen kehitys -Omakotivalkonen sisustusblogi

Paljon on asiat muuttuneet tässä kodissa vuosikymmenen aikana. Ulkoseinät ja ikkunat ovat alkuperäiset ja kaikki muu on muuttunut. Keittiöremontistakin on kohta jo 8 vuotta, huh. Kyllä menee aika nopeasti mitä vanhemmaksi tulee. 😀

Iloista tiistai-iltaa kaikille!

Lue myös: ➤ Toivepostaus – Lattia ennen ja jälkeen (parketti vs bambu)


Seuraa myös Instagramissa 

10 kommenttia “Eteinen ja keittiö – Vuosikymmen välissä

 1. Tuli mieleen ,että sopisiko kotiisi johonkin kohti esim keittiö- eteinen tilanjakaja puurimoitus lattian värisenä .

  1. Jenni: sopisi periaatteessa ja ideana on kuva, mutta saareke tulee sen verran lähelle että kulkuväylä pitäisi melkeinpä kokonaan sitten sulkea.

  1. Laura: ihana sinä! ❤️ Älyttömän kauan on tuostakin jo aikaa ja en taida puoliakaan enää muistaa mitä kaikkea tässä tuvassa on rempattu. ??

 2. Sun uusi keittiö oli tuolloin oikea minimalismin huipentuma mun silmääni. En olisi silloin uskonut, että yläkaapittomuus leviää niin voimakkaasti trendiksi.

  1. A: Sain todella paljon ihmettelevää kommenttia ja tiukkaa kritiikkiäkin päätöksestäni jättää yläkaapit kokonaan pois. Samaa palautetta sai myös laatikostomallinen jääkaappi ja lasien sekä kuppien säilyttäminen laatikostoissa hyllyjen sijaan.

   Nyt yläkaapittomuus ja kaikkien astioiden säilytys laatikoissa on ihan tavanomaista, eikä sitä kukaan enää kummastele. ? Laatikostojääkaappi on keittiössäni ainut mikä ei ole yleistynyt, koska saatavuus on heikkoa. Pari vuotta sitten tätä meidänkään Liebherin mallia ei enää valmistettu ja markkinoilla oli ainoastaan talouskeittiöiden ja ravintoloiden käyttöön suunniteltuja rosterisia malleja. En ole selvittänyt mikä tilanne on nyt, mutta toivon että tämä jääkaappimalli yleistyisi. On äärimmäisen hyvä ja huomattavasti ergonomisempi ja täyttöasteeltaan massiivisempi kuin perinteinen tason alle asennettava ovellinen jääkaappi.

 3. Kommenttina listoista, että ei niiden tarvitse olla samaa väriä lattian tai seinien kanssa. Koristeelliset ja ns. amerikan tyyliin olevat jalka tai kattolistat ovat hyvinkin persoonalliset ihan kaiken väristen seinien tai lattian kanssa. Mukavaa kevättä.

  1. Maiju: Jenkkityylissä kyllä, mutta aika harvalla suomalaisella on sellaista kotia. Vaihdoin aikoinaan kirsikan väriset peruslistat valkoisiin korkeisiin antiikkilistoihin ja harmaan seinän kanssa ne näyttivät hyvältä. Lattia oli silloin kuitenkin kellastunut tammiparketti, ja se rikkoi muutoin kauniin kokonaisuuden. Suurimalla osalla on perinteiset listat ja pahinta on se, että puunsävy ei täsmää lattian kanssa, kuten meillä alunperin oli. Ihmettelen miten edelleen uudiskohteissa näkee tuota samaa, pahinta oli yksi piakkoin valmistuva uudiskohde, jossa on vakiona harmahtava vaalea laminaatti, valkoiset seinät ja tammenväriset listat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *