Ruokailutilan ja seinän monta ilmettä

Ruokailutilan takana olleen väliseinän purkaminen teki kodista välittömästi suuremman ja valoisamman. Ero entiseen on merkittävä ja kodin koko yleisilme muuttui radikaalisti lasiseinän valmistumisen jälkeen. Minulta usein kysytään kokemuksistani lasiseinään liittyen ja siitä inspiroituneena kokosin teille kotini historiikkia kyseisen seinän osalta eri vuosilta. 🙂

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

Historian havinaa vuosilta 2011-2022

Olen kirjoitellut blogia kohta jo 11 vuotta ja sinä aikana koti on saanut parikin isompaa faceliftiä. Yksi mullistavimmista muutoksista oli kipsilevyseinän ja välioven korvaaminen lasisilla liukuovilla, joissa oviaukon paikkaa voidaan vaihdella fiiliksen mukaan reunoilta keskelle. Alla historian havinaa vuosilta 2011-2022 ja kuvatekstit alla:

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2011 – Pieni huone pienellä vauvalla

Vuonna 2011 tyttö täytti 1 vuotta ja huone oli hänen käytössään. Sisustus oli valkoista ja vaaleanharmaata, ripauksena vaaleanpunaista, kristallin kimallusta ja kromia. Seinällä oli kokonainen kaappirivistö ja huone oli pieni ja ahtaankin tuntuinen.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2012 – Pienin askelin kohti oman tyylin löytämistä

Vuonna 2012 ruokailutila tytön huoneen edustalla näytti hetken tältä. Seinissä on hento harmaasävy ja kuvassa etualalla olevan Eero Aarnion Dinon lisäksi meillä oli ihana pörröpää Miffe. ❤︎

Alla vielä yhdenlainen järjestys vuodelta 2012 reippaasti ennen keittiösaarekkeen tuloa, kun tilaa riitti pienen areenan verran.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen
Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

Hullaantuminen Riviera Maisoniin

Vielä samana vuonna sisustus sai runsautta, kun hullaannuin Riviera Maisonista ja kimalluksesta. Koti oli täynnä kiiltävää valkoista, hopeaa, kromia ja luksusta. Nykyisen lasiseinän kohdalla on kunnon sisustusalttari. 🙂

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2013 – Hei hei kimallus ja krumeluuri

Vuonna 2013 kromi, kimallus ja Riviera Maison saivat lähtöpassit kun aloin pelkistämään sisustusta. Ikkunoissa oli tällöin vielä verhot ja ne olivat vaihtuneet silkistä pellavaan. Kyseiset verhot roikkuvat muuten edelleen meidän ikkunassa mutta olohuoneen puolella.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2014 – Harha-askel tammeen

2014 meillä piipahti hetkellisesti massiivitamminen ruokapöytä, mutta muutoin sisustus pysyi suhteellinen ennallaan. Saman vuoden joulukuussa keittiöremontti sai alkunsa ja sen myötä myös ruokailutila muuttui.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2015 – Ihanasti alkanut uusi vuosi ja uusi keittiö

Vuosi 2015 alkoi näissä näkymissä. Ikean Lack-seinähyllyrivistö vaihtui keveämpiin String Pocket hyllyihin ja ruokapöytä pyöreäksi.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2016 – Vanhassa vara parempi ja kirppisaarre

Vuonna 2016 pöytä oli edelleen pyöreä, mutta vaihtunut kirppikseltä löytämääni Artekiin. Seinähyllyt oli korvattu seinäruukuilla, jotka toivat kivasti värikkyyttä kasveineen koko sisustukseen.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2017 – Tee-se-itse-taidetta

Vuonna 2017 nykyisen lasiseinän tilalla komeili tekemäni 150x150cm kokoinen taulu, joka oli näin jälkeen päin ajateltuna aika upea. Kuvasta ei huomaa taulun runsasta struktuuria, joka vaati yli 20 maalituubia ja melkoista akrobatiaa.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

Pienet piiperrykset vaihtuivat isoihin linjoihin

Myöhemmin 2017 hypättiin taas hieman pelkistetympään lookkiin ja pienempi piiperrys vaihtui isoon kaappiin. Tästä järjestyksestä tykkäsin todella paljon.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2018 – Exponentiaalisesti valoisampaa

Vuosi 2018 alkoi valoisissa merkeissä lattian vaihduttua vaaleampaan bambuun ja ovien lasioviin. Jo tässä vaiheessa haaveilin lasiseinästä, mutta sitä ei saanut valkoisena vielä mistään. Valon määrä kasvoi exponentiaalisesti lasioven ansiosta ja lupasin itselleni että joskus vielä toteutan lasiseinäunelmani! 🙂

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2019 – Seinä kaatuu ja lasiseinä rakentuu

2019 vanha kipsilevyseinä sai kyytiä ja tilalle rakentui valkoisin kehyksin varustettu lasiseinä, joka on yksi kodin helmistä. Remontti oli melkoisen raastava projekti ja uskokaa tai älkää niin suoritin kipsilevyjen purkutyön omin voimin siskoni avustuksella. Kerta keikka riitti ja siihen hommaan en enää koskaan lähde, aivan kauheaa sanonko mitä! 😀

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen
Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2020 – Kivoja sisustuskokeiluja

2020 hyödynsin liukuvien lasiovien mahdollisuuksia ja rajasin tilan laatikostolla. Kulku makuuhuoneeseen oli huoneen reunoilta ja jos olohuone olisi yhtään isompi niin palauttaisin tämän järjestyksen samantien. Ruokapöytä ei enää nimittäin kovin hyvin mahdu olohuoneen puolelle, nyt kun on takka.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2021 – Pieni huone ja suuri sisus(tus)

2021 makuuhuoneessa oli hetken aikaa myös työpiste. En olisi ennen voinut uskoa, että tytön entiseen pieneen huoneeseen saa mahtumaan ison parisängyn lisäksi myös pöydän ja tilaakin jää vielä. 🙂

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

Kokeilinpa lasiseinän kehystämää huonetta myös olohuoneena vuonna 2021. Matto oli tilaan liian pieni, mutta muutoin kokeiluni oli oikein onnistunut.

Ruokailutilan ja takaseinän monta ilmettä - Omakotivalkoinen

2022 – Unelmieni makuuhuone

Nyt huone on tämän näköinen ja kokonaisuudessaan juuri sellainen kuin unelmissani. Paljon valoa ja tilan tuntua, helppo pitää siistinä ja nopea siivota. Kaikenlaista on vuosiin mahtunut ja paljon jäi tästä postauksesta poiskin, jottei liian pitkäksi venyisi. Yhtä kaikki, kyllä kannatti! 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!2 kommenttia “Ruokailutilan ja seinän monta ilmettä

  1. Nättiä ja valkoista ja valoisaa on, mutta itse tykkään nukkua nimenomaan pimeässä makkarissa 😴

    1. Nipsu: minä pelkään pilkko pimeää joten ei haittaa vaikka on vähän valoa. Suomen talvi on niin pimeä että silloin on mustaa jos ei ole missään lamppua päällä. Kesällä taas on valoisaa mutta onneksi on hyvät unenlahjat eikä haittaa minua. 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *