Euroviisut 2022 – TOP 10 suosikit

Euroviisujen finaalilähetys alkaa klo 22:00 ja olen jo valmiiksi aivan täpinöissäni. 🙂 Olen veivannut kisakappaleita koko päivän ja koostin teille perinteiseen tapaani oman TOP 10 suosikkilistani, joka tulee tässä…

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Jezebel – Rasmus / Suomi

Ensimmäisen suosikin paikan ansaitsee tietenkin Suomi! UMK:n aikaan ajattelin että jo ennestään tunnetun Rasmuksen lähettäminen Euroviisuihin ei ole viisas valinta, sillä konkarit usein vetävät vesiperän. Nyt olen pelkästään iloinen Rasmuksen valinnasta, sillä bändi on selvästi treenannut kisavetoaan ja vokalisti Laurin ääni soi paremmin kuin ehkä koskaan ennen! ❤︎

Kitaristi Emppu on mahtava lisäys söpön rouheiden rokkipoikien joukkoon ja Emppu jos kuka näyttää maailmalle millainen on suomalainen nainen – voimakas, omapäinen, itsenäinen ja itsevarma! Enää ei tosiaankaan pyydellä suomalaisuutta anteeksi ja bändienergian määrä live-esityksessä puskee suoraan ruudusta ulos katsojan syövereihin.

Kokemuksesta voin sanoa, että laimentavan tv-ruudun kautta välittyvä kosketeltavuus on vaikeasti saavutettavissa ja se vaatii äärimmäistä itseluottamusta pystyä antamaan kaikkensa luontevasti ilman yliyrittämistä. Rasmus on juuri oikea valinta jatkamaan viime vuoden kuninkaiden Blind Chanelin jalanjäljissä!

Pisteitä 10/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Fade To Black – Nadir Rustamli / Azerbaidžan

Azerbaidžanin edustaja Nadirin silmäkulmassa on samanlaista poikamaista pilkettä kuin vuoden 2015 viisuvoittaja Måns Zelmerlöwillä. Koskettavan Fade To Black -kappaleen surullinen sävel jää soimaan päähän ja loppuosan korkeat nuotit ovat upeaa kuultavaa.

Livenä kappale toimii vielä paremmin ja pisteet hänelle, joka koreografian on suunnitellut. Portaissa varjon kaltaisesti liikehtivä tanssija tuo esitykseen omaleimaisuutta ja grande finale tapahtuu juuri ennen kuin kappale loppuu – vaikuttavaa!

Pisteitä: 8,5/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Lights Off – We Are Domi / Tšekki

Lights Off on biisi, joka Daruden olisi pitänyt viedä Euroviisuihin naissolistin kanssa. 🙂 Kappale on eurodiskoa parhaimmillaan tämän päivän soundeilla ja ripauksella The Weekendiä.

Sävelen positiivinen sointi ja eteenpäin polkeva rytmi saa kaipaamaan clubbailua ja ravintolan hikisiä tanssilattioita. Tämä pääsi samantien ensikuulemalta Tidalin soittolistalleni.

Pisteitä: 8/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

De Diepte – S10 / Alankomaat

Tämä kappale on ollut potentiaalinen voittajaehdokas julkaisustaan asti, mutta minä en alkuun ollut yhtään samoilla linjoilla. Kappale vaatii mielestäni useamman kuuntelukerran, ennen kuin musiikilliset kerrokset avautuvat kuulijalle.

Kolmannen kuuntelun jälkeen aloin rakastaa De Diepteä ja etenkin livenä tämä eteerinen esitys toimii upeasti! Laulaja Stien den Hollander muistuttaa lisäksi hieman omaa tyttöäni ja kokonaisuudessaan kappale esityksineen ansaitsee minulta…

Pisteitä: 9/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Give That Wolf A Banana – Subwoolfer / Norja

Suomen kanssa samaan väripalettiin, eli mustaan ja keltaiseen, pukeutunut Norja on alusta asti ollut omien suosikkien joukossa. Humoristinen, itseironinen ja menevä kappale saa tanssijalan vipattamaan ja olen 100% varma että Norja sijoittuu parhaan kymmenyksen joukkoon tämän iltaisessa Euroviisu-finaalissa.

Pisteitä: 8,5/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Die Together – Amanda Georgiadi Tenfjold / Kreikka

Norjassa asuva kreikkalaislaulaja Amandan sykähdyttävä Die Together on visuaalisesti yksi viisujen parhaista, heti Suomen Rasmuksen jälkeen tietysti. 🙂 Semifinaalin livevetoa katsellessa ei muuta voinut kuin nauliintua kiinni ruutuun ja samanlainen reaktio tuli myös miehellä ja tytöllä.

Kappaleen alku saa aikaan jäätävän kylmät väreet ja on vaikuttavuudessaan omaa luokkaansa. Toivon että Amanda sijoittuu finaalissa kuuden parhaan joukkoon!

Pisteitä: 9,5/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Hold Me Closer – Cornelia Jakobs / Ruotsi

Ruotsin viisut ovat pitkään olleet ylituotettua huttua enkä odottanut muutosta asiaan tänäkään vuonna. Cornelian kappale Hold Me Closer yllätti erittäin positiivisesti ja kappaleesta tulee mieleeni Roxette ja edesmennyt laulaja Marie Fredriksson. Hold Me Closer on koskettava ja laulussa kuuluu aitoa rosoisuutta ja kaipuuta. Hyvä Ruotsi! Tämä ansaitsee todellakin paikkansa Top 10 joukossa!

Pisteitä: 8,5/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Hope – Stefan / Viro

Viron edustaja Stefanin esittämä Hope on virkistävän erilainen niin musiikillisesti kuin tyyliltäänkin. Mies ja kitara toimii aina ja tämä countryhenkinen kappale erottuu selvästi muista. Hope on letkeän lempeää ja hyväntuulista musiikkia ja jos minulla olisi auto jota ajaa, niin kuuntelisin tätä nupit kaakossa kesäiltana ajelulla ikkunat auki.

Pisteitä: 8/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

SloMo – Chanel / Espanja

Espanjalaisen Chanelin esittämästä SloMosta on kohistu ympäri maailman ja se on saanut viisujen rivoimman esityksen tittelin. 😀 Minusta kappale esityksineen on mukaansatempaava ja täydellinen Euroviisubiisi.

Chanelista tulee mieleeni lapsuuden idolini Selena, joka hänkin rikkoi 90-luvun alussa silloisia normeja rohkeudellaan ja heittäytymisellään. Chanel on laulaja, tanssija sekä näyttelijä ja hänen taidot yhdistyvät lavalla häikäiseväksi kokonaisuudeksi, joka kelpaisi heittämällä Las Vegasin miljoonayleisölle.

Pisteitä: 8/10

Euroviisut 2022 Top 10 suosikit -Omakotivalkoinen

Stefania – Kalush Orchestra / Ukraina

Viimeisenä muttei vähäisimpänä suosikkieni joukkoon pääsee Ukrainan Stefania, jonka räppiosuudet saavat kappaleen loistamaan. Etnovivahteinen kansanmusiikkia sisältävä jammailubiisi yhdistelee mielenkiintoisesti erilaisia tyylejä ja tunnelmia. Mukava katsella ja kuunnella!

Pisteitä: 8/10

* * *

Niin monta hyvää biisiä kilpailee tänään Euroviisuissa ja on vaikea valita yhtä voittajaa. Olen kolmena yönä nähnyt unta viisufinaalin pisteiden laskusta ja Suomen Rasmus on sijoittunut sijalle 4… ei lainkaan hullumpi sijoitus ja puolen yön aikaan nähdään oliko se enneuni. 🙂

Euroviisujen tulikuuma finaali käynnistyy YLE TV1:llä klo 22:00 ja Rasmus astelee lavalle neljäntenä. Viisuja voi katsella livenä myös YLE Areenasta sekä YouTubesta Euroviisujen viralliselta kanavalta. Nautinnollista iltaa kaikille viisujen pariin ja roppakaupalla menestystä Rasmukselle!

Ihanaa iltaa kaikille!

Kuvat: Eurovisionworld.com


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *