Elvis elokuva – Leffa-arvostelu

Elvis on rockin kuningas ja edelleen maailman myydyin artisti yli miljardin levyn myynnillään. Hänen äkillinen kuolemansa elokuussa 1977 oli shokki hänen läheisilleen sekä faneilleen ympäri maailman. On sanottu että paparazzien vainoamiskulttuuri alkoi prinsessa Dianasta, mutta todellisuudessa se alkoi Elviksestä jo 60-luvulla. Elvis valloitti laulullaan, musiikillaan ja liikkuvilla lanteillaan koko maailman yhdessä sykäyksessä ja kun katsoo videomateriaalia hänen keikoistaan ja haastatteluistaan niin en ihmettele – hänen karismansa ja läsnäolevuutensa on omassa luokassaan.

Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen

Kolmetuntinen läpileikkaus Elviksen elämään

Baz Luhrmannin Elvis elokuva on lähes kolmetuntinen läpileikkaus Elviksen elämään, suosioon ja kuolemaan. Vaikuttavuudessaan tämä on yksi maailman parhaista elokuvista ja jopa minä, joka en Elviksen musiikista ole aikaisemmin välittänyt, olen nyt Elvis-fani. 😀

Elviksen rooliin pestattu Austin Butler oli nappivalinta. Hän teki valtavasti töitä löytääkseen sisäisen Elviksensä, opetteli äänenpainot eri ikävuosilta, ja opetteli seisomaan, kävelemään, laulamaan ja tanssimaan kuin Elvis. Kitaraa hän osasi soittaa jo entuudestaan ja elokuvassa kuullaankin osittain Butlerin laulua ja soittoa. Kuulijana sitä ei erota kumpi on oikea Elvis ja kumpi näyttelijä Austin Butler. Ovat kuin kaksi marjaa.

Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen

Rockin kuningas

Elämäkerrallinen elokuva Elvis on rockin kuninkaan uusi tuleminen. Hän oli aliarvostettu taiteilija, rohkea oman tiensä kulkija ja musiillinen virtuoosi, joka loi täysin uudenlaisen musagenren, joka rokkina nykyisin tunnetaan. Elvis on ollut Beatlesin, Bon Jovin ja monen muun suosikkibändin idoli ja innoittaja, ilman Elviksen vaikutusta ei heitä olisi. Elvis raivasi myös rajoja mustien ja valkoisten välillä ja on maailman ensimmäinen artisti, joka keräsi yleisöä kaikista luokkayhteiskunnista ihonväriin, ikään tai statukseen katsomatta.

Tiesittekö että Elvis joutui virkavallan hampaisiin letkeän lanteesta ja naisia villitsevän tanssinsa takia ja sai valita meneekö kolmeksi vuodeksi vankilaan vai armeijan leipiin? Elvis rakensi tien vapaudelle, tasa-arvolle ja itsensä ilmaisulle. Hän on maailman ensimmäinen miespuolinen seksisymboli ja näyttelijätär Marilyn Monroen kanssa he muuttivat konservatiivista maailmaa. Elviksen vaikutus koko viihdebisnekseen ja fanikulttuuriin näkyy elämässämme tänäkin päivänä.

Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen

Elvis – Legendaarinen elokuva legendasta

Elvis on tositapahtumia mukaileva elokuva suurmiehen noususta ja tuhosta, jonka parissa saa niin itkeä kuin nauraakin. Kerronta pompahtelee eri vaiheiden välillä ja elokuvan alussa kesti hetken että pääsi mukaan kupletin juoneen. Elokuva nauliinnutti ja tempaisi mukaansa sellaisella voimalla, ettei edes Freddie Mercurysta kertova Bohemian Rhapsody yltänyt tällaisiin sfääreihin. Elvis oli muuten myös Mercuryn esikuva ja Mercuryn villi lavapreesens on saanut inspiraationsa Elviksen muuveista. 🙂

Erityisen koskettava hetki koetaan elokuvan lopussa jossa oikea Elvis ilmestyy ruutuun ja hetken kestää ennen kuin sen tajuaa. Unchained Melody on Elviksen legendaarisimpia kappaleita ja kyyneleiden säestämänä lähdin ulos elokuvateatterista. Elvis saa pisteitä 12/10! Paras elokuva vuosikausiin ja trailerin löydät alta: ❤︎

Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen
Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen
Elvis elokuva leffa-arvostelu - Omakotivalkoinen

Finnkino Itis Luxe3 sali

Finnkino Itiksen Luxe3 sali saa minulta myös loistavan arvosanan. Kokemusta on kertynyt nyt kolmesta eri Finnkino-salista ja tämä säädettävin nahkanojatuolein varusteltu Luxe3 on ehdottomasti paras ja päihittää myös aiemmin hypettämäni IMAX-salin. Näin mukavissa penkeissä en ole koskaan elokuvissa istunut ja erityismaininnan annan nostettavasta jalkatasosta ja kellistettävästä selkänojasta. Kolmetuntinen meni kuin siivillä osittain varmasti senkin takia, että penkit olivat niin pehmeät.

Vinkkinä muuten että S-Etukortilla pääsee katsomaan Finnkinon kuukauden elokuvaa -15% alennuksella. Heinäkuun tärppi on Elvis ja alennuksen saat S-Etukortilla 31.7.2022 saakka. 🙂

P.S. Vielä tänään perjantaina voit osallistua blogini synttäriarvontaan, jonka palkintona kaksi onnekasta lähtee ystäviensä kanssa herkuttelemaan elokuviin! Osallistumaan pääset TÄSTÄ!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Elvis elokuva – Leffa-arvostelu

  1. Komppaan Miia – tämä elokuva on kertakaikkisen mahtava! Itse kun olen tällainen herkkis, kyyneleet tulivat silmiin vähän väliä, kun kävin tänään teatterissa tätä leffaa katsomassa. Suosittelen varsinkin musiikkielokuvista pitäville, mutta tunnelatausta riittää varmasti kaikille muillekin 🙂

    1. Suvimelissa: Leffa oli mahtava! Olen siitä asti katsellut YouTubesta Elviksen keikkoja ja haastatteluja. Olisinpa elänyt 70-luvulla Amerikassa ja päässyt näkemään Elviksen livenä. Mieletön karisma ja Freddie Mercuryn jälkeen ainoastaan Adam Lambert (tulin faniksi jo Idolsin aikaan 2009), joka Queenin solistina nyt keikkailee, yltää samaan lavapreesenssiin. Valtava aura ja vetovoima oli Elviksellä, ja komeakin kuin karkki! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *