Kymppi kuussa kotimaiseen

Kymppi kuussa kotimaiseen! Jos jokainen suomalainen kasvattaisi kotimaisten tuotteiden ostamista 10 eurolla kuukaudessa, saisimme 10.000 uutta työpaikkaa vuodessa!

Osta työtä Suomeen 10 eurolla kuukaudessa

Kotimainen valinta

Tänään juhlistetaan Osta työtä Suomeen -päivää. Ruokakaupassa valitsen yleensä aina kotimaisen version ja tänään ostin vain ja ainoastaan suomalaisia ruoka-aineksia. Alunperin oli ajatuksena koulujen miniloman kunniaksi tehdä nachomättöä maissilastuista ja avokadosta, mutta kotimaisuuden vuoksi teemmekin itse pannupizzaa.

Pizzan raaka-aineet ovat kaikki kotimaista perua. Pizza valmistetaan uunipellillä ja pizzataikina on vaalea.

  • Taikina: Myllyn Paras vehnäjauho, hanavesi ja Suomen Hiivan tuorehiiva
  • Tomaattikastike: Valmistetaan Närpiöläisistä tomaateista, Kirkkonummelaisesta Apetit rypsiöljystä ja Yrttipajan mausteista.
  • Täytteet: Valio Pizzajuusto ja Aurajuusto, saunapalvikinkku HK

Lisäksi ostin leffaherkuiksi Pandan Säde-konvehteja, 3 Kaverin jäätelöpurkit, Goodion herkkusuklaita ja Oikian veikeän sipsipussin. 🙂

Osta työtä Suomeen

Kymppi kuussa on 10 000 uutta työpaikkaa vuodessa

Arvostan suomalaista työtä ja suomalaista osaamista. Avainlippu- ja Joutsenmerkki edustavat minulle fiksua valintaa ja ovat nopea oikotie parempaan esimerkiksi ruokakaupassa kiireen keskellä, jos taustatietoa ei tuotteen alkuperästä valmiiksi ole.

Monet kauppojen omat edullisemmat merkit ovat ulkomailta peräisin ja esimerkiksi SOK-ketjun Rainbow-merkin tuotteet ovat usein Puolasta ja raaka-aineiden alkuperät ties mistä. Tutkin tuoteselosteen lisäksi aina valmistusmaata koskevat tiedot ja valitsen mahdollisuuksien mukaan toisen tuotteen, jos valmistusmaa on muu kuin Suomi. Appelsiinien sijaan valitsen kotimaisia omenoita ja banaanin sijasta popsimme usein kotimaisia päärynöitä.

Maksan mielelläni tarvittaessa vähän enemmän ja tuen valinnoillani suomalaista työtä ja työllisyyttä. Arkisilla ja pienillä valinnoilla on megasuuri vaikutus, etenkin jos talkoisiin osallistuu tuhannen sijasta miljoona ihmistä. 10 euron lisäpanostus kotimaisuuteen on miljoonan ihmisen valinnoilla 10 miljoonaa euroa kuukaudessa – tuollaisen summan vaikutus on sanomattakin todella merkittävä ja lisäksi veroeurot eivät valu ulkomaille vaan jäävät kiertoon Suomeen. Vielä kun saataisi suomalaiset tuotteet isommin ulkomaille ja suomalaiset suuryritykset pysymään Suomessa, niin veroeuroja alkaisi viennin myötä saapua Suomeen päin.

Osta työtä Suomeen HEMPEA hamppupyyhkeet

Osta työtä Suomeen

Kotimainen hampputuotteista tunnettu HEMPEA haastoi minut miettimään ostovalintojani tänään ja joulun alla. Ajatusteni saattelemana välitän tämän haasteen vuorostaan eteenpäin jokaiselle teistä…

Voisitko sinäkin valita kotimaisen tuotteen ulkomailla tuotetun sijaan? Voisitko valikoida viikonlopun ruoat niin että hyödyntäisit vain tai lähes pelkästään kotimaisia tuotteita ja raaka-aineita?

Ihanaa viikonloppua!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

4 kommenttia “Kymppi kuussa kotimaiseen

  1. Heippa, ei ole mahdollista valita Suomalaista. Ruoan hinta kallistunut ja pienituloisena hyvä että saa edes sitä halvempaa versiota pöytään. Näillä mennään mihin on varaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *