6 vinkkiä Instagram seuraajien sitouttamiseen

Oletko koskaan selannut läpi kuka sinua seuraa Instagramissa? ? Oletko ihmetellyt miksi julkaisuillasi on niin vähän tykkäyksiä, vaikka seuraajia on paljon? Haluatko parantaa Instagram tilisi sitoutumisprosenttia ja saada enemmän tykkäyksiä ja kommentteja? Jos vastasit kyllä niin tämä postaus on juuri sinulle!

Instagram seuraajien sitouttamisprosentti kasvaa vinkkien avulla vehreänä kuin viherkasvi

1. Poista feikkitilit seuraajistasi

Tiesitkö, että vaikket ole koskaan liittynyt tykkäysrinkeihin, löydät seuraajiesi joukosta botteja, ”amerikkalaisia tohtoreita” ja muita ulkomaisia tilejä, jotka ovat osa tykkäysrinkejä ja seuraavat sinua vain saadakseen sinusta seuraajan?

Nämä tilit tunnistaa siitä, että ne seuraavat tuhansia muita, mutta niillä itsellään ei ole paljoakaan seuraajia. Monesti myöskään julkaisuja ei ole tileillä ollenkaan ja nimimerkit sekä nimet ovat tyyliä james671451. Tilin mahdollinen sisältö, mikäli sitä siis edes on, on epäkuranttia kuten bikinikuvia ja geneerisiä mietelauseita.

Instagram seuraajien sitouttamisprosentti kasvaa vinkkien avulla vehreänä kuin viherkasvi

2. Panosta sitoutumisprosentin parantamiseen

Tiesitkö, että nämä edellä mainitun kaltaiset feikkiseuraajat tiputtavat tilisi engagement ratea, eli sitoutumisprosenttia, ja vääristävät seuraajaprofiliiasi? Tällaiset tilit eivät tykkää julkaisuistasi, eivätkä edes käy katsomassa mitä olet julkaissut.

Tiesitkö, että poistamalla tällaiset feikkitilit seuraajistasi parannat tilisi sitoutumisprosenttia ja maantieteellistä seuraajaprofiilia, mikä auttaa antamaan oikean kuvan seuraajistasi ja tilisi tavoitettavuudesta? Yhteistyötä yritysten kanssa solmiessa sitoutumisprosentti on paljon tärkeämpi kuin seuraajamäärä.

Esimerkkinä olkoon suomalainen sisustusalan pienehkö yritys, jonka asiakaskunta on toistaiseksi Suomessa. Tällainen yritys ei saa yhteistyöstä tavoittelemaansa hyötyä, jos seuraajasi ovat passiivisia, ulkomaalaisia, tykkäysrinkiläisiä tai botteja. Yritykselle tärkeintä on tavoittaa oikea kohderyhmä oikealta markkina-alueelta ja siksi suosittelen seuraamaan aktiivisesti omaa engagement ratea ja Instagram-yhteistyötä sopiessa toimittamaan yritykselle dataa seuraajaprofiilistasi.

Suuri seuraajamäärä ei siis ole oikotie onneen ja seuraajamäärän kasvattamisen sijaan tulisi panostaa sitoutumisprosentin parantamiseen.

Marimekko Urna Flower maljakko, minimalistinen valkoinen sisustus

3. Verkostoidu muiden julkaisijoiden kanssa

Tiesitkö, että seuraamalla sinua seuraavaa tiliä takaisin, parannat IG-tilisi orgaanista kasvua. Tässä on kuitenkin muutama tarkka määritelmä ja parhaimman hyödyn saadaksesi seurattavan tilin sisällön tulee olla samankaltaista kuin oman tilisi – mielellään myös aidosti kiinnostavaa. Voit tottakai verkostoitua ja seurata puolin ja toisin myös oman aihealueesi ulkopuolisia tilejä, tärkeintä on että reagoitte toistenne kuviin, tarinoihin ja reelseihin.

Lyhyesti sanottuna: Verkostoitumalla muiden ja etenkin samansisältöisen julkaisijoiden kanssa parannatte molemmat toistenne sitoutumisprosenttia ja Instagram nostaa julkaisujanne esiin ehdotuksina muille saman genren tileille.

Instagram seuraajien sitouttamisprosentti kasvaa vinkkien avulla vehreänä kuin viherkasvi

4. Luo autenttista ja itsesi näköistä sisältöä

Tiesitkö, että luomalla autenttista ja sinun näköistäsi sisältöä kuvien, tarinoiden ja reelsien muodossa, olemalla itse aktiivinen seuraaja, tykkääjä ja kommentoija, ja tarjoamalla aktiivista ja säännöllistä sisältöä, pääset hyvään orgaanisen kasvun vauhtiin?

Autenttinen ja oman näköinen sisältö on laaja käsite. Jos mietit millaisia tilejä itse seuraat Instagramissa, huomaatko niissä jotakin yhteistä? Sitoutumiseltaan korkealaatuisella tilillä on yleensä yksi pääteema, niin sanottu punainen lanka, joka kantaa koko tilin läpi. Se voi olla esimerkiksi matkailu, sisustus, lapsiperheen arki, ruoka, siivous, lemmikki tms.

Yhteistä kaikille menestyneille IG-vaikuttajille, jotka eivät kuitenkaan omaa suurta henkilökohtaista julkisuusarvoa kuten Kardashianit, on se että tilin kuvafeedillä julkaistuissa kuvissa on tietty teema tai aihealue ja sisältö näyttää yhdellä silmäyksellä selkeältä. Näet heti mitä sisältö sinulle tarjoaa ja kiinnostaako se sinua.

Sekalaisesta sillisalaatista on seuraamisen kannalta hankala nähdä kiinnostaako tilin sisältö tarpeeksi. Valitse siis yksi pääteema ja pienempi sivuteema, ja mausta niitä 24h tarinoiden muodossa muulla sisällöllä, jotka voit tallentaa profiilisi highlighteihin.

Artek A330s riippuvalaisin valkoinen omakotivalkoinen skandinaavinen sisustus

5. Käytä kohdistettuja avainsanoja

Tiesitkö, että suomenkielistä sisältöä suomalaisille tuottavana julkaisijana profiilitekstisi tulee olla suomenkielinen? Myös hashtagit eli avainsanat tulee valita tarkasti julkaistun sisällön mukaisesti.

Avainsanat toimivat portteina mielenkiintoisen sisällön löytämiseen ja siksi ne ovat erityisen tärkeitä. Vältä avainsanoissa geneerisiä ja englanninkielisiä sanoja sekä termejä jos sisältösi on suomenkielistä. Valitsemalla 5-11 laadukasta ja sisältöön sopivaa tarkennettua avainsanaa tulet löydetyksi miljardien julkaisujen joukosta.

Annan tähän esimerkin yllä olevasta sisustuskuvasta. Yhdeksi hashtagiksi sopisi täydellisesti #skandinaviandesign, jolla kuvittelen aiheesta kiinnostuvien löytävän julkaisuni. Kyseisellä hashtagilla on julkaistu Instagramissa 5,4 miljoonaa julkaisua. Ongelma on kuitenkin se, että julkaisuni ei tuolla tagilla nouse lainkaan esille, koska tagi on liian yleinen. Kukaan tuolla tagilla inspiraatiota etsivä ei siis näe kuvaani.

Vaihtamalla tagiksi #skandinaavinendesign, jonka käyttömäärä on vain 5000, saan samantien näkyvyyttä ja tavoitan juuri he jotka tuolla tagilla eli hakusanalla etsivät sisältöä.

Vihersisustus Vuoripalmu Viherkasvi Valkoinen sisustus omakotivalkoinen

6. Ei määrä vaan laatu

Arvonnat ovat varmasti kaikille tuttuja Instagramista. Arvontojen avulla yritetään kasvattaa seuraajamäärää ja engagement ratea. Osallistuaksesi arvontaan sinun pitää seurata arvonnan järjestäjää ja arvontapalkinnon luovuttajaa, sinun pitää tykätä arvontajulkaisusta, sinun pitää kommentoida arvontajulkaisuun ja mahdollisesti vielä tallentaa julkaisu. Eikö olekin työläs homma?

Arvonnan järjestäjä toivoo saavansa lisää seuraajia ja parantavansa sitoutumisprosenttia. Valitettavasti Instagram tunnistaa kaikki niin sanotut ”kepulikonstit”. Instagram arvostaa suuresti geneeristä ja tasaista seuraajamäärän kasvua. Yhtäkkiset piikit seuraajamäärässä ylös tai alas saavat aikaan sen, että Instagram ei nosta sinua enää esiin suositteluihinsa.

Huomioitava on myös se, että monet väärin perustein seuraajaksi ryhtyneet lakkaavat seuraamasta kun arvonta on suoritettu. Näin ollen tilisi seuraajamäärä sahaa ylös ja alas, Instagram ”haistaa palaneen käryä” ja geneeristen aitojen ja oikeiden, eli oikeista syistä seuraajaksi ryhtyneiden, seuraajien määrän luontainen kasvu tyrehtyy tyystin.

Unohda siis arvonnat ja tykkäysringit ja panosta laadukkaan sisällön luomiseen ja aktiivisuuteen! ❤︎

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Lue myös: ➤ Täydellisen elämän illuusio – Tule keskustelemaan!


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *