Suomalaisen designin pioneerit

Arvostan kotimaisuutta ja suomalaista designia. Alvar Aalto, Pirkko Stenros ja Harri Koskinen ovat uniikin suomalaisen designin pioneereja ja rakastan yli kaiken heidän käden jälkeään. Minimalistinen ja funktionaalinen muotoilu, jossa riisutaan kaikki turha pois ja jätetään vain oleellinen jäljelle, on taiteenlaji, jossa suomalaiset ovat olleet edistyksellisiä jo sadan vuoden ajan.

Kotimainen design ja skandinaavinen olohuoneen sisustus


Olohuone on meidän kodin paraatipaikka ja tänäkin aamuna kahvia keittäessäni katselin olohuoneeseen ihastellen. Siellä ovat kaikki minulle tärkeät suunnittelijat ja suomalaiset designtalot edustettuna sulassa sovussa – Muurame, Genelec, VM Carpet, BEdesign ja Artek.

Kotimainen design ja skandinaavinen olohuoneen sisustus

Vuosien keräämisen ansiosta minulla on sohvaa lukuunottamatta kaikki mitä olen koskaan toivonut! Tilapäiseksi hankittu sohvakin on jo kohta 6 vuotta palvellut tarkoituksessaan ja voin viimein sanoa oppineeni pitkäjänteisyyttä myös oman kodin sisustuksen saralla. 🙂

Kivaa keskiviikko kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Suomalaisen designin pioneerit

  1. Moi.Onko tuo Ikean Söderhamn sohva hyvä?Olen ajatellut 2 moduulia valkoisena hankkia(käsinojien kanssa).Meillä vuosia ollut valkoinen Ektorp,mutta nyt kyseinen muoto alkanut kyllästyttämään.

    1. Sohvaongelmainen: meillä on ollut Söderhamn kuutisen vuotta ja muoto on edelleen ryhdikäs. Selkänojatyynytkin on edelleen muhkeat. Olen ollut tosi tyytyväinen. Uudet päälliset alkaa hiljalleen tarvitsemaan (ostin Bemziltä aikoinaan puhtaanvalkoiset ja niissä näkyy nyt jo elämä). Hintaansa nähden Söderhamn on ollut superhyvä ostos.

      1. Kiitos paljon tiedosta.Ostin kaksi kulmaosaa nyt, ja tietenkin valkoisena.Ektorpin pulleat muodot kyllästyttää ja halusin sirompaa käsinojaa ja värinä ehdottomasti valkoinen.Onko sinulla mitä osia Söderhamn sohvaan?

        1. Sohvaongelmainen: minulla on ollut 3-istuttava sohva, jonka myin pois ja sen kanssa olleet kulmapala ja yhden istuttava pala ovat edelleen käytössä. Kulmapala ja yhdenistuttava ilman sivukäsinojaa on kooltaan sama kuin kolmen istuttava mutta mahdollistaa eri variaatioita ja on hieman divaanimaisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *