Saaristolaissalaatti resepti – Helppoa ja hyvää

Saaristolaissalaatti resepti valmistuu helposti, nopeasti ja edullisesti. Raikkaan salaattipedin joukkoon lohkotut uudet kotimaiset perunat ja kananmunat yhdessä lämminsavulohen kanssa tekevät tästä salaatista ruokaisan ja lupaan että nälkä lähtee. Reseptin ainekset ovat peruskauraa ja saatavilla jotakuinkin kaikkialta – mitään ainesosaa ei siis tarvitse metsästää mistään ja piipahdus lähipuotiin riittänee… 🙂

Saaristolaissalaatti resepti on ruokaisa ja valmistuu helposti

Saaristolaissalaatti – Resepti neljälle

Ainekset:

4 annosta 

 • 1 ruukku rapeaa salaattia
 • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
 • 400 g lämminsavulohta
 • 1 prk Abba anjovisfilee (125g)
 • 6 kananmunaa
 • 100 g ohuita vihreitä papuja
 • 12 kpl pieniä kotimaisia perunoita
 • 1 rs miniluumutomaatteja
 • ½ punasipuli
 • Vihreitä kivettömiä oliiveja
 • Mustia kalamata-oliiveja

Kastikkeen ainekset:

 • Tilkka öljyä (rypsi- tai oliiviöljy oman maun mukaan)
 • 1 valkosipulinkynsi
 • ½ sitruunan mehu
 • Limepippuria
 • Hyppysellinen suolaa

Valmistusohje:

1. Keitä pestyt perunat ja kanamunat täysin kypsiksi (keittoaika 10 min) ja viilennä kylmällä vedellä. Höyrytä pavut pehmeiksi pienessä vesimäärässä kattilassa. Perunat ja kananmunat voit valmistaa halutessasi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin odottamaan.

2. Huuhdo ja revi salaatit sopiviksi suupaloiksi kulhoon. Viipaloi punasipuli ja lohko perunat, kananmunat ja miniluumutomaatit. Lisää lohkot, lämminsavulohi, valutetut anjovisfileet ja oliivit salaatin joukkoon. Sekoita varovaisesti nostelemalla.

3. Valmista kastike: Purista valkosipuli pieneen kulhoon, lisää joukkoon öljy, puristettu sitruunamehu, limepippuri ja suola. Sekoita haarukalla vispaten tasaiseksi.

4. Annostele salaatti lautasille ja valuta annosten päälle kastike. Tarjoile saaristolaissalaatti heti tuoreeltaan raikkaan juoman kanssa.

Vinkki: Voit hyödyntää kastikkeessa oliivien öljyä. Lämminsavulohi voidaan korvata tarvittaessa tonnikalalla (tonnikalaa öljyssä) ja anjovikset sillillä.

Saaristolaissalaatti resepti on ruokaisa ja valmistuu helposti

Saaristolaissalaatissa ravintoaineet ovat kohdillaan

Uudet perunat kuuluvat kesään ja saaristolaissalaatti on loistava vaihtoehto perinteiselle lautasen reunassa nököttävälle perunalisukkeelle. Voisin elää koko kesän tämän tuhdisti täyttävän salaatin voimin ja keho kiittäisi. 🙂

Saaristolaissalaatissa kaikki ravintoaineet ovat kohdillaan. Se sisältää runsaasti hyviä rasvoja ja omega-3:sta, proteiinia, rautaa, magnesiumia ja runsaasti vitamiineja. Bonuksena vielä sipulit, jotka auttavat pitämään kesäflunssan loitolla. Parasta tässä ruoassa on kuitenkin maku, joka hivelee aisteja. Kylkeen lasillinen kylmää valkoviiniä tai sitruunalla maustettua kuplavettä ja avot – täydellinen makuelämys on tässä!

Aurinkoista päivää kaikille!

Lue myös: ➤ Maailman paras makaronilaatikko


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *